Μπέζος όπως λέμε… Κωνσταντάρας

Μπέζος όπως λέμε… Κωνσταντάρας

Μπέζος όπως λέμε… Κωνσταντάρας

Η τηλεοπτική σειρά «Εκείνες κι Εγώ» ήταν κωμική σειρά που μεταφέρθηκε δύο φορές στην ελληνική τηλεόραση. Η πρώτη ήταν το 1976 στην ΥΕΝΕΔ, με πρωταγωνιστή τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και η δεύτερη 20 χρόνια μετά, το 1996 από τον ΑΝΤ1, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο.
Η σειρά αποτελεί δημιουργία του θεατρικού συγγραφέα Κώστα Πρετεντέρη, που έπλασε τον χαρακτήρα του Δόγκανου, ενός μεγάλου καρδιοκατακτητή και παράλληλα αμετανόητου εργένη. Ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας της σειράς στην πρώτη σειρά ονομαζόταν Λάμπρος Δόγκανος, ενώ στο ριμέικ Ζάχος Δόγκανος.

ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ
Η πρώτη μεταφορά της σειράς έγινε το 1976 – 1977 στην κρατική τηλεόραση. Πρωταγωνιστής ήταν ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ο οποίος πλαισιωνόταν από τους ηθοποιούς Δημήτρη Νικολαΐδη, Έφη Οικονόμου, Ρένα Βουτσινά, Τέτη Σχοινάκη, Γιώργο Κωνσταντή, Τώνη Γιακωβάκη και άλλους. Η σειρά της ΥΕΝΕΔ αποτελείτο από 86 δεκαπεντάλεπτες χιουμοριστικές αυτοτελείς ιστορίες. Από την πρώτη σειρά σώζεται σήμερα στο Αρχείο της ΕΡΤ μόλις ένα επεισόδιο.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ
Το 1996 έκανε πρεμιέρα το ριμέικ της σειράς, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο. Η σειρά πλέον αποτελείτο από 55 επεισόδια, όλα 45λεπτα αυτοτελή και προβλήθηκε για δύο συνεχόμενες τηλεοπτικές περιόδους. Τον Γιάννη Μπέζο (Ζάχο Δόγκανο) πλαισίωναν οι ηθοποιοί Λουκία Πιστιόλα (Ελένη Οικονομίδου), Τάσος Κωστής (Δημήτρης Μαρίκος), Πάνος Χατζηκουτσέλης (Ιάσων Παπαπέτρου), Ράνια Παπαδάκου (Λιτσάκι), Νίκη Σερέτη (Δεβόρα), Σωτήρης Σκάντζικας (Πετράκης Θεοδώρου), Βαλέρια Κουρούπη (Λιλή Τζούφαλου), Άννα Παϊτατζή (1η θεία Ορτανσία Τριοβόλου), Ντενίζ Μπαλτσαβιά (2η θεία Ορτανσία Τριοβόλου), ενώ κατά καιρούς εμφανίστηκαν εκτάκτως και άλλοι, όπως οι Ρένια Λουιζίδου, Τζόυς Ευείδη, Βάνα Πεφάνη, Μαρία Τζομπανάκη, Παύλος Κοντογιαννίδης, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Γιολάντα Μπαλαούρα, Δήμητρα Παπαδήμα, Ελένη Φιλίνη, Νατάσα Μανίσαλη, Γιάννης Καπετάνιος, Χριστίνα Παππά, Νάντια Μουρούζη, Νίκη Παλληκαράκη, Κατερίνα Διδασκάλου, Τάσος Περζικιανίδης, Κατερίνα Λέχου, Παύλος Χαϊκάλης, Μαριάννα Τουμασάτου Δημήτρης Φραγκιόγλου, Βασίλης Κούκουρας, Χριστίνα Αλεξανιάν, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Νίκος Αλεξίου, Ρίκα Διαλυνά, Γιώργος Γιαννούτσος, Γιώργος Γιαννόπουλος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Χρύσα Ρώπα, Βίκυ Βανίτα, Ελένη Γερασιμίδου, Σμαράγδα Διαμαντίδου, Μαρία Κανελλοπούλου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου κ.ά. Η σειρά διήρκεσε δύο χρόνια και σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία. Μάλιστα εξακολούθησε να προβάλλεται τακτικά σε επαναλήψεις στα επόμενα χρόνια, μέχρι και πρόσφατα. Στην προκειμένη, προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στις 0.10π.μ., από τη συχνότητα του ΑΝΤ1.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ
Η σειρά παρακολουθεί τις περιπέτειες και τα παθήματα του Ζάχου Δόγκανου, μεγάλου καρδιοκατακτητή με πολυάριθμες κατακτήσεις κατά το παρελθόν του. Κατά τη διάρκεια της σειράς, ο Δόγκανος που είναι αρραβωνιασμένος με την Ελένη Οικονομίδου, συναντά τυχαία γυναίκες που έχουν περάσει από τη ζωή του και τον βάζουν σε μπελάδες. Στη ζωή του Δόγκανου υπάρχουν, ακόμα, ο συνέταιρός του στο γραφείο που διατηρεί, ο ανιψιός του, η υπηρέτριά του και η θεία του, που άλλοτε του δημιουργούν και άλλοτε τον γλιτώνουν από περιπέτειες.

INFO
Η σειρά προβάλλεται κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στις 0.10π.μ., σε επανάληψη από τη συχνότητα του ΑΝΤ1.

Πηγή : Περιοδικό TV Mania, τεύχος 1265

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *