Νατάσα Ιωάννου: Ήθελα να είμαι στα κεντρικά δελτία ειδήσεων του TVONE

Νατάσα Ιωάννου: Ήθελα να είμαι στα κεντρικά δελτία ειδήσεων του TVONE

Νατάσα Ιωάννου: Ήθελα να είμαι στα κεντρικά δελτία ειδήσεων του TVONE

Δυο μήνες μετά την επιστροφή του «Έχεις μέσον» στις οθόνες μας, η παρουσιάστριά του, κάνει τον πρώτο της απολογισμό, μιλά για πισώπλατα μαχαιρώματα και για τηλεθεατές που εγκατέλειψαν προ ετών το… καράβι.

Από τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη

Είσαι από τις παρουσιάστριες που φαίνεται να μην τα βάζουν κάτω. Ισχύει;

Πρέπει ν’ αγαπάς αυτό που κάνεις για να πετύχεις. Στόχος είναι το αποτέλεσμα κι όταν αυτό ανταποκρίνεται στον αρχικό σου σχεδιασμό, οι τηλεθεατές συμπορεύονται μαζί σου.

Είσαι τόσο ευχαριστημένη όσο ακούγεσαι;

Υπήρξαν πολλές φορές που άγγιξα το 100% των δυνατοτήτων μου. Πάντα, όμως, θα υπάρχει μια αμφιβολία να μας περιτριγυρίζει. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι περισσότερο. Παρόλα αυτά στοχεύουμε στην επόμενη φορά.

Θα ήσουν ικανοποιημένη με την παρουσίαση κάποιας άλλης εκπομπής ή είσαι καλυμμένη με το «Έχεις μέσο»;

Στο «Έχεις μέσον» αγαπώ την καθημερινή επαφή που έχω με τον κόσμο. Δεν νομίζω να υπάρχει δημοσιογράφος ή παρουσιαστής που θα απαντήσει αρνητικά σε μια πρόταση που τον φέρνει σε άμεση επαφή με τους πολίτες. Από κει και πέρα ως δημοσιογράφος θέλω να καταπιάνομαι με τα θέματα της επικαιρότητας, να κάνω ερωτήσεις και να παίρνω απαντήσεις. Μου αρέσει να έχω απέναντι μου πολιτικούς και να τους ανακρίνω. Με το «Έχεις μέσο» δεν μπορείς να ασκήσεις όσο θα ήθελες το λειτούργημά σου.

Φοβάσαι να τσαλακωθείς;

Μου αρέσει να τσαλακώνομαι. Δεν είμαι αρνητική στην οποιαδήποτε πρόκληση. Απ’ την άλλη, θεωρώ ότι ο καθένας πρέπει να παραμένει σε αυτό που μπορεί να προσφέρει καλύτερα.

Πώς αντιδράς τότε στο ενδεχόμενο αρνητικής κριτικής;

Δηλώνω υπέρ της κριτικής πάνω στην οποία κτίζω και «αντιπαρατίθεμαι» με τον οποιοδήποτε. Μου αρέσει να φλερτάρω με το αρνητικό στοιχείο ή με κάποιον διαφωνεί μαζί μου.

Θα έμπαινες στα «χωράφια» της ψυχαγωγίας;

Σπούδασα δημοσιογραφία κι αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι το πολιτικό κομμάτι. Γιατί να εισβάλω σε ξένα χωράφια από τη στιγμή που κάποιος άλλος μπορεί να το κάνει καλύτερα από μένα;

Μέχρι πού θα έφτανες για να διασώσεις το όνομα και την καριέρα σου;

Θέλω, πάντα, να έχω απέναντι μου την αλήθεια. Δεν μου αρέσουν οι σκοτεινοί δρόμοι. Κι ούτε έμαθα να πορεύομαι σε αυτούς. Η δουλειά μου είναι το δεύτερό μου σπίτι. Θέλω, ο συνομιλητής μου, όπως κι εγώ, να μιλάει με αλήθειες. Δεν αντέχω το ψέμα.

Δέχθηκες πισώπλατα μαχαιρώματα;

Σε όλους τους χώρους αισθάνεσαι τα πισώπλατα μαχαιρώματα. Αυτοί οι κάποιοι πάντα θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από σένα. Με τη Νατάσα, όμως, δεν μπορείς να παίξεις με διαφορετικούς όρους. Παρά, μόνο, ίσος προς ίσον.

Γιατί δεν πάλεψες για τα κεντρικά δελτία ειδήσεων του TVONE όταν αποχώρησε ο Λουκάς Φουρλάς; Δεν ήθελες;

Ήθελα να ήμουν και η πραγματικότητα είναι ότι είχα ενημερωθεί ότι θα βρισκόμουν στα κεντρικά δελτία ειδήσεων του σταθμού τις καθημερινές.

Τι άλλαξε στην πορεία;

Μετά την επιστροφή μου από ένα ταξίδι μου στο εξωτερικό πληροφορήθηκα ότι άλλαξαν οι σχεδιασμοί και ότι η μοναδική επιλογή που είχα ήταν το «Έχεις μέσον» και η παραμονή μου στα κεντρικά δελτία του σαββατοκύριακου.

Βρέθηκες προ τετελεσμένων;

Όταν το κανάλι σού αναθέτει τα ηνία μιας επιτυχημένης εκπομπής -όπως το «Έχεις μέσον», δεν μπορείς να πεις ότι βρέθηκες προ τετελεσμένων. Παρέδωσα με επιτυχία τα κλειδιά της εκπομπής, όταν αυτή προϋπήρχε στον προγραμματισμό του σταθμού, κι έτσι τα ξαναπήρα καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να την κτίσουμε από την αρχή. Για να είμαι ειλικρινής, είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά δίνουμε καθημερινά και μια ξεχωριστή μάχη.

Γιατί δεν διεκδίκησες την παρουσίαση των κεντρικών δελτίων και την παρέδωσες αμαχητί;

Από τη στιγμή που ήταν επιλογή του σταθμού δεν μπορούσα να κάνω «πραξικόπημα». Από την άλλη, ήταν θέμα αξιοπρέπειας. Το κανάλι έκανε την επιλογή του κι εγώ όφειλα να τη σεβαστώ.

Πετύχατε τον στόχο σας με το «Έχεις μέσον»;

Υπάρχει πάρα πολύς δρόμος από τη στιγμή που το στήνουμε από την αρχή. Προσπαθούμε να «πείσουμε» όλους εκείνους που εγκατέλειψαν προ ετών το καράβι να επιστρέψουν. Το «Έχεις μέσον» είναι ένα πρόγραμμα στημένο για τον κόσμο.

Δεν ακούγεσαι πολύ ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα…

Όχι δεν είμαι ικανοποιημένη, με την έννοια ότι προσπαθούμε ακόμα να πείσουμε τους τηλεθεατές να μας εμπιστευτούν. Κάπου έχουμε χαθεί και θα πρέπει ν’ ανταμώσουν ξανά οι δρόμοι μας.

Η τηλεθέαση πού βρίσκεται;

Κοίταξε, τα τηλεφωνήματα που λαμβάνουμε, δεν ανταποκρίνονται στα νούμερα τηλεθέασης που καταγράφει η εκπομπή στο τέλος κάθε ημέρας.

Θα συνεχίσετε και του χρόνου;

Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση. Εξάλλου, χρειάζεται πολύς χρόνος μέχρι να ολοκληρωθεί η τρέχουσα τηλεοπτική περίοδος.

Πηγή : Περιοδικό Tv Μανία

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *