CELEBRITIES ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Νατάσα Μιχαηλίδου Πελετιέ: Μας ξεναγεί στο ανακαινισμένο ξενοδοχείο Annabelle και μιλά για...

Νατάσα Μιχαηλίδου Πελετιέ: Μας ξεναγεί στο ανακαινισμένο ξενοδοχείο Annabelle και μιλά για το όραμά της

Η Νατάσα Μιχαηλίδου Πελετιέ, μας ξεναγεί στο πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο Annabelle στην αγαπημένη της Πάφο και μιλά για το όραμα της για τη Thanos Hotels, τα ταξίδια που λατρεύει και για τις μικρές στιγμές που έχουν αξία στη ζωή.

Επιμέλεια: Άντρεα Χατζηνικόλα

Μόλις έχει ολοκληρωθεί η διετής ανακαίνιση του Annabelle, ενός εμβληματικού ξενοδοχείου του νησιού. Είστε ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα;
Το ξενοδοχείο Annabelle, ήταν το πρώτο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Πάφο, και προσπάθειά μας, μετά από μια τριαντάχρονη επιτυχημένη πορεία, ήταν να συνεχίσουμε και να εδραιώσουμε αυτή την πρωτιά, διατηρώντας συνάμα την ιστορία και την αίγλη του. Όπως αντιλαμβάνεστε, η πρόκληση και η αίσθηση ευθύνης για αυτό το έργο, ήταν αρκετά μεγάλη και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα μας έχει δικαιώσει. Το ανακαινισμένο Annabelle, προσφέρει έναν άψογο συνδυασμό κλασικών και σύγχρονων στοιχείων, κάτι που δεν συναντάς τόσο συχνά και που πολύ δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί. Το όραμά μας έγινε πραγματικότητα.

Τι καινούριο έχει να προσφέρει τώρα το συγκεκριμένο ξενοδοχείο;
Το ξενοδοχείο διαθέτει πλέον ένα καινούριο όροφο, με 24 δωμάτια και έξι σουίτες, με απρόσκοπτη θέα στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου, το Κάστρο, μέχρι και την ακτογραμμή του φάρου. Είναι το μοναδικό ξενοδοχείο, από όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τέτοια εξαιρετική θέα. Οι έξι σουίτες είναι διώροφες (duplex) και έχουν την ονομασία Καρυάτιδες. Ο νέος όροφος περιλαμβάνει, επίσης, εσωτερική πισίνα και χώρο ευεξίας, με ιδιαίτερη έμφαση στις θεραπείες αντιγήρανσης. Στον όροφο έχει προστεθεί και το νέο lounge «Oυρανός», το οποίο είναι ανοικτό από τις 8μμ, μέχρι αργά το βράδυ και προσφέρει εκλεπτυσμένη κουζίνα, μοναδικά κοκτέιλ και μουσική, ζωντανή ή από DJ. Όλοι φυσικά οι χώροι, απολαμβάνουν την ίδια μοναδική θέα, όπως και τα δωμάτια.

Πρόσφατα γιορτάσατε τα 20 χρόνια του Anassa, στο Maison Assouline στο Λονδίνο. Γιατί επιλέξατε το Λονδίνο και πώς ήταν η ατμόσφαιρα;
Επιλογή μας για τους εορτασμούς των 20 χρόνων λειτουργίας του Αnassa ήταν το Λονδίνο, λόγω του ότι η Αγγλία είναι η μεγαλύτερή μας αγορά. Το Maison Assouline είναι ένας εκδοτικός οίκος, ο οποίος φιλοξενεί ακριβά βιβλία περιορισμένης έκδοσης για τον κόσμο της τέχνης, της μόδας, της αρχιτεκτονικής και των ταξιδιών. Εκτός, όμως, από τον κόσμο των βιβλίων, ο χώρος αυτός αντιπροσωπεύει το στυλ και την καλαισθησία. Το υπέροχο cafe με βιβλιοθήκη, που έχει δημιουργηθεί, φιλοξενεί διάφορες εκδηλώσεις. Είναι ένας κομψός χώρος χωρίς να είναι πομπώδης και ήταν η καλύτερη επιλογή για τους καλεσμένους μας, ώστε να απολαύσουν μια βραδιά ξεχωριστή, χωρίς υπερβολές.

Στην παρούσα φάση υπάρχουν κάποια άλλα σχέδια σε σχέση με το Αnassa, το Αlmyra και το Aloe τα οποία, ενδεχομένως μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας;
Στα ξενοδοχεία Anassa και Αlmyra, γίνονται συνεχείς ανακαινίσεις για αναβάθμιση των χώρων και υπηρεσιών τους. Όσον αφορά το ξενοδοχείο Aloe, προγραμματίζονται μεγαλεπήβολες ανακαινίσεις, που για να υλοποιηθούν, απαιτούν χρόνο και σωστό προγραμματισμό. Προς το παρόν, δεν έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε.

Σε ποιο κομμάτι της επιχείρησης επικεντρώνεστε και πόσο απαιτητικό θα λέγατε ότι είναι;
Πιστεύω ότι το πιο δύσκολο και απαιτητικό κομμάτι της επιχείρησής μας, όπως και κάθε επιχείρησης, είναι ο ανθρώπινος παράγοντας και οι ανθρώπινες σχέσεις, είτε μεταξύ συναδέλφων, είτε συνεργατών και, φυσικά, με τους πελάτες. Ο ορθός χειρισμός πάντοτε απαιτεί χρόνο, σωστή προσέγγιση και διακριτικότητα, για να μπορεί να είναι επιτυχής.

Ποιο είναι το όραμά σας όσον αφορά τη Thanos Hotels and Resorts;
To όραμά μου, είναι κάτι περισσότερο, από ό,τι προσδοκώ για το μέλλον. Είναι ο λόγος ύπαρξης, ή αλλιώς, το «raison d’être» της εταιρίας. Πρόθεση και σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μια βαθύτερη σύνδεση με ένα μοναδικό, ανθρώπινο πάθος και ενθουσιασμό, επιτυγχάνοντας παράλληλα την ανάπτυξη, έχοντας πάντοτε ευτυχία και γιορτάζοντας τη ζωή.

Τι πιστεύετε ότι στερείται η Κύπρος στον τομέα της φιλοξενίας;
Η Κύπρος στερείται αισθητικής και αυθεντικότητας και προσφέρει περιορισμένες επιλογές στον σύγχρονο επισκέπτη.

Θεωρείτε ότι οι υπηρεσίες που παρέχουν τα ξενοδοχεία μας στην Κύπρο είναι ανάλογες του κόστους διαμονής;
Πιστεύω ακράδαντα ότι τα ξενοδοχεία στην Κύπρο προσφέρουν πολύ περισσότερα από το κόστος διαμονής, ιδιαίτερα σε σύγκριση με άλλους προορισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Είχατε δηλώσει σε μια προηγούμενη συνέντευξή σας ότι, για να κρατήσουμε τον τουρισμό μας, πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε ποια είναι η ταυτότητα της Κύπρου και να έχουμε ένα κοινό όραμα. Ρεαλιστικά πώς μπορεί να εφαρμοστεί αυτό συλλογικά από τους ξενοδόχους;
Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει όλοι συλλογικά, να έχουμε ένα κοινό όραμα. Για την επίτευξη αυτού του οράματος, θα πρέπει να εργαστεί η κοινωνία ολόκληρη, και όχι μόνο όσοι εμπλέκονται άμεσα με τον τουρισμό. Ο κάθε πολίτης, από τον οδηγό ταξί που θα παραλάβει τον επισκέπτη από το αεροδρόμιο, μέχρι και τον καθημερινό άνθρωπο που θα συναντήσει ο επισκέπτης στο δρόμο, θα πρέπει όλοι να αντικατοπτρίζουν αυτό το κοινό όραμα. Αυτό είναι κάτι που χρειάζεται να καλλιεργήσουμε στον κάθε πολίτη και όλοι μαζί να δουλέψουμε για την επίτευξή του.

Η νοοτροπία ότι «δεν υπάρχει κανένας άλλος τόπος να συγκριθεί με την Κύπρο», αποτελεί εμπόδιο στην τουριστική ανάπτυξη;
Σίγουρα. Πέραν του γεγονότος ότι έχουμε τη μεγαλύτερη καλοκαιρινή σεζόν, δεν μπορώ να πω ότι η Κύπρος υπερτερεί των υπολοίπων προορισμών και ιδιαίτερα αυτών της Μεσογείου.

Από πλευράς αισθητικής, θα μπορούσε να λεχθεί ότι πολλά από τα παραλιακά κτίρια, στερούνται καλαισθησίας και δεν είναι εναρμονισμένα με το περιβάλλον. Ποια η άποψή σας;
Σε γενικές γραμμές, επικρατεί μια αρχιτεκτονική «αταξία» σε όλη την Κύπρο και όχι μόνο στα παραλιακά κτίρια. Η ραγδαία ανάπτυξη του νησιού, έδωσε χώρο σε μια άναρχη δόμηση, σε ευτελείς κατασκευές και προχειρότητες, με παράλληλη υποβάθμιση της αισθητικής, της καλαισθησίας και του φυσικού περιβάλλοντος. Είναι καιρός να μπει μια τάξη, ένας σωστός προγραμματισμός σε κάθε μελλοντικό σχέδιο για ανάπτυξη. Η αρχιτεκτονική υπήρξε, και θα πρέπει να συνεχίσει να είναι, μια καθαρά πολιτιστική έκφραση. Χωρίς πολιτισμό, δυστυχώς δεν μπορούμε να υπάρξουμε.

Η Πάφος έχει υποστεί ένα ολικό facelift. Αγαπάτε το ανανεωμένο της πρόσωπο;
Όντως η Πάφος, και ιδιαίτερα η Πάνω Πάφος, έχει αναβαθμιστεί και πραγματικά λατρεύω το νέο της πρόσωπο. Η Πάφος έχει καταφέρει να αξιοποιήσει ό,τι καλύτερο έφερε μαζί της από το παρελθόν και την ιστορία της, να συνδυάσει το παλιό με το νέο, δημιουργώντας ένα μέλλον ακόμα πιο λαμπερό και όμορφο. Η Πάφος έχει αποκτήσει μια νέα αύρα, μια νέα πνοή, που δεν μπορεί παρά να τη λατρέψεις. Οι αναβαθμίσεις συνεχίζονται, ενώ δρομολογούνται μεγάλα σχέδια αναφορικά με τις ακτογραμμές της ευρύτερης περιοχής της Κάτω Πάφου, που θα μεταμορφώσουν την Πάφο σε μια όμορφη πόλη, καμάρι του κάθε πολίτη.

Όταν έχετε χρόνο για χαλάρωση, πώς σας αρέσει να τον περνάτε;
Τον ελεύθερό μου χρόνο, ασχολούμαι με την ποδηλασία, την οποία αγαπώ αφάνταστα και μου έχει γίνει απαραίτητη. Ειδικά, διαδρομές κοντά στη θάλασσα, όπως κατά μήκος της ακτογραμμής Πάφου – Πέτρας του Ρωμιού. Ο αέρας στο πρόσωπο, η αίσθηση της ελευθερίας, υπέροχα συναισθήματα!

«Το ταξίδι είναι το μόνο πράγμα, που ξοδεύοντας χρήματα, θα σας κάνει πιο πλούσιους». Είναι μια άποψη που συμμερίζεστε;
Ταξιδεύοντας, μου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίζω νέα μέρη, διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες. Είναι συναρπαστικό, έστω και για λίγο, να έρχεται κανείς σε επαφή με τη διαφορετικότητα των συνανθρώπων μας. Αυτό, συντείνει στο να αποκτάμε αίσθηση της θέσης μας στον κόσμο, αλληλεγγύη και εμπάθεια. Γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας, γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και ανακαλύπτουμε την ουσία των πραγμάτων. Είναι, λοιπόν, αλήθεια ότι τίποτα δεν μπορεί να αναπληρώσει τη μαγεία ενός ταξιδιού και ειδικά, ενός ταξιδιού, σε ένα νέο προορισμό. Όποιος και αν είναι ο προορισμός, το σίγουρο είναι πως το ταξίδι θα κάνει τον κόσμο μας πιο πλούσιο και θα μας βοηθήσει να χτίσουμε αναμνήσεις, να αποκτήσουμε γνώσεις και εμπειρίες που θα μας συντροφεύουν μια ζωή, ιδιαίτερα όταν μοιραζόμαστε τα ταξίδια με την οικογένειά μας και καλούς φίλους. Για όλους του πιο πάνω λόγους, έχω βάλει στόχο, κάθε χρόνο να πραγματοποιώ ένα ταξίδι σε ένα καινούριο προορισμό, πράγμα που έχω κατορθώσει τα τελευταία τρία χρόνια. Ο περσινός μου προορισμός ήταν η Πάτμος.

Επιθυμείτε να μεταδώσετε και στα παιδιά σας αυτό το πάθος;
Ήδη συμμεριζόμαστε το ίδιο πάθος για τα ταξίδια, καθώς από μικρή ηλικία ταξιδεύουν μαζί μου.

Υπάρχει κάποιος προορισμός που αγαπάτε περισσότερο;
Η Μεσόγειος είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μου προορισμούς, ίσως επειδή ταυτίζομαι περισσότερο με την κουλτούρα. Συνεχώς αναζητώ καινούριους προορισμούς και εμπειρίες.

Για εσάς, ποιο είναι το ωραιότερο σημείο της Κύπρου;
Η περιοχή του Ακάμα, με τον συνδυασμό βουνού και θάλασσας, τις υπέροχες ακρογιαλιές και τα πεντακάθαρα νερά, αποτελεί για μένα το ωραιότερο σημείο της Κύπρου. Προσωπικά, απολαμβάνω τη μαγεία που προσφέρει τόσο γενναιόδωρα η φύση σε αυτή την περιοχή. Δεν τη χορταίνεις, όσες φορές και αν την επισκεφθείς.

Είστε άνθρωπος που του αρέσουν οι αλλαγές; Αποδέχεστε εύκολα ό,τι φέρει η ζωή;
Μου αρέσουν οι αλλαγές. Η μονοτονία με σκοτώνει. Κάθε τι καινούριο αποτελεί μια νέα εμπειρία, ένα νέο συναίσθημα, μια νέα εικόνα, μια νέα αίσθηση και ένα νέο βίωμα. Με τα χρόνια, έχω μάθει ότι όλες οι εμπειρίες και τα βιώματα, έχουν κάτι να μας προσφέρουν και δεν πρέπει απλώς να τα προσπερνούμε απαρατήρητα. Σημασία για μένα στη ζωή, έχει να δίνουμε αξία στο καθετί που ζούμε. Αν το κάνουμε αυτό, κάθε στιγμή μας αποκτά νόημα και διάρκεια. Πρέπει να ζούμε τις στιγμές. Εξάλλου, η ζωή δεν είναι τίποτα άλλο παρά το άθροισμα όλων αυτών των στιγμών.

Πώς μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι;
Τα βιώματα και οι εμπειρίες της καθημερινής μας ζωής, ακόμη και τα λάθη μας, μπορούν να μας βοηθήσουν να διαμορφώσουμε την προσωπικότητά μας και να μας ωθήσουν να εξελιχτούμε σε καλύτερα άτομα. Ο καθένας από εμάς είναι διαφορετικός, αν όμως βάζουμε καθημερινά αγάπη στο καθετί που βιώνουμε, τόσο για τον εαυτό μας, όσο και για τους άλλους, δεν μπορεί παρά να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Πάμε διακοπές με το like.com.cy και την villas2let

Οι διακοπές του καλοκαιριού πλησιάζουν και για τους περισσότερους είναι συνδεδεμένες με τη θάλασσα, οπότε δεν υπάρχει καλύτερο δώρο, από ένα σπίτι...

Άννα Βίσση: Μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε πάστα Φλώρα για καλό σκοπό

Η Άννα Βίσση μας έδειξε τις μαγειρικές της ικανότητες. Η αγαπημένη Κύπρια τραγουδίστρια απέδειξε πολλές...

Κάνε τις πιο stylish εμφανίσεις και εμπνεύσου από την Στέφανη Σόλωνος

4 casual looks από την Στέφανη Σόλωνος Η Στέφανη Σόλωνος είναι μια νεαρή επιχειρηματίας που κατάφερε να ξεχωρίσει. Η αγάπη της για τη μόδα και...

Κωνσταντίνα Ευριπίδου: Δείτε τον νεογέννητο γιο της να της κρατά το χέρι

Το τρυφερό στιγμιότυπο που είδαμε στο Instagram. Τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής της διανύει αυτή την περίοδο η...

Με αυτό το 15λεπτο workout θα χάσεις 2 κιλά μέσα σε μια εβδομάδα

Διανύουμε τις τελευταίες μέρες της Άνοιξης και αυτό σημαίνει πως το καλοκαίρι κάνει και επίσης την είσοδο την ερχόμενη Δευτέρα.

6 backpacks που θα ευκολύνουν την καθημερινότητα σου

Υπάρχουν πολλά σχέδια και είδη τσαντών για όλα τα γούστα. Ανάλογα με την περίσταση υπάρχει και η ιδανική τσάντα...

LIKE NEWS

Πάμε διακοπές με το like.com.cy και την villas2let

Οι διακοπές του καλοκαιριού πλησιάζουν και για τους περισσότερους είναι συνδεδεμένες με τη θάλασσα, οπότε δεν υπάρχει καλύτερο δώρο, από ένα σπίτι...

Άννα Βίσση: Μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε πάστα Φλώρα για καλό σκοπό

Η Άννα Βίσση μας έδειξε τις μαγειρικές της ικανότητες. Η αγαπημένη Κύπρια τραγουδίστρια απέδειξε πολλές...

Κάνε τις πιο stylish εμφανίσεις και εμπνεύσου από την Στέφανη Σόλωνος

4 casual looks από την Στέφανη Σόλωνος Η Στέφανη Σόλωνος είναι μια νεαρή επιχειρηματίας που κατάφερε να ξεχωρίσει. Η αγάπη της για τη μόδα και...

Κωνσταντίνα Ευριπίδου: Δείτε τον νεογέννητο γιο της να της κρατά το χέρι

Το τρυφερό στιγμιότυπο που είδαμε στο Instagram. Τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής της διανύει αυτή την περίοδο η...

Βίκυ Καγιά: Δημοσίευσε φωτογραφίες με μαγιό από τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα

Η Βίκυ Καγιά είναι από τα πιο διάσημα μοντέλα στην Ελλάδα και όχι μόνο, αφού κατάφερε να χαράξει χρόνια επιτυχημένης καριέρας με...

Άννα Μαρία Ηλιάδου: Αποκαλύπτει ότι δεν έχει πάρει ακόμη το χρηματικό έπαθλο από το GNTM

Η Άννα Μαρία Ηλιάδου, ήταν μια από τις δύο νικήτριες στο GNTM 2. Το χρηματικό έπαθλο το μοιράζεται με την επίσης νικήτρια Κάτια Ταραμπάνκο ωστόσο...

Χρυσές Συνταγές: 23 ιδέες για burgers!

Στο νέο τεύχος των Χρυσών Συνταγών που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 30 Μαΐου, σε εύχρηστο μέγεθος παρουσιάζουμε 23 εύκολες και νόστιμες προτάσεις για burgers...

6 backpacks που θα ευκολύνουν την καθημερινότητα σου

Υπάρχουν πολλά σχέδια και είδη τσαντών για όλα τα γούστα. Ανάλογα με την περίσταση υπάρχει και η ιδανική τσάντα...

Με αυτό το 15λεπτο workout θα χάσεις 2 κιλά μέσα σε μια εβδομάδα

Διανύουμε τις τελευταίες μέρες της Άνοιξης και αυτό σημαίνει πως το καλοκαίρι κάνει και επίσης την είσοδο την ερχόμενη Δευτέρα.

Πώς να κάνεις τα φρύδια σου να δείχνουν πιο γεμάτα

Ακόμα κι όταν επιλέγεις να είσαι εντελώς άβαφη αυτό που θέλεις περισσότερο είναι να δείχνουν τα φρύδια σου φυσικά. Πιο κάτω θα διαβάσεις δύο...

Γενέθλια έχει σήμερα η Μαρία Ονησιφόρου: Η έκπληξη στο στούντιο του Sfera 96,8!

Γενέθλια έχει σήμερα η ραδιοφωνική παραγωγός του Sfera 96,8 Μαρία Ονησιφόρου και οι συνάδελφοι της στον Sfera της έκαναν την πιο όμορφη έκπληξη! Όπως θα...

Νέο Caffè Nero στον Στρόβολο – Ένας κήπος φτιαγμένος για καφέ

Ένα νέο ξεκίνημα κάνουν τα Caffè Nero, καλωσορίζοντας το δέκατο έβδομο τους μέλος, που άνοιξε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Στροβόλου. Εμπνευσμένο από την αρχιτεκτονική και τη...

Gliss 4 in 1 Power Treatments

Πλήρης περιποίηση και φροντίδα στα μαλλιά σας χάρη στις ολοκαίνουργιες vegan μάσκες μαλλιών Η Henkel υποδέχεται τις πρώτες vegan μάσκες μαλλιών Gliss 4 in 1...

Μάθαμε τι αισθητική επέμβαση έκανε ο Δημήτρης Μπέλλος

Ο Δημήτρης Μπέλλος μετά την αποχώρηση του από το MasterChef έκανε μια αισθητική επέμβαση Ο παίκτης που γνωρίσαμε μέσα από το MasterChef 4 μετά το...

Βρήκαμε τα ροζ φορέματα για να υποδεχτείτε το καλοκαίρι με τον πιο girly τρόπο

Το ροζ είναι το πιο girly χρώμα και σίγουρα υπήρξε κάποτε το αγαπημένο σε πολλές γυναίκες. Βρισκόμαστε 3 μέρες...

Η JLo μιλά για την αναβολή του γάμου της και είναι απογοητευμένη (βίντεο)

Μπορεί η Jennifer Lopez και ο Alex Rodriguez να είναι έτοιμοι για το επόμενο μεγάλο βήμα στη σχέση τους, που είναι ο γάμος, η...

Κατερίνα Γερονικολού – Γιάννης Τσιμιτσέλης ετοιμάζουν το εξοχικό τους σπίτι;

Ετοιμασίες για την εξοχική τους κατοικία Ετοιμασίες για το εξοχικό του σπίτι κάνει το αγαπημένο ζευγάρι Γιάννης Τσιμιτσέλης και Κατερίνα  Γερονικολού το οποίο θα βρίσκεται...

Φτιάξε smoothies με τσάι matcha που θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά και λίπος

Όλοι γνωρίζουμε πλέον πως για να δούμε τα επιθυμητά αποτελέσματα της άσκησής μας είναι να κάνουμε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

Είναι επίσημο: Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου «έκλεισε» στον Alpha

Τέλος μπήκε στις φήμες που είχαν "φουντώσει" γύρω από το όνομα της Ηλιάνας Παπαγεωργίου και το επόμενο επαγγελματικό της βήμα αφού όπως έγινε χθες...

Τα 5 μυστικά για να δημιουργήσεις την τέλεια βάση στο μακιγιάζ

Η σωστή εφαρμογή του foundation αποτελεί το Α και το Ω στο μακιγιάζ. Αν και πρόκειται για βασική ικανότητα η πλειονότητα των γυναικών δεν...