NEWS«Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου»: Όλες οι λεπτομέρειες για την αποψινή λαμπερή τελετή

«Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου»: Όλες οι λεπτομέρειες για την αποψινή λαμπερή τελετή

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου – Το μεγαλύτερο γαστρονομικό γεγονός. 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ

Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ γαστρονομικός θεσμός, τα βραβεία «Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου», διοργανώνονται απόψε για δεύτερη χρονιά στο νησί μας από το περιοδικό Αθηνόραμα και τον Φιλελεύθερο, για να σφραγίσουν με την αξιοπιστία και την εγκυρότητά τους, το γαστρονομικό τοπίο του νησιού.

Η γευσιγνωστική επιτροπή των Χρυσών Σκούφων του περιοδικού Αθηνόραμα, η οποία  είναι στελεχωμένη με επαγγελματίες γευσιγνώστες και έμπειρους, τεχνικά καταρτισμένους κριτικούς εστιατορίων, είχαν ξεκινήσει από τις αρχές του καλοκαιριού το γαστρονομικό τους σαφάρι στην Κύπρο, μια διαδικασία που κράτησε μέχρι και το φθινόπωρο  και που τους οδήγησε από τη μια άκρη του νησιού μέχρι την άλλη, δοκιμάζοντας, βαθμολογώντας και αξιολογώντας με διεθνή κριτήρια και ιδιαίτερη αυστηρότητα, τα εστιατόρια της Κύπρου, με στόχο τη βράβευση των καλύτερων του 2022.

vravia

Τα αποτελέσματα, λοιπόν, αυτής της διαδικασίας θα τα μάθουμε απόψε, σε μια λαμπερή τελετή και εμείς συγκεντρώσουμε όσες πιο πολλές πληροφορίες για όσα θα συμβούν το βράδυ.

* Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Four Seasons, στη Λεμεσό, και θα ξεκινήσει με welcome drink  στις  6:30 το απόγευμα.

*H πρόσκληση της βραδιάς, αποστάλθηκε σε περιορισμένο αριθμό ατόμων και οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι που θα περάσουν την πόρτα του Four Seasons απόψε, θα είναι λίγοι. Ανάμεσά τους, προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας. Και φυσικά από τον χώρο της εστίασης.

* Οι βραβεύσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν ξεπερνούν τις 25, γεγονός που καταδεικνύει την διεθνών προδιαγραφών δουλειά που επιτελούν οι γευσιγνώστες της επιτροπής των βραβείων «Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου.

* Το επιστέγασμα της βραδιάς θα είναι ένα υψηλού επιπέδου diner de gala με την υπογραφή του πολυβραβευμένου κορυφαίου σεφ, Έκτορα Μποτρίνι, συνεχίζοντας έτσι την μακρά παράδοση των Χρυσών Σκούφων που θέλει μεγάλους και καταξιωμένους σεφ,  είτε από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό, να δημιουργούν και να μαγειρεύουν οι ίδιοι το fine dinning μενού της τελετής απονομής.

Bortini

  • Ο Έκτορας Μποτρίνι είχε συναντηθεί εδώ και πολύ καιρό, στην Αθήνα, με τον executive chef του Four Seasons, Πανίκο Χατζηττοφή, που ανέλαβε να σηκώσει στις πλάτες του τις υψηλές απαιτήσεις του guest chef. Ακολούθησε στη συνέχεια επίσκεψη του Έκτορα Μποτρίνι στο ξενοδοχείο για μια πρώτη δοκιμή των πιάτων, ενώ εδώ και μερικές μέρες βρίσκεται νησί συνοδευόμενος από πέντε συνεργάτες του.
  • Το μενού περιλαμβάνει αρκετές γαστρονομικές εκπλήξεις, όπως για παράδειγμα το περίφημο τυρί καρίκι της Τήνου, που ωριμάζει σε κολοκύθα.

*  Η επιλογή για άλλη μια φορά του συγκεκριμένου ξενοδοχείου για τη φιλοξενία της μεγάλης γαστρονομικής γιορτής,  δεν είναι τυχαία, καθώς είναι το πρώτο ξενοδοχείο της Κύπρου που, με επικεφαλής τον executive chef Πανίκο Χατζηττοφή και την μπριγάδα του, παρουσίασε μια υψηλού επιπέδου γαστρονομική πρόταση μέσα από τα πολύ καλά εστιατόριά του εδώ και πολλά χρόνια.

*  Masters of Ceremony της φετινής τελετής απονομής των Γαστρονομικών Βραβείων Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου, θα είναι ο ηθοποιός Χάρης Αριστείδου και η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός Μαρίνα Φιλιππίδου – Θεοχάρους.

Marina

Xaris

* Τα βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της Κύπρου θα απονείμουν σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής, των επιχειρήσεων και του πολιτισμού.

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΙΝΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ: EUROBANK Κύπρου

XΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ «ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ»: The Macallan

ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ «TOP NOTCH»: Quality Group

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: Mercedes – Benz, Mövenpick, Nespresso, St. Pellegrino & Acqua Panna, Οινοποιείο Nico Lazaridi, Staropramen Beer, City Unity College Nicosia, Cyprus Airways, Amaxulus Ltd

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ: Ξενοδοχείο FOUR SEASONS

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: OMEGA

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ: Cyprus Airways

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Αθηνόραμα, Ο Φιλελεύθερος

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS