NEWSAυτό τον οικονομικό προορισμό με πανέμορφες παραλίες ψηφίζουν οι χρήστες του Tik...

Aυτό τον οικονομικό προορισμό με πανέμορφες παραλίες ψηφίζουν οι χρήστες του Tik Tok!

Δημοφιλής προορισμός για οικονομικές διακοπές αποδεικνύεται η Αλβανία, σύμφωνα με τους χρήστες των social media.

Όπως σημειώνει η Daily Mail, πολλοί είναι οι Βρετανοί παραθεριστές που επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους στην Αλβανία, η οποία έχει γνωρίσει μια έκρηξη δημοτικότητας μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Μάλιστα, οι ταξιδιωτικοί εμπειρογνώμονες αποδίδουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την προβολή της Αλβανίας ως «άγνωστο» προορισμό, με την Έλι Μαρ, ειδική σε ταξιδιωτικά θέματα στην Regent Holidays, να δηλώνει στους Times: «Υπάρχουν μεγάλοι χρήστες των social media εκεί και το έχουν εκμεταλλευτεί αυτό». Και συνέχισε: «Είναι το γνωστό φαινόμενο: Ο κόσμος τη βλέπει σε φωτογραφίες, έχει ακούσει για τη χώρα αυτή και συνειδητοποιεί ότι είναι ένα εκπληκτικό μέρος για τις ακτές και τη φυσική ομορφιά του».

Την ίδια ώρα, τα βίντεο στο TikTok από το δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο Ksamil έχουν προβληθεί πάνω από 60 εκατομμύρια φορές στην πλατφόρμα.

«Σαν την Ελλάδα αλλά με χαμηλό budget»

Πολλοί χρήστες των social media υπερηφανεύονται για το γεγονός ότι είναι μια άγνωστη τοποθεσία, με το κόστος να είναι μηδαμινό σε σχέση με τις τιμές στις γειτονικές χώρες, όπως η Ελλάδα και η Κροατία. Για παράδειγμα, σε ένα βίντεο που μοιράστηκε η Βρετανίδα χρήστης @_Reena_rai, περιέγραψε «πέντε λόγους για να επισκεφθείτε την Αλβανική Ριβιέρα» λέγοντας: «Είναι ουσιαστικά η Ελλάδα με χαμηλό προϋπολογισμό. Οι παραλίες είναι πανέμορφες, μπορείς πάντα να βρεις μια ξαπλώστρα. Είναι πραγματικά ήσυχα και χωρίς πολλούς τουρίστες. Το φαγητό είναι απολύτως απίστευτο και το κρασί είναι εξαιρετικά φθηνό».

@_reena_rai

We love a (relatively) undiscovered gem #placestovisit #placestogo #traveltok #traveltiktok #albania

♬ Somewhere Only We Know – 𓆩♡𓆪

Οικονομικές διακοπές στην Αλβανία

Ένα άλλο άτομο με το όνομα @Elisolidum μοιράστηκε ένα απόσπασμα το οποίο αποκάλεσε «η πιο υποτιμημένη χώρα στην Ευρώπη», λέγοντας: «Έχεις βουνά, παραλίες, εκπληκτικά χωριά. Για μια τόσο μικρή χώρα, η Αλβανία πλησιάζει στο να τα έχει όλα. Είναι επίσης μία από τις πιο προσιτές χώρες στις οποίες έχω ταξιδέψει ποτέ, οπότε είναι ιδανική για ταξιδιώτες που αναζητούν οικονομικές διακοπές και backpackers. Κάθε μέρα ήταν σκέτη περιπέτεια… υπάρχουν τόσα πολλά χαριτωμένα χωριά να εξερευνήσετε και πράγματα να ανακαλύψετε«.

@beeesabee

🤍🤍🤍 #albania #sarandaalbania🇦🇱 #saranda #ksamil #fyp #fy #viral

♬ albania. – sd¿

Η Έλι Μαρ, η εμπειρογνώμονας σε θέματα διακοπών στην Αλβανία, την αποκάλεσε «έναν από τους τελευταίους πραγματικά οικονομικούς προορισμούς στην Ευρώπη» και πρόσθεσε πως η δημοτικότητά της θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς η κρίση του κόστους ζωής πλήττει τους Βρετανούς.

@beeesabee

Ksamil 🇦🇱🤍 #ksamil #albania #fy #fypシ #xyzbca #vacation

♬ original sound – Mohi

Μάλιστα, όπως σημειώνει, ένα γεύμα τριών πιάτων μπορεί να κοστίζει από 12 ευρώ έως 26 ευρώ και μπορείς να βρεις ότι λαχταράς, από θαλασσινά μέχρι πίτσα και ζυμαρικά.

Πηγή:  iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS