NEWSΓιατροί προειδοποιούν για τη νέα τάση στο Tik Tok που είναι εμπνευσμένη...

Γιατροί προειδοποιούν για τη νέα τάση στο Tik Tok που είναι εμπνευσμένη από τη «Barbie» 

Οι παρατεταμένες περίοδοι αναπαραγωγής της πόζας μπορεί να οδηγήσουν σε αστάθεια του αστραγάλου, διαστρέμματα συνδέσμων και τραυματισμούς που συνήθως συνδέονται με τη χρήση ψηλών τακουνιών.

Μια νέα πρόκληση του TikTok εμπνευσμένη από ένα απόσπασμα από την επερχόμενη ταινία Barbie έχει γίνει viral, αλλά οι γιατροί προειδοποιούν για τους πιθανούς κινδύνους που εγκυμονεί. Η πρόκληση περιλαμβάνει την αναπαραγωγή του καμπυλωτού ποδιού της Barbie ενώ βγαίνει από τα ψηλά τακούνια, μια κίνηση που έχει αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα στην πλατφόρμα. Ωστόσο, οι επαγγελματίες της ιατρικής παρεμβαίνουν για να επισημάνουν τους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με την τάση.

Διαβάστε επίσης: Barbiecore: Με εντυπωσιακά barbie looks επώνυμες Κύπριες στην Αθήνα! (ΦΩΤΟ)

Ο Dr. Jodi R. Schoenhaus, πιστοποιημένος ποδίατρος στο Foot, Ankle & Leg Vein Center, τόνισε ότι η πρόκληση δεν είναι χωρίς κίνδυνο. Ενώ η απόπειρα της πόζας μερικές φορές μπορεί να είναι ακίνδυνη και να δημιουργήσει ένα διασκεδαστικό βίντεο TikTok, οι παρατεταμένες περίοδοι αναπαραγωγής της πόζας μπορεί να οδηγήσουν σε αστάθεια του αστραγάλου, διαστρέμματα συνδέσμων και τραυματισμούς που συνήθως συνδέονται με τη χρήση ψηλών τακουνιών.

@shannascribner

@barbiethemovie inspired me with a challenge idea!! Stitch & show me how well you can do the #BarbieFootChallenge !!! #barbiefootchallenge #barbie #foot #feet #heels #challenge #footchallenge #feetchallenge #margotrobbie

♬ Fun, Fun, Fun – Live/2012 – The Beach Boys

Διαβάστε επίσης: O Kiss 89,0 διοργανώνει την Avant premiere της ταινίας Barbie

Σύμφωνα με τον Dr. Schoenhaus, η τοποθέτηση των ποδιών ασκεί πρόσθετη πίεση στο κάτω μέρος της πλάτης, οδηγώντας ενδεχομένως σε προβλήματα των μυών και της σπονδυλικής στήλης. Επιπλέον, η πρόκληση μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για τις πλάκες ανάπτυξης σε νεότερες γυναίκες. Η ίδια συμβουλεύει να μην διατηρείτε τη στάση για παρατεταμένες περιόδους, καθώς δεν είναι ένας βιώσιμος τρόπος να περπατάτε χωρίς τακούνια. Στην πραγματικότητα, η Barbie έχει στην πραγματικότητα πλατυποδία.

Διαβάστε επίσης: Barbie: Το φόρεμα – έκπληξη που έβαλε η Margot Robbie στην πρεμιέρα!

Όσον αφορά τη διάσημη σκηνή από την ταινία Barbie, η Margot Robbie, η οποία υποδύεται τη Barbie, αποκάλυψε ότι δεν απαιτούσε τόση προσπάθεια όση νομίζει ο κόσμος. Μιλώντας για τη σκηνή, ανέφερε ότι στην ταινία υπήρχαν ελάχιστα ειδικά εφέ. Η Robbie εξήγησε ότι χρησιμοποίησαν ταινία διπλής όψης στο πάτωμα για να κρατήσουν τα παπούτσια της στη θέση τους και ότι κρατήθηκε από μια μπάρα για να εξασφαλίσει σταθερότητα κατά τη διάρκεια του βήματος.

gazzeta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS