NEWSΗ Μαριλένα Ιωαννίδου απογειώνει τα κυπριακά παραδοσιακά προϊόντα σε μη παραδοσιακές συνταγές!

Η Μαριλένα Ιωαννίδου απογειώνει τα κυπριακά παραδοσιακά προϊόντα σε μη παραδοσιακές συνταγές!

Η κουζίνα της Κύπρου αλλιώς!

 Μην χάσετε το νέο τεύχος των Χρυσών Συνταγών, το ερχόμενο Σάββατο μαζί με τον Φιλελεύθερο. Τα παραδοσιακά μας προϊόντα σε μη-παραδοσιακές συνταγές, συνδυασμένα με υλικά ξένα σε εμάς, ως προς την καταγωγή, αλλά γνώριμα στη γεύση και τη χρήση. Μαγειρεμένα με τρόπο αλλιώτικο, ασυνήθιστο αλλά γευστικότατο, με το τελικό αποτέλεσμα στη γεύση να φωνάζει: ΚΥΠΡΟΣ!

Μεταξύ άλλων, φτιάχνουμε ceviche με λαβράκι και ελιές τσακιστές, ενώ στο ταρτάρ σολομού προσθέτουμε κυπριακά μάνγκο και κάππαρη και απογειώνουμε τη γεύση του με χαρουπόμελο και καυτερά πιπεράκια. Οι γαρίδες ανάβουν φωτιές με ζιβανία, ενώ το κοτόπουλο γειώνεται με μπαχαρικά και έψημα. Το κολοκάσι μαζί με τη λουβάνα συνδυάζονται σε μια “τερίν” και οι πούλλες ψήνονται σαν chips, αλλά και στη σχάρα και σερβίρονται με ένα ντιπ άλλης εμβέλειας, με ταχίνι και χαρουπόμελο.

Xr2 Xr1

Το φρέσκο χαλούμι δίνει ένα νοστιμότατο κυπριακό χαρακτήρα στο κιουνεφέ, και σε φάση πιο ώριμη θα μεταμορφωθεί σε burgers με κυπριακή πίτα. Τα κυπριακά φιστίκια και ο φρέσκος κόλιαντρος θα γίνουν “πέστο” για μακαρόνια, ενώ τα χαλίτζια δίνουν γεύση εκπληκτική και ανεπιτήδευτη σε μια κρέμα για πανεύκολα καναπεδάκια.

Το τυρί της φλαούνας ή Παφίτικο γίνεται σαγανάκι, αλλά συνδυάζεται επίσης με λούντζα σ’ ένα quiche. Τα αρκατένα παντρεύονται με μαρμελάδα κιτρόμηλο σε μια πουτίγκα, ενώ το παστελάκι με φιστίκια γαρνίρει και θα ανεβάζει την αναρόκρεμα σε ύψη γευστικά απίστευτα.

Η κουζίνα της Κύπρου αλλιώς, λοιπόν, διά χειρός Μαριλένας Ιωαννίδου, στις Χρυσές Συνταγές, αυτό το Σάββατο μαζί με τον Φιλελεύθερο.

Chryses Syntages

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS