Ντόρα Μακρυγιάννη: Γυναίκα με ονοματεπώνυμο

Ντόρα Μακρυγιάννη: Γυναίκα με ονοματεπώνυμο

Ντόρα Μακρυγιάννη: Γυναίκα με ονοματεπώνυμο
Φωτογραφία: Στέφανος Παπαδόπουλος

Αυτές τις μέρες έχει το κινητό της κλειστό και διαβάζει το βιβλίο της σε κάποια ερημική παραλία σε ελληνικό νησί. Η Ντόρα Μακρυγιάννη έκανε το ντεμπούτο της ως «Γυναίκα Χωρίς Όνομα» κι έγινε η νέα αγαπημένη της tv. Αλλά και δική μας.

Από την  Τώνια  Σταυρινού

Ο ρόλος:  Ετοιμαζόταν να φύγει για τη Μύκονο όπου είχε κλείσει δουλειά σε beach bar για το καλοκαίρι όταν χτύπησε το τηλέφωνό της και της πρότειναν να ενσαρκώσει τη Μαρίνα στη σειρά «Γυναίκα χωρίς όνομα». Είχε μόνο έξι ώρες να πάρει μια απόφαση και ενώ δεν είχε καμία επαφή με την κάμερα έως τότε, αποφάσισε να πει το ναι.

Παιδικά χρόνια: Μεγάλωσε σε μια αγαπημένη οικογένεια στο Αίγιο με τη μικρότερη αδερφή της. Στο λύκειο βοηθούσε τον μπαμπά της στο ασφαλιστικό του γραφείο και σπούδασε ασφαλίστρια σε κολέγιο για να μπει μετά στη δουλειά. Εργάστηκε για 4 χρόνια αλλά το «σκουλήκι» την οδήγησε στην Αθήνα να κάνει οντισιόν για σχολές υποκριτικής. Την πήραν στο Εθνικό Θέατρο.

Κακοποίηση: Στα 17 της χρόνια ο τότε σύντροφός της άρχισε να γίνεται κακοποιητικός. Μίλησε δημόσια για το πόσο δύσκολο ήταν να συνειδητοποιήσει ότι η ζήλεια δεν ήταν «απλή ζήλεια» και ότι τα πράγματα είχαν αρχίσει να γίνονται επικίνδυνα. Έλαβε περιοριστικά μέτρα εναντίον του και έφυγε μακριά. Παρόλο που δεν πιστεύει πολύ στις συμβουλές, ο λόγος που το δημοσιοποίησε ήταν για να επηρεάσει κι άλλες γυναίκες που το περνούν ώστε να αντιδράσουν.

Κουτσομπολιά: Πιστεύει ότι αν δεν τρέφεις τις κουτσομπολίστικες σελίδες, παύουν να ασχολούνται μαζί σου. «Είναι το πόσο δίνεις εσύ περιθώριο στην προσωπική σου ζωή να εκτίθεται» λέει και αισθάνεται τυχερή γιατί εισπράττει μόνο αγάπη από τον κόσμο.

Έρωτας: Δηλώνει ερωτευμένη αλλά… single. «Μου αρέσει να θαυµάζω και να ερωτεύομαι και είναι σπάνιο να ερωτευόµαστε στις ηµέρες µας, οπότε όταν συμβαίνει είναι ωραίο να το “ξεζουμίζεις”», δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή της.

Σώμα: Δηλώνει γενικά άνετη με το σώμα της ακόμη και σε φάσεις που είχε πάρει κιλά. «Το αν είσαι άνετος με το σώμα σου είναι κάτι που βγαίνει από μέσα σου. Ας πούμε, η Ashley Graham, που έχει πολλά κιλά για τα δεδομένα των μοντέλων όπως τα ξέρουμε, είναι απίστευτα σέξι».

Υποκριτική: Παρόλο που ονειρεύεται να παίξει στην Επίδαυρο και να ακολουθήσει τα όνειρά της σε αυτό το επάγγελμα, δεν θα πατούσε επί πτωμάτων ούτε και θα το συνέχιζε με προσωπικό κόστος. «Με ρωτάνε για τα μελλοντικά µου σχέδια, όταν δεν ξέρω αν θα είµαι για πάντα ηθοποιός! Μ’ αρέσει πάρα πολύ, είναι συναρπαστικό να ξυπνάς και να πηγαίνεις χαρούμενη στη δουλειά. Αν αυτό σταματήσει, δε θέλω να γίνω σκλάβα της δουλειάς, επειδή δεν µπορώ να κάνω κάτι άλλο. Θέλω να µπορώ να κάνω και κάτι άλλο, όχι να εγκλωβίζομαι».

Πηγή : Περιοδικό Omikron, τεύχος 281

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *