Ντορέττα Παπαδημητρίου: Ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου κάνει πρεμιέρα στην κυπριακή τηλεόραση

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου κάνει πρεμιέρα στην κυπριακή τηλεόραση

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου κάνει πρεμιέρα στην κυπριακή τηλεόραση

Του Κωνσταντίνου Χάμπαλη

Το στούντιο μετατράπηκε σε δεύτερο της σπίτι. «Είμαι αγχωμένη γιατί πρόκειται για ένα καινούριο πρότζεκτ που πρέπει να αντεπεξέλθω στο 100% των δυνατοτήτων μου», μου λέει στο τηλέφωνο ενώ στο βάθος ακούγονται οι φωνές των συνεργατών της που την ενημέρωναν ότι «σε 20 ξεκινούμε γύρισμα». Ευγενική, χαμογελαστή, πρόθυμη, παρόλη την πίεση του χρόνου κι έτοιμη να κάνει… παζάρι. Όχι όμως στις ερωτήσεις μας. 

Από φανατική τηλεθεάτρια του «Μεγάλου Παζαριού» που παρουσίαζε ο Ανδρέας Μικρούτσικος, παρουσιάστρια του «Κάνε Παζάρι». Πέρασε ποτέ από το μυαλό σου η σκέψη ότι κάποτε θα παρουσίαζες ένα τέτοιο τηλεπαιχνίδι;
Πρόκειται για ένα τηλεπαιχνίδι που κι εγώ ως τηλεθεάτρια το αγαπούσα πάρα πολύ και χαίρομαι που σε αυτή τη φάση και εποχή μου δίνεται η ευκαιρία να το παρουσιάσω. Σαν όνειρο μου φαίνεται όλη αυτή η διαδικασία που τελικά έγινε πραγματικότητα.

Πόσο σημαντικό λοιπόν είναι για σένα να παρουσιάζεις ένα τηλεπαιχνίδι στις μέρες μας. Μια τέτοια εποχή, όπως λες κι εσύ;
Με όλα αυτά που συνέβησαν πέρσι, με τη διακοπή του πρωινού στο Mega δηλαδή και όλη αυτή τη συγκυρία που βρεθήκαμε χωρίς δουλειά η αλήθεια είναι ότι πολλά πράγματα έγιναν διαφορετικά απ’ ό,τι τα έχουμε υπολογίσει.

Φοβήθηκες ότι θα έμενες εκτός τηλεόρασης;
Όχι. Δε με φόβισε το γεγονός ότι θα έμενα εκτός τηλεόρασης. Εξάλλου, έγιναν πολλές συζητήσεις για διάφορα άλλα πράγματα. Απλούστατα, δεν έκλεινα έτσι εύκολα και ελαφρά την καρδία στο οτιδήποτε απλά και μόνο για να κάνω τηλεόραση.
Τι σε ενδιέφερε περισσότερο;
Με ενδιέφερε να κάνω κάτι που θα μου άρεσε πάρα πολύ και θα με πήγαινε ένα βήμα πάρα πέρα στο κομμάτι της παρουσίασης.

Και το «Κάνε Παζάρι» ήταν αυτό που έψαχνες;
Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, από το τέλος του πρωινού και μετά, δουλεύαμε με σκοπό να βγάλουμε την εκπομπή ξανά στον αέρα. Όταν μου προτάθηκε όμως το «Κάνε Παζάρι» με χαροποίησε ιδιαίτερα γιατί αισθάνθηκα ότι ήταν αυτό το κάτι διαφορετικό που ήθελα να κάνω στην τηλεόραση και δεν δοκιμάστηκα ποτέ. Αν δεν υπήρχε κάποια πρόταση που θα με ενδιέφερε θα έμενα μια ολόκληρη σεζόν εκτός τηλεόρασης.

Δηλαδή, μπορείς να κάνεις και χωρίς το γυαλί.
Φυσικά. Θα προτιμούσα να μείνω εκτός παρά να έκανα κάτι απλά για να το κάνω.

Πιστεύεις στην τύχη;
Βεβαίως.

Ήταν θέμα τύχης λοιπόν ή συγκυρία η παρουσίαση του «Κάνε Παζάρι»;
Και τα δύο. Εάν δεν είχαν γίνει όλα αυτά και με τον τρόπο που έγιναν, σε ό,τι αφορά το πρωινό του Mega, μπορεί να ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα απ’ ό,τι είναι σήμερα.

Ήσουν επιφυλακτική στην πρόταση του Σκάι; Ή το γεγονός ότι συνεργάστηκες και στο παρελθόν μαζί τους σε έκανε περισσότερο σίγουρη για την απόφασή σου;
Δεν ήμουν και τόσο επιφυλακτική παρά το γεγονός ότι για ένα χρόνο ταλαιπωρήθηκα τηλεοπτικά. Από την πρώτη στιγμή τόσο το κανάλι όσο και ο παραγωγός μας ο κ. Καραγιάννης με έκαναν να νιώσω ασφάλεια, δημιουργώντας μου από την πρώτη στιγμή το αίσθημα της εμπιστοσύνης. Ήμουν από την αρχή πολύ θετική.

Τι σε αγχώνει περισσότερο από τη νέα συνεργασία σου;
Λίγο το άγνωστο. Αυτό πάντα θα μου προκαλεί μία δημιουργική ένταση. Πρόκειται για ένα καινούριο πρότζεκτπου δεν το έχω ξανακάνει και τώρα μου δίνεται αυτή η ευκαιρία.

Η πρόκληση στο «Κάνε Παζάρι», ποια είναι;
Να κάνουμε ένα ωραίο παιχνίδι με τον κάθε παίχτη ξεχωριστά. Δεν υπάρχει κείμενο, δεν υπάρχει σενάριο, δεν υπάρχει τίποτα. Παρά μόνο αυτοσχεδιασμός, χιούμορ, γέλιο, δώρα… Οπότε αυτό είναι μία πρόκληση για όλους μας και δη για μένα.

«Ζονγκ» θα υπάρχει;
Δεν θα υπάρχει ένας συγκεκριμένος άνθρωπος που θα κάνει τον «Ζονγκ» αλλά θα υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους θα παρουσιάζεται μπροστά μας με την ευχή να μην το βλέπουμε πολύ συχνά μπροστά μας.

Και ο ρόλος του θα είναι ο ίδιος με αυτόν του αείμνηστου Μπάμπη Τεκέλογουπου κρυβόταν πίσω από μία κουρτίνα κι έκανε τα δικά του;
Είναι πολύ δύσκολο να βρεις έναν τέλειο άνθρωπο γι’ αυτό το ρόλο όπως ήταν ο Μπάμπης Τεκέλογου. Και γι’ αυτό το λόγο, μέχρι στιγμής δηλαδή, δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο.

Γράφτηκε ότι για το ρόλο του βοηθού, υποψήφιοι ήταν ο Στέλιος Νάκαρης, ο Αλέξης Παππάς, ο Λευτέρης Γκιωνάκης αλλά και ο Δημήτρης Αλεξάνδρου για τον οποίο ακούστηκε ότι έδωσε τα χέρια με την παραγωγή. Ισχύει;
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου, όντως ήταν ένας από τους υποψήφιους που πέρασαν από τη διαδικασία των δοκιμαστικών αλλά το κανάλι αποφάσισε ως βοηθός στο τηλεπαιχνίδι να είναι ο Αλέξης Παππάς. Και οι τέσσερις υποψήφιοι ήταν αρκετά καλοί. Ο Δημήτρης ειδικά ο οποίος έχει την εμπειρία της τηλεόρασης αλλά το κανάλι επέλεξε τον Αλέξη.

Τον γνώριζες τον Αλέξη Παππά;
Δεν τον ήξερα προηγουμένως. Πρώτη φορά γνωριστήκαμε στο πλατό. Έχει πολλή όρεξη για το παιχνίδι και το αποδεικνύει καθημερινά στα γυρίσματα. Όπως άλλωστε το αποδεικνύουν και τα μοντέλα μας που θα παρουσιάζουν τα δώρα. Νομίζω ότι θα κάνουμε μία πάρα πολύ ωραία ομάδα.

Παρόλο που η εκπομπή θα είναι μαγνητοσκοπημένη είσαι αγχωμένη για την πρεμιέρα;
Ο ενθουσιασμός μου είναι πολύ μεγαλύτερος από το άγχος μου. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε πολύ καλά.

Στον εαυτό σου, έχεις εμπιστοσύνη;
Αν δεν είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου δεν θα ασχολούμουν με αυτό που κάνω σήμερα.

Δεν μου λες, υπάρχει άγχος και για τα νούμερα και το τι θα γράψει η εκπομπή;
Σαφέστατα και μας ενδιαφέρουν τα νούμερα. Δεν θέλουμε να ξεκινήσουμε άσχημα την εκπομπή. Παρόλα αυτά το κανάλι δεν περιμένει να ξεκινήσει το «Παζάρι» με 30άρια. Ας βγούμε με το καλό την ερχόμενη Δευτέρα για την Ελλάδα και Τρίτη για την Κύπρο στον αέρα, να δούμε πάνω κάτω πού θα κυμανθούμε και θα πράξουμεαναλόγως. Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι.

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο; Υπήρξαν αντιδράσεις του στυλ γιατί μία ηθοποιός να παρουσιάσειτο τηλεπαιχνίδι κι όχι κάποιος δημοσιογράφος που είναι το επάγγελμά του;
Και να υπήρξαν δεν είναι κάτι που το έχω νιώσει ή έχω ακούσει. Έτσι κι αλλιώς ζούμε σε μία εποχή που πολλοί ηθοποιοί και τραγουδιστές ασχολούνται με την παρουσίαση. Έχω την εντύπωση, ότι τέτοιου είδους ταμπέλες έχουν εξαφανιστεί. Ούτε κι εγώ έχω πρόβλημα να βλέπω ανθρώπους από άλλα επαγγέλματα να ασχολούνται με κάτι άλλο εφόσον το κάνουν με συνέπεια και αξιοπρέπεια.

Μικρή όταν ήσουν, στεκόσουν μπροστά από τον καθρέφτη του δωματίου σου και ενσάρκωνες διάφορους ρόλους;
Εννοείται. Ξέρεις ποιος ήταν ο καλύτερός μου ρόλος; Αυτός του δημοσιογράφου. Θυμάμαι ότι έγραφα στο χέρι σελίδες ολόκληρες με ειδήσεις και στεκόμουν μπροστά από το καθρέφτη μου και φανταζόμουν ότι παρουσίαζα δελτίο. Μου άρεσαν πολύ οι κινήσεις που έκαναν οι παρουσιαστές με τα χέρια τους και τις μιμούμουν.

Γιατί ηθοποιός κι όχι δημοσιογράφος;
Γιατί ο δημοσιογράφος μου άρεσε πιο πολύ ως ρόλος παρά ως επάγγελμα.

Ποτέ δεν είναι αργά;
Λες; Μπα…

Δεν μοιάζει λίγο με ταινία τρόμου έτσι όπως έχει μετατραπεί η κατάσταση στην ελληνική τηλεόραση που κανείς δεν γνωρίζει από πού θα του την βγει ο «δολοφόνος»;
Ανέκαθεν η τηλεόραση ήταν ένας ανασφαλής χώρος. Ειδικά το καλοκαίρι που πέρασε ήταν εντελώς Γκραν Γκινιόλ. Δεν υπήρχε μονιμότητα και απόλυτη σιγουριά. Πόσο μάλλον τώρα που ολόκληρος ο κλάδος περνάκρίση. Θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα θα σταθεροποιηθούν και θα ομαλοποιηθούν και θα μπορούμε όλοι εμείς που βιοποριζόμαστε από αυτή τη δουλειά να είμαστε λίγο πιο ήρεμοι μέσα μας.

Έχεις ανασφάλειες;
Ανασφάλειες; Μόνο μία; Πολλές. Όπως όλοι οι άνθρωποι κι εγώ έχω τα δικά μου τερτίπια. Μεγαλώνοντας όμως τις αναγνωρίζω και προσπαθώ να τις καταπολεμήσω. Ευτυχώς χρόνο με τον χρόνο μειώνονται. Δεν αυξάνονται. Κι ελπίζω να συνεχίσει έτσι.

Αναθεώρησες πράγματα μέσα σου;
Πολλά πράγματα αναθεωρώ ή σκέφτομαι ή προβληματίζομαι.

Μετανιώνεις για κάτι;
Δεν μετανιώνω για τίποτα. Κάτι κερδίζεις από τα λάθη σου. Ακόμα κι από τη στραβή που έγινε με το πρωινό και το Mega, έμαθα πολλά πράγματα τα οποία με οδήγησαν στο «Κάνε Παζάρι» που ενδεχομένως δεν θα προέκυπτε εάν δεν είχαν γίνει όλα αυτά και με τον τρόπο που έγιναν. Πάντα υπάρχει κάτι καλό και πάντα μπορούμε να μάθουμε κάτι.

Τι σε στενοχώρησε τελευταία;
Γενικότερα με στεναχωρεί και με προβληματίζει όλη αυτή η κατάσταση της χώρας μου. Οι δυσκολίες που περνάμε όλοι, η απαισιοδοξία που βλέπω γύρω μου…

Υπάρχουν στιγμές που πέφτεις ψυχολογικά;
Ναι. Παρόλο που εκ φύσεως είμαι πολύ θετική ως άνθρωπος, υπάρχουν μέρες που πέφτω και μέρες που είμαι πολύ καλά. Γενικότερα όμως προσπαθώ να κρατώ μια θετική στάση.

Κλαις;
Γιατί να μην κλαίω; Και το κλάμα είναι ένας τρόπος εκτόνωσης. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι με απασχολεί κάτι.

Tι σε κάνει χαρούμενη στις μέρες μας;
Τα παιδιά μου. Είναι ο λόγος που καταφέρνω να αντιμετωπίσω και να χειριστώ τα προβλήματα της ζωής. Είναι το οξυγόνο και η ενέργειά μου.
Τώρα με τα γυρίσματα αναγκάζεσαι να λείψεις πολλές ώρες από το σπίτι. Υπάρχει γκρίνια; Παραπονιούνται; Σου λείπουν;
Όντως είναι πολύαπαιτητικές αυτές οι μέρες. Ευτυχώς κάθε φορά που προκύπτει κάτι τέτοιο τα βολεύω με τέτοιο τρόπο ώστε να μη διαρκεί περισσότερο από ένα δίμηνο. Τα παιδιά έχουν μεγαλώσει, τους έχω εξηγήσει και ξέρουν πολύ καλά ποια είναι η δουλειά της μαμάς τους και τους έχω ζητήσει λίγη υπομονή μέχρι το Πάσχα. Όταν ολοκληρωθούν τα γυρίσματα του παιχνιδιού και τελειώσουν και οι παραστάσεις μου στο θέατρο, θα έχουμε πολύ χρόνο για να κάνουμε πράγματα μαζί.

Αγχώνεσαι για το μέλλον τους;
Όπως κάθε μητέρα έτσι κι εγώ θέλω το καλύτερο για τα παιδιά μου στο μέτρο του δυνατού χωρίς υπερβολές και περιττές κινήσεις. Τόσο όσο, ώστε να βγουν στην κοινωνία σωστοί και τίμιοι άνθρωποι.

Είσαι περήφανη για τα παιδιά σου;
Όσο μεγαλώνω και ωριμάζω, συνειδητοποιώ ακόμη περισσότερο το μεγαλείο του να είσαι μάνα. Κάθε φορά αισθάνομαι και πιο χαρούμενη και ευλογημένη που έχω τα παιδάκια μου. Μπορεί στη ζωή μου κάποια πράγματα να πήγαν στραβά αλλά κατάφερα να δημιουργήσω δύο υπέροχα πλάσματα για τα οποία είμαι υπερήφανη ως μητέρα.

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο; Δευτέρα και 13 είναι η επίσημη πρώτη του «Κάνε Παζάρι» στην Ελλάδα κι ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου στην Κύπρο. Πιστεύεις στον έρωτα, Ντορέττα;
Βέβαια. Αν δεν πιστεύουμε στον έρωτα πού αλλού να πιστέψουμε;

Στο Θεό, για παράδειγμα;
Άλλο ο Θεός κι άλλο ο έρωτας. Ο έρωτας δίνει φτερά. Είναι η κινητήριος δύναμη.

Στον έρωτα με την πρώτη ματιά ή στον εγκεφαλικό έρωτα;
Με την πρώτη ματιά, έρωτας, λίγο δύσκολο. Με το δεδομένο όμως ότι «εδώ κάτι μπορεί να προκύψει», ναι. Αν δεν καταφέρω να ερωτευτώ κάποιον εγκεφαλικά, ο έρωτας δεν μπορεί να έχει διάρκεια και την ίδια δύναμη. Οπότε είναι δεσμός εγκεφαλικής διέγερσης και φυσικά συναισθήματος.

Λειτουργείς περισσότερο συναισθηματικά παρά με τη λογική;
Είμαι πολύ του συναισθήματος. Αν έπρεπε να τα βάλω σε μια σειρά, σίγουρα θα έβαζα πρώτα τα συναισθήματά μου κι ακολούθως τη λογική μου. Είμαι τέτοιος άνθρωπος. Οπωσδήποτε ένας έρωτας για να έχει διάρκεια πρέπει να περνά και από το μυαλό.

Από το στομάχι;
Αυτό ακολουθεί. (γέλια)

Να σε ρωτήσω με λόγια απλά, είσαι ερωτευμένη;
Είμαι πάρα πολύ καλά.

Πρόσφατα δημοσιεύτηκαν κάποιες paparazzi φωτογραφίες σου με τον σύντροφό σου. Ήξερες ότι σε φωτογράφιζαν;
Δεν το γνώριζα. Πολλές φορές όμως βλέπεις κάποιες περίεργες κινήσεις. Δεν είχαμε καταλάβει κάτι.

Ενοχλήθηκες;
Δεν είναι κάτι που με ευχαριστεί ιδιαίτερα, ούτε κάτι που σαν προσωπικότητα με ενδιαφέρει πολύ να το προβάλλω. Από την άλλη αντιλαμβάνομαι τη φύση της δουλειάς μου. Μέχρι ένα σημείο είναι αναπόφευκτο, οπότε το αντιμετωπίζω με ψυχραιμία. Δεν είναι κάτι που μόλις το είδα έπαθα πανικό. Σίγουρα δεν είναι και κάτι που θα το προκαλούσα από μόνη μου.

Δεν θα τροφοδοτούσες δηλαδή τα social media με προσωπικές σου στιγμές…
Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Δεν είναι απαραίτητο ότι οι άνθρωποι που ανεβάζουν προσωπικές στιγμές τους στα social media το κάνουν επί τούτου. Εγώ, για παράδειγμα, επειδή έχω τα παιδιά και είναι πιο σημαντικό πράγμα για μένα, δεν είναι κάτι που θα ήθελα να κάνω. Υπήρξαν στιγμές όμως που ήθελα να ανεβάσω μια φωτογραφία και μετά έκανα πίσω. Καταλαβαίνω απόλυτα αυτούς που έχουν τη σχέση τους, είναι ερωτευμένοι και θέλουν να το δείξουν και να το φωνάξουν. Ενδεχομένως, αν δεν είχα δύο παιδιά, αν δεν ήμουν στη θέση που είμαι και αν όλα ήταν πιο απλά, μπορεί κι εγώ να το έκανα.

Πήρα την απάντηση που ήθελα. Είσαι ερωτευμένη.
Αυτή είναι δική σου τοποθέτηση. Εγώ δεν είπα τίποτα. (γέλια)

Έχω την αίσθηση πως όταν κάποιος είναι ερωτευμένος, φαίνεται.
Είμαι καλά. Αυτό, μόνο.

Τι σ’ ενοχλεί περισσότερο όταν κάποιος εισβάλει στην προσωπική ζωή σου;
Εφόσον δεν έχεις το δικαίωμα και είσαι χαμηλών τόνων, όπως εγώ κι είναι πολύ ξεκάθαρο από τον τρόπο που κινούμαι όλα αυτά τα χρόνια στο χώρο της δουλειάς μου, πρόκειται για μία βίαιη παρέμβαση. Από τη στιγμή που δεν έχει τη δική σου έγκριση, είναι ένα θέμα. Κι αν έχουν διαρρεύσει, κατά καιρούς, κάποια πράγματα, για να είμαι σωστή, ποτέ δεν έχω νιώσει ότι έγινε κάτι τραβηγμένο. Υπάρχει μια πολύ καλή ισορροπία σε αυτό το κομμάτι και θα ήθελα να την κρατήσω έτσι.

Θα έβαζες τον σύντροφό σου πάνω από τα παιδιά σου;
Είναι δυνατόν να έκανα ποτέ κάτι τέτοιο; Κανέναν και τίποτα δεν θα έβαζα πάνω από τα παιδιά μου.

Πηγή : Περιοδικό Tv Μανία, τεύχος 1212

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *