Ο 17χρονος Alex στο βιβλίο Guinness για την μεγαλύτερη ζωγραφιά στον κόσμο

Ο 17χρονος Alex στο βιβλίο Guinness για την μεγαλύτερη ζωγραφιά στον κόσμο

Ο 17χρονος Alex στο βιβλίο Guinness για την μεγαλύτερη ζωγραφιά στον κόσμο

Ο 17χρονος Alex Dzaghigian κέρδισε μια θέση στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness για την μεγαλύτερη ζωγραφιά η οποία πετρά συνολικά 3.486 τετραγωνικά πόδια, 61 τετραγωνικά ίντσες.

Συγκεκριμένα, ο μαθητής του English School of Nicosia δημιούργησε μια ζωγραφιά που απεικονίζει μια γιγαντιαία χελώνα η οποία περιβάλλεται από πλαστικά απόβλητα.

“Το σχέδιο απεικόνιζε μια χελώνα που τρώει μια πλαστική σακούλα, ένα περιστατικό που συμβαίνει συχνά αφού συγχέεται με τις μέδουσες”, δήλωσε ο Dzaghigian.

«Πολύ συχνά τα θαλάσσια όντα παγιδεύονται σε δίχτυα και πλαστικές σακούλες, ενώ πολλές φορές καταναλώνουν τα πλαστικά απόβλητα τα οποία καταλήγουν τρόφιμα για κατανάλωση από τον άνθρωπο.»

View this post on Instagram

Officially amazing 🐢

A post shared by Alex Dzaghigian (@alex_dza_) on

«Είναι σημαντικό να διατηρηθεί και να προστατευθεί το περιβάλλον, καθώς ο ρυθμός καταστροφής του είναι τραγικός και οι συνέπειες θα επηρεάσουν όχι μόνο τη θαλάσσια ζωή, αλλά τον άνθρωπο και ολόκληρο το οικοσύστημα», δήλωσε ο Dzaghigian.

Ο 17χρονος , του οποίου η προσπάθεια εγγραφής συγκέντρωσε κεφάλαια για την Κυπριακή Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος  και τη Greenpeace, δήλωσε ότι χρησιμοποίησε ένα σύστημα πλέγματος για να χαρτογραφήσει το σχέδιο και να βεβαιωθεί ότι δεν άφησε υπερβολικό κενό, γεγονός που θα τον είχε αποκλείσει από το ρεκόρ.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *