Ο Αλέξης  Ζορμπάς ζωντανεύει στη σκηνή

Ο Αλέξης  Ζορμπάς ζωντανεύει στη σκηνή

Ο Αλέξης  Ζορμπάς ζωντανεύει στη σκηνή

Ύστερα  από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε στην  μεγάλη περιοδεία που τον ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, όπου και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, η εμβληματική μορφή του Αλέξη Ζορμπά, από το μνημειώδες και διεθνώς αναγνωρισμένο έργο του Νίκου Καζαντζάκη, «Ο Βίος και η Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», έρχεται  στην Κύπρο με την αυθεντική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, σε μια διασκευή των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα και σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή. Η παράσταση, με μια εντυπωσιακή παραγωγή και ένα πολυπληθή θίασο θα κάνει στη Κύπρο πέντε παραστάσεις.

Τον Αλέξη Ζορμπά ενσαρκώνει ο Γρηγόρης Βαλτινός, αναλαμβάνοντας τον θρυλικό αυτό ρόλο, πλαισιωμένος από ένα μεγάλο  και καταξιωμένο θίασο. Τις χορογραφίες επιμελείται ο Δημήτρης Παπάζογλου . Τα σκηνικά που μας μεταφέρουν  στη Κρήτη του μεσοπολέμου είναι του σκηνογράφου Μανώλη  Παντελιδάκη και θα μεταφερθούν στην Κύπρο ακριβώς όπως και στις παραστάσεις που γίνονται στην Αθήνα στο θέατρο Βέμπο. Τα κοστούμια  έγιναν από την ενδυματολόγο Ντένη Βαχλιώτη, την ενορχήστρωση έχει αναλάβει  ο Αλέξης Πρίφτης  και οι φωτισμοί είναι του Λευτέρη Παυλόπουλου.

Στη  σκηνή ζωντανεύει με μια νέα δημιουργική ματιά  και ένα ανεπανάληπτο τρόπο  ο «μοναδικός διάλογος ενός καλαμαρά και ενός μεγάλου ανθρώπου του λαού, διάλογος μεταξύ του δικηγόρου Νού και της μεγάλης ψυχής του λαού» όπως αναφέρει ο ίδιος ο Νίκος Καζαντζάκης για τη διαχρονική φιλία του με τον Ζορμπά.

Η αγάπη  και το πάθος για τη ζωή της παρορμητικής φυσιογνωμίας του Αλέξη Ζορμπά  μιλάει κατευθείαν στην καρδιά του θεατή και του μεταφέρει τα πανανθρώπινα νοήματα της αληθινής ψυχής που δεν γνωρίζει σύνορα. Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη  που ταξίδεψε τη χώρα μας στα πέρατα του κόσμου πρωταγωνιστεί στη παράσταση και προκαλεί μοναδικά συναισθήματα συγκίνησης  και ψυχικής ανάτασης για μια Ελλάδα που είναι ακόμα ζωντανή.

Έχει ήδη αρχίσει η προπώληση των εισιτηρίων από την  Tickethour.com.cy   Tηλ 77 77 70 40 και όλα τα ACS couriers  για όλες τις πόλεις . Επιπρόσθετα για τη παράσταση της Λεμεσού θα προπωλούνται εισιτήρια από το «Ταμείο της Οδού Ειρήνης 158» και για γενικές πληροφορίες:   Τηλ: 25 37 28 55 . Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20:30

 

Λευκωσία– Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών -Παρασκευή και Σάββατο 8 και 9/6

Λεμεσό Κηποθέατρο –    Κυριακή και Δευτέρα  10  και  11  / 6

Λάρνακα – Παττίχειο Αμφιθέατρο    Τετάρτη   13  / 6

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ & ACTIVE 107,4

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *