Ο Αντώνης Ρέμος στην Κύπρο για την εκστρατεία «Χαμογέλασε»

Ο Αντώνης Ρέμος στην Κύπρο για την εκστρατεία «Χαμογέλασε»

Ο Αντώνης Ρέμος στην Κύπρο για την εκστρατεία «Χαμογέλασε»

Της Δέσποινας Ψύλλου

Tην έναρξη της εκστρατείας «Χαμογέλασε», ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό, ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου η Ελληνική Τράπεζα με συνοδοιπόρο και επίσημο πρεσβευτή τον τραγουδιστή Αντώνη Ρέμο. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την πρόληψη και διαχείριση της βίας στα σχολεία.

Για την επίτευξη του σκοπού τους, όπως ενημέρωσε, ο γνωστός τραγουδιστής πρόκειται να πραγματοποιήσει τον ερχόμενο μήνα τρεις συναυλίες στη Σχολή Τυφλών. Πιο συγκεκριμένα, στις 13 Ιουνίου θα τραγουδήσει μαζί με τη Νατάσα Θεοδωρίδου, στις 14 Ιουνίου μαζί με τη Δέσποινα Βανδή, στις 15 Ιουνίου με τις Melisses και στις 16 Ιουνίου θα είναι μόνο ο ίδιος.

Επιπλέον, ο Αντώνης Ρέμος ανέφερε ότι θα καλέσει ποδοσφαιριστές, ηθοποιούς και διάσημους, ώστε να πραγματοποιηθεί συζήτηση μαζί με 2 χιλιάδες μαθητές.

«Το θέμα του bullying αποτελεί ένα γεγονός στο οποίο δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας», σημείωσε ο τραγουδιστής και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην τραγική ιστορία του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος με την αυτοκτονία του συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

«Είναι μια κατάσταση που δημιουργήθηκε εξαιτίας του εκφοβισμού», ξεκαθάρισε και πρόσθεσε: «Όλοι εμείς, που αποτελούμε πρότυπα για τη νεολαία, έχουμε μεγάλη ευθύνη για τον τρόπο που εμφανιζόμαστε μπροστά στις κάμερες». Τέλος, εξήγησε ότι θα σταθούν δίπλα σε κάθε παιδί-θύμα, ώστε να το ενδυναμώσουν για να πάψει να φοβάται.

«Είμαι βέβαιος ότι μαζί μπορούμε να νικήσουμε αυτό το φαινόμενο. Μπορούμε να αγκαλιάσουμε κάθε παιδί τραγουδώντας παρέα “χαμογέλασε, πάει πέρασε”», τόνισε.

Όπως ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, κεντρικός στόχος της Εθνικής Στρατηγικής για αντιμετώπιση της βίας και του σχολικού εκφοβισμού είναι η προαγωγή και η διατήρηση ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος. Σημείωσε ακόμη πως ο μαθητής δεν πρέπει να στιγματίζεται από το φύλο, χρώμα, εθνικότητα, κοινότητα ή θρησκευτική ομάδα.

«Ο στόχος μας είναι κοινός. Κανένα παιδί-θύμα αυτού του φαινομένου δεν πρέπει να είναι πλέον μόνο του», ανέφερε η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας Ειρένα Γεωργιάδου.

Πηγή : Φιλελεύθερος

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *