Ο Αντώνης Τζιαρρίδης μάς μιλά για τη συμμετοχή του στο πρότζεκτ «Let’s Hippo»

Ο Αντώνης Τζιαρρίδης μάς μιλά για τη συμμετοχή του στο πρότζεκτ «Let’s Hippo»

Ο Αντώνης Τζιαρρίδης μάς μιλά για τη συμμετοχή του στο πρότζεκτ «Let’s Hippo»
Φωτογραφία: ΒΑΣΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ

Μετά την τεράστια επιτυχία του «My Doll Story», ένα ακόμη πρότζεκτ έρχεται να ενισχύσει οικονομικά το Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά και το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω», το οποίο πρoσφέρει μεσημεριανό φαγητό στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία της Κύπρου.

Το νέο πρότζεκτ ονομάζεται «Let’s Hippo» και είναι εμπνευσμένο από τα πέτρινα ιπποποταμάκια του Σοφία για τα Παιδιά, που φτιάχνονται από τα παιδιά στην Κένυα με πολλή αγάπη και μεράκι. Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Sophia Foundation και της Partners Y&R, με διαχρονικό υποστηρικτή τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ο Φιλελεύθερος».

Στο πρότζεκτ πρωταγωνιστούν 20 ιπποπόταμοι οι οποίοι κατασκευάστηκαν στην Κύπρο από fiberglass, με τη βοήθεια του Πανίκου Τεμπριώτη, που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια της όλης προσπάθειας. Ακολούθως, παραδόθηκαν ένας – ένας στα χέρια 20 αναγνωρισμένων Κυπρίων καλλιτεχνών που προσφέρθηκαν να τους φιλοτεχνήσουν αφιλοκερδώς γι’ αυτό τον καλό σκοπό.

Καθένας από τους συλλεκτικούς ιπποπόταμους θα «υιοθετηθεί» από μία εταιρεία ή ιδιώτη έναντι του ποσού των €5000 και το συνολικό καθαρό ποσό θα ενισχύσει το έργο και τις υπηρεσίες του Σοφία για τα Παιδιά. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ)

Ο Αντώνης Τζιαρρίδης, ένας από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο πρότζεκτ αυτό, μοιράζεται με το Like.com.cy την εμπειρία του:

Από πού εμπνευστήκατε για τη δημιουργία του ιπποπόταμού σας;

Ο μακρινός ιπποπόταμος συναντά το κυπριακό ντεπόζιτο, ένα στοιχείο εμβληματικό της δικής μας κυριολεκτικής και μεταφορικής ανομβρίας. Ως Hippopozito, λοιπόν, εφόσον φέρει και παρέχει το νερό, γίνεται ταυτόσημος με την ελπίδα, τη δημιουργικότητα και την ευόδωση. Γίνεται ταυτόσημος με την ίδια τη ζωή που είναι το ίδιο πολύτιμη σ’ όλους τους τόπους της Γης.

Μπορείτε να μας κάνετε μια σύντομη περιγραφή του; Πώς προσεγγίσατε τη δημιουργία του από πλευράς χρωμάτων και μοτίβων;

Έχω κρατήσει το λευκό χρώμα και τον έχω τοποθετήσει σε μεταλλική βάση όπως και τα ντεπόζιτα που κοσμούν το αστικό μας πεδίο. Πρόσθεσα βρύσες δημιουργώντας ένα παραλληλισμό με το θηλαστικό.

Πώς αισθάνεστε για τη συμμετοχή σας  στο πρότζεκτ «Let’s Hippo» του Sophia Foundation και της Partners Y&R; Τι σημαίνει αυτό το πρότζεκτ για εσάς;

Με ευχαριστεί και με συγκινεί ιδιαίτερα η συμμέτοχη μου! Χαίρομαι που μπορώ δημιουργώντας να βοηθήσω σε όλη αυτή την προσπάθεια του Sophia Foundation και της Partners Y&R.

Ο Αντώνης Τζιαρρίδης γεννήθηκε το 1980. Ζει και εργάζεται στη Λάρνακα. Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Ρώμης. Έχει δυο ατομικές εκθέσεις και εχει λάβει μέρος σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό και είναι ένας εκ των δυο της εικαστικής ομάδας spyrA art studio.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *