Ο Αντρέας Μακαρίου μάς μιλά για τη συμμετοχή του στο πρότζκετ «Let’s Hippo»

Ο Αντρέας Μακαρίου μάς μιλά για τη συμμετοχή του στο πρότζκετ «Let’s Hippo»

Ο Αντρέας Μακαρίου μάς μιλά για τη συμμετοχή του στο πρότζκετ «Let’s Hippo»
Φωτογραφία: ΒΑΣΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ

Μετά την τεράστια επιτυχία του «My Doll Story», ένα ακόμη πρότζεκτ έρχεται να ενισχύσει οικονομικά το Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά και το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω», το οποίο πρoσφέρει μεσημεριανό φαγητό στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία της Κύπρου.

Το νέο πρότζεκτ ονομάζεται «Let’s Hippo» και είναι εμπνευσμένο από τα πέτρινα ιπποποταμάκια του Σοφία για τα Παιδιά, που φτιάχνονται από τα παιδιά στην Κένυα με πολλή αγάπη και μεράκι. Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Sophia Foundation και της Partners Y&R, με διαχρονικό υποστηρικτή τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ο Φιλελεύθερος».

Στο πρότζεκτ πρωταγωνιστούν 20 ιπποπόταμοι οι οποίοι κατασκευάστηκαν στην Κύπρο από fiberglass, με τη βοήθεια του Πανίκου Τεμπριώτη, που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια της όλης προσπάθειας.

Ακολούθως, παραδόθηκαν ένας – ένας στα χέρια 20 αναγνωρισμένων Κυπρίων καλλιτεχνών που προσφέρθηκαν να τους φιλοτεχνήσουν αφιλοκερδώς γι’ αυτό τον καλό σκοπό.

Καθένας από τους συλλεκτικούς ιπποπόταμους θα «υιοθετηθεί» από μία εταιρεία ή ιδιώτη έναντι του ποσού των €5000 και το συνολικό καθαρό ποσό θα ενισχύσει το έργο και τις υπηρεσίες του Σοφία για τα Παιδιά. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ)

Ο Αντρέας Μακαρίου, ένας από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο πρότζεκτ αυτό, μοιράζεται με το Like.com.cy την εμπειρία του:

Από πού εμπνευστήκατε για τη δημιουργία του ιπποπόταμού σας;

Η έμπνευσή μου ήρθε από την πρόσφατή μου επίσκεψη στα Μουσεία των MIRO-Picasso και DALI, στη Βαρκελώνη τον Απρίλιο, για την ολοκλήρωση της εικαστικής μου πρότασης «Night At The MUSEUM».

Μπορείτε να μας κάνετε μια σύντομη περιγραφή του; Πώς προσεγγίσατε τη δημιουργία του από πλευράς χρωμάτων και μοτίβων;

Σκέφτηκα να περάσω τον δικό μου μικρό ιπποπόταμο ένα βράδυ μέσα απο το Φανταστικό Μουσείο και να μάζεψει αποτυπώματα και κομμάτια από τις εικόνες του MIRO, του DALI και του PICASSO. Έτσι το όνομασα: «My HIPPO one Night at the MUSEUM!»

Πώς αισθάνεστε για τη συμμετοχή σας στο πρότζεκτ «Let’s Hippo» του Sophia Foundation και της Partners Y&R; Τι σημαίνει αυτό το πρότζεκτ για εσάς;

Αισθάνομαι πολύ ευτυχής που μου δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχω σε αυτή την εικαστική δράση. Το project «Let’s Hippo» του Sophia Foundation και της Partners Y&R, είναι μια πολύ πετυχημένη ιδέα για υλοποίηση ενός project που αφενός, δημιουργεί τέχνη γλυπτικών εγκαταστάσεων στον χώρο δίνοντας την ευκαιρία στους καλλιτέχνες για εφαρμογή των εικαστικών τους ιδεών πάνω στο εντυπωσιακό γλυπτό – φόρμα του Hippo και αφετέρου, να συμβάλουν στον φιλανθρωπικό σκοπό που είναι μια ευγενής ανθρωπιστική πρωτοβουλία και πράξη, ειδικά στις δύσκολες μέρες που περνάμε σήμερα.

Ο Αντρέας Μακαρίου γεννήθηκε το 1955, στη Λετύμπου της Πάφου και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Κύπριους ζωγράφους της γενιάς του 1980 – 1990. Σπούδασε με κρατική υποτροφία στη Σχολή Καλών Τεχνών Ζούρικωφ της Μόσχας στο Τμήμα Ζωγραφικής Αρταμόνωφ και Μνημειακή Ζωγραφική στο Τμήμα Μνημειακής Τέχνης Τουτεβόλ.

Με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό, πρόβαλε το έργο του για το οποίο τιμήθηκε διεθνώς αποσπώντας σημαντικά βραβεία και διακρίσεις. σε μουσεία, κρατικές συλλογές και σε διάφορα ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. 

Διετέλεσε Διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Πάφου, ενώ από το 2007 είναι Διευθυντής του Ιδρύματος Τεχνών «Πήγασος» στη Λεμεσό.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *