Ο Άντρος Ευσταθίου μάς μιλά για τη συμμετοχή του στο πρότζεκτ «Let’s Hippo»

Ο Άντρος Ευσταθίου μάς μιλά για τη συμμετοχή του στο πρότζεκτ «Let’s Hippo»

Ο Άντρος Ευσταθίου μάς μιλά για τη συμμετοχή του στο πρότζεκτ «Let’s Hippo»
Φωτογραφία: ΒΑΣΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ

Μετά την τεράστια επιτυχία του «My Doll Story», ένα ακόμη πρότζεκτ έρχεται να ενισχύσει οικονομικά το Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά και το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω», το οποίο πρoσφέρει μεσημεριανό φαγητό στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία της Κύπρου.

Το νέο πρότζεκτ ονομάζεται «Let’s Hippo» και είναι εμπνευσμένο από τα πέτρινα ιπποποταμάκια του Σοφία για τα Παιδιά, που φτιάχνονται από τα παιδιά στην Κένυα με πολλή αγάπη και μεράκι. Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Sophia Foundation και της Partners Y&R, με διαχρονικό υποστηρικτή τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ο Φιλελεύθερος».

Στο πρότζεκτ πρωταγωνιστούν 20 ιπποπόταμοι οι οποίοι κατασκευάστηκαν στην Κύπρο από fiberglass, με τη βοήθεια του Πανίκου Τεμπριώτη, που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια της όλης προσπάθειας.

Ακολούθως, παραδόθηκαν ένας – ένας στα χέρια 20 αναγνωρισμένων Κυπρίων καλλιτεχνών που προσφέρθηκαν να τους φιλοτεχνήσουν αφιλοκερδώς γι’ αυτό τον καλό σκοπό.

Καθένας από τους συλλεκτικούς ιπποπόταμους θα «υιοθετηθεί» από μία εταιρεία ή ιδιώτη έναντι του ποσού των €5000 και το συνολικό καθαρό ποσό θα ενισχύσει το έργο και τις υπηρεσίες του Σοφία για τα Παιδιά. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ)

Ο Άντρος Ευσταθίου, ένας από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο πρότζεκτ αυτό, μοιράζεται με το Like.com.cy την εμπειρία του:

1. Από πού εμπνεύστηκες για τη δημιουργία του ιπποπόταμού σου;

Εμπνεύστηκα από τον ίδιο τον ιπποπόταμο. Βλέποντάς τον με παραπέμπει σε κάτι παιδικό, έχει μια προσέγγιση cartoon.

2. Μπορείς να μας κάνεις μια σύντομη περιγραφή του; Πώς προσέγγισες τη δημιουργία του από πλευράς χρωμάτων και μοτίβων;

Η ανθρώπινη επέμβαση πάνω στη φύση, τα πειράματα, οι μεταλλάξεις κλπ. Στον ιπποπόταμο απεικονίζονται αρκετά ζώα του ζωικού βασιλείου της Αφρικής, και η αλυσίδα στον λαιμό σε παραπέμπει στο ότι ο hippo είναι ένα pet, με μια ευχάριστη προσέγγιση. Ο σκοπός του πρότζεκτ είναι να μαζευτούν χρήματα για τον Οργανισμό, γι’ αυτό ο hippo είναι ένας τεράστιος κουμπαράς (άνοιγμα σχισμής στο πάνω μέρος του). Το όνομα του hippo είναι GIEMISEME. Μια λέξη με αγγλικούς χαρακτήρες που ακούγεται σαν αφρικάνικο όνομα και ελληνικά…. γέμισέ με.

3. Πώς αισθάνεσαι για τη συμμετοχή σου στο πρότζεκτ «Let’s Hippo» του Sophia Foundation και της Partners Y&R; Τι σημαίνει αυτό το πρότζεκτ για σένα;

Χαίρομαι που συνέβαλα και εγώ για να βοηθήσω τα παιδιά. Η αξία της τέχνης είναι μεγάλη και μπορεί να προσφέρει πολλά.

Ο Άντρος Ευσταθίου γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1964 και σπούδασε στο NewYork Studio School και στο RichwoodArt Institute, στη Νέα Υόρκη. 

Έλαβε μέρος σε πολλές ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο, αλλά και σε πολλές ομαδικές, μεταξύ αυτών στη Μπιενάλε Αλεξάνδρειας και στη Μπιενάλε Φλωρεντίας.

Έργα του βρίσκονται στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και σε πολλές ιδιωτικές
συλλογές. Από το 2000 διδάσκει στο Cyprus College of Art στη Λάρνακα.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *