O Γιώργος Μαζωνάκης μάς αποκαλύπτει το πιο εξωστρεφές πρόσωπό του!

O Γιώργος Μαζωνάκης μάς αποκαλύπτει το πιο εξωστρεφές πρόσωπό του!

O Γιώργος Μαζωνάκης μάς αποκαλύπτει το πιο εξωστρεφές πρόσωπό του!
Φωτογραφία: Ιωάννα Τζετζούμη

Ο λαϊκός ερμηνευτής, επιτέλους, ενέδωσε στις τηλεοπτικές προτάσεις και η παρουσία του στο «X-Factor 2» είναι γεγονός, ενώ μας παραχωρεί την πρώτη συνέντευξή του ως μέλος της κριτικής επιτροπής!

Του Άρη Καβατζίκη

«Εγώ ελληνικά δεν ακούω, ακούω όμως Μαζωνάκη». Έκφραση που ακούγεται συχνά, διαφοροποιώντας τον λαϊκό ερμηνευτή από το σύμπαν της εγχώριας μουσικής σκηνής. Κατηγορία από μόνος του, με ορκισμένο κοινό. Όσο κι αν επιμένω λέγοντάς του ότι διανύει την πιο εξωστρεφή του περίοδο, διαφωνεί, απαντώντας πως πάντα έτσι ήταν και ίσως η προσωπική του εξέλιξη να φαντάζει στα μάτια μας ως εξωστρέφεια. Του αρέσει να μιλάει, να διακόπτει με το χαρακτηριστικό γέλιο του, να κάνει χιούμορ, να επανέρχεται στα σοβαρά, χωρίς να σταματάει να εκμπέμπει στα 45 του την ικανοποίηση του ανθρώπου που τα έχει βρει με τον εαυτό του κι έχει συμβιβαστεί με την ύπαρξή του.

Πόσα χρόνια «πολιορκείσαι» να συμμετάσχεις σε talent show;
Από τότε που ξεκίνησαν τα talent shows. Στην αρχή όχι τόσο έντονα, καθώς γνώριζαν ότι δεν επρόκειτο να ενδώσω. Κατόπιν, είχαμε ήδη αποφασίσει με τους συνεργάτες μου ότι θα προχωρήσουμε και τον περασμένο Σεπτέμβριο, κυριολεκτικά στο παρά πέντε, δεν έκανα το «The Voice».

Το μετάνιωσες;
Θεωρώ το «X-Factor» πιο κλασική φόρμα, που ταιριάζει στα δικά μου μέτρα, καθώς ο εκάστοτε διαγωνιζόμενος κρίνεται στην ολότητά του και όχι μόνο για τη φωνή του. Επίσης, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Γιώργο Λεβέντη, που είναι φίλος και έχει την ευθύνη του talent show διεθνώς. Επιπλέον, και χρονικά δεν προλάβαινα το «The Voice», καθώς λόγω των αδειοδοτήσεων των καναλιών άλλαξε στέγη, καθυστέρησε η έναρξή του κι εγώ τότε έκανα ήδη εντατικές πρόβες για το πρόγραμμά μου. Ο παραγωγός, μάλιστα, του «The Voice», Ατσούν Ιλιτσαλί, είναι πολύ γενναιόδωρος απέναντί μου, τόσο με τις προτάσεις συνεργασίας όσο και με την επικοινωνία του μαζί μου.

Γιατί απέφευγες τα talent shows;
Θεωρούσα ότι ήταν μια κατάσταση η οποία δε μ’ ενδιέφερε. Αλλά, ας μην είμαστε δογματικοί. Έλεγα ότι δε θα συμμετάσχω και μετά από πέντε χρόνια αποφάσισα να το κάνω. Δεν είναι δα και το τέλος του κόσμου. Εξάλλου, όποιος έχει ταλέντο θα φανεί, είτε εντός είτε εκτός talent show. Αντίστοιχα, όποιος δεν έχει ταλέντο, δεν πρόκειται να κάνει τίποτα.

Περνάς περίοδο εξωστρέφειας;
Δεν είναι ωραίο αυτό; Βλέπεις έναν άνθρωπο που εξελίσσεται. Εγώ μια χαρά ήμουν και πριν. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, απλώς εξελίσσονται.

Η παρουσίαση του φετινού MadWalk ήταν μια απόφαση που πήρες εύκολα;
Πολύ εύκολα, με την πρώτη. Ήθελα από πέρυσι να παρουσιάσω κάτι και όταν ήρθε αυτή η πρόταση, η απόφαση ήταν εύκολη για μένα. Ένιωσα πολύ άνετα στο MadWalk.

Κάτι άλλαξε με σένα; Θυμάμαι ότι μπροστά στα τηλεοπτικά συνεργεία ήσουν πάντα φειδωλός στις δηλώσεις.
Είμαι φειδωλός όταν με ρωτούν για τηλεοπτικά πράγματα που δε με αφορούν και δε συζητώ ούτε μέσα στο σπίτι μου.

Επίσης, πρώτη φορά είδαμε και μια πλευρά της προσωπικής σου ζωής, καθώς έκανες δημόσιες εμφανίσεις με τη σύντροφό σου;
Θα συμφωνήσω εν μέρει, καθώς κυκλοφόρησαν και φωτογραφίες που ήταν μοντάζ. Δεν επέτρεψα ποτέ να εισβάλουν στην προσωπική μου ζωή, δεν την πρόβαλα και δεν τη διαφήμισα. Δεν πήρα τηλέφωνα για να κάνω παπαράτσι θέματα. Συνέβη να ήταν η Μαρία σε μια φωτογραφία με άλλους φίλους. Δεν επεδίωξα να γίνει θέμα η προσωπική μου ζωή. Ήταν μια φυσιολογική, ανθρώπινη συμπεριφορά, χωρίς να λάβω υπόψη μου την έντονη διάθεση των media να την αξιοποιήσουν. Καταρχήν, με τη Μαρία ήμασταν μαζί από το καλοκαίρι και η δημοσιότητα έσκασε το Νοέμβριο, μετά από 6-7 μήνες.

Υπάρχει αυτή η σχέση πλέον στη ζωή σου;
Δεν υπάρχει και δεν επιθυμώ να μιλάω γι’ αυτά τα θέματα.

Επιστέφω στην τηλεόραση, λοιπόν. Πολλοί υποστηρίζουν πως δε χτίζονται πλέον μεγάλες καριέρες μέσω των talent shows.
Τα τελευταία χρόνια μεγάλες καριέρες δε χτίζονται σε κανέναν τομέα, όχι μόνο στο τραγούδι. Οι εποχές είναι γρήγορες, με άλλες ταχύτητες, ο κόσμος είναι ανάστατος. Και για να μιλήσουμε για μεγάλες καριέρες, πρέπει να περάσει μια 20ετία. Το μόνο που έχω πει στα παιδιά του «X-Factor» είναι ότι αυτό είναι ένα διαβατήριο για να μοιραστούν εμπειρίες με τους coach και να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους της δουλειάς.

Στα προγράμματα που κατά καιρούς παρουσιάζεις, συνεργάστηκες με ανθρώπους που βγήκαν από talent shows;
Με πάρα πολλούς. Τάμτα, Μαλού Κυριακοπούλου, Νικηφόρος, Λούκας Γιώρκας, Ειρήνη Παπαδοπούλου. Πάντα επιζητώ συνεργασίες με νέους ανθρώπους και όλοι είχαν θέση στα προγράμματα, υπήρχαν στην αφίσα, πάντα τους προσέχαμε. Σ’ ένα live ο ένας παίρνει τη σκυτάλη από τον άλλο.

Οι πολέμιοι των talent shows υποστηρίζουν πως η προβολή του παρουσιαστή και των κριτών είναι μεγαλύτερη από εκείνη των συμμετεχόντων.
Δεν είναι λογικό ο τηλεθεατής να περιμένει να δει τους ανθρώπους που ήδη γνωρίζει; Από την άλλη, δε νομίζω ότι παραγκωνίζονται οι διαγωνιζόμενοι. Ο καθένας έχει, και πρέπει να έχει, το ρόλο του.

Υπάρχουν, όμως, στιγμές που οι παρουσιαστές γίνονται ταυτόχρονα και κριτές.
Δε συμφωνώ μ’ αυτό. Πιστεύω πως ο καθένας πρέπει να περιορίζεται στο ρόλο του. Ο κριτής να διατυπώνει κρίσεις και ο παρουσιαστής να παρουσιάζει το σόου.

Θα ήθελες να κάνεις τηλεοπτική παρουσίαση;
Ναι, βεβαίως, και θεωρώ ότι μου πάει. Από μικρός είχα αγάπη στην υποκριτική, το έχω πει επανειλημμένα. Απλώς, είχα μια συστολή και εσωστρέφεια και άρχιζα να το βγάζω αργότερα προς τα έξω. Έκανα guest σε σίριαλ, συμμετείχα στο «Rocky Horror Show». Μια ταινία είναι ακόμη το απωθημένο μου, αν και έχω κάνει συζητήσεις, παραμένοντας ανοικτός σε προτάσεις.

Και για μιούζικαλ να υποθέσω;
Τα μιούζικαλ δεν είναι τα αγαπημένα μου.

Δηλαδή, θα αναλάμβανες πιο εύκολα ρόλο σε μια αμιγώς θεατρική παράσταση πρόζας;
Εννοείται! Τα δύσκολα μ’ αρέσουν εμένα! Το να με σκεφτούν να τραγουδάω είναι εύκολο, το να βρεθεί όμως ένας ρόλος που θα μου ταιριάζει είναι δύσκολο. Αλλά κάθε πράγμα στον καιρό του.

Υπάρχουν και άλλα σχέδια πέραν του «X-Factor 2»;
Ξεκίνησα εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη με τη Μαλού Κυριακοπούλου και ένα γκρουπ από την πόλη, τους Deco. Και θα ακολουθήσουν συναυλίες ανά την Ελλάδα. Τον Αύγουστο θα ξεκουραστώ στην Κρήτη και σε άλλους προορισμούς, μαζί με φίλους.

Έκλεισες και για τον επόμενο χειμώνα;
Ναι, για τέταρτη φορά θα συνεργαστούμε με την Πάολα.

Το όνειρο της πατρότητας υπάρχει ακόμη μέσα σου;
Ναι, υπάρχει. Απέδειξα, εξάλλου, πόσο καλός μπαμπάς είμαι με το σκυλί μου. (γελάει) Η αλήθεια είναι ότι το σκυλί με βοήθησε να γίνω πιο υπεύθυνος, πιο συναισθηματικός, καλύτερος στην επαφή με τους άλλους.

Φοβόσουν την επαφή;
Ίσως να μην ήμουν συνηθισμένος, να μη μου ήταν οικείο. Δεν ξέρω αν είχα φοβία.

Το χρόνο τον φοβάσαι;
Καθόλου. Μεγαλώνω πολύ όμορφα. Λειτουργεί υπέρ μου ο χρόνος. Και στο θέμα της πατρότητας που με ρώτησες, ο χρόνος λειτουργεί υπέρ των αντρών.

Έχεις ψάξει το θέμα της εξέλιξης του ανθρώπου;
Ναι. Με ψυχολόγο, ενεργειακά, με τους ανθρώπους που έχω δίπλα μου, στο περιβάλλον μου. Το να ψάχνεσαι συνεχώς, ίσως και να είναι η ομορφιά της ζωής.

Αποφεύγεις ανθρώπους αν διαπιστώσεις ότι δεν ταιριάζετε ενεργειακά;
Ενστικτωδώς αντιλαμβάνομαι τι συμβαίνει γύρω μου. Δεν είμαι μέντιουμ, αλλά σε γενικές γραμμές αντιλαμβάνομαι τι μου γίνεται και έχω αποδοχή και για τα δικά μου καλά και άσχημα στοιχεία. Μεγαλώνοντας έγινα λιγότερο επικριτικός και οπαδός του «όλα για τον άνθρωπο».

Κοινωνικός;
Ανέκαθεν. Από το σχολείο ήμουν το παιδί της χαράς. Αλλά αναζητώ και τη μοναχικότητα, γιατί πρέπει να έρχονται όλα πίσω στη θέση τους.

Έχεις ποτέ δοκιμάσει μια συντροφική συγκατοίκηση;
Δεν το έχω δοκιμάσει. Είναι καθαρά δική μου επιλογή. Για να συμβιώσεις μ’ έναν άνθρωπο πρέπει να έχουν περάσει δύο χρόνια σχέσης.

Άρα, δεν υπήρξαν σχέσεις σου που κράτησαν πάνω από δύο χρόνια.
Όχι, δεν υπήρξαν.

Κατηγορείς τον εαυτό σου γι’ αυτό;
Ποτέ δεν κατηγόρησα τον εαυτό μου. Για να μη συμβαίνει, μάλλον δεν το θέλεις. Αν κάτι το θέλεις, το φέρνεις. Μπορεί να μην είσαι έτοιμος και να χρειάζεται δουλειά. Για να σου τύχει ο σωστός άνθρωπος, πιστεύω πως κι εσύ ο ίδιος πρέπει να τον καλέσεις, να είσαι ανοιχτός.

Μέχρι σήμερα, στα 45 σου, ποια θεωρείς ότι ήταν η δυσκολότερη στιγμή της ζωής σου;
Στο παρελθόν μπορούσε να περάσει μια σκέψη από το μυαλό μου, που να μη συμβαίνει στην πραγματικότητα, να γίνει εμμονή, κι εγώ να τη βιώνω τόσο τραγικά, σαν να βιώνω θάνατο.

Το μεγαλύτερο λάθος που έχεις κάνει;
Δεν υπάρχουν μεγάλα και μικρά στη ζωή. Είναι όλα πολύτιμα, σωστά και ορθά γίνονται. Δεν πιστεύω ότι γεννιόμαστε, καταναλώνουμε και φεύγουμε από τον κόσμο.

Άρα, κάτι υπάρχει μετά;
Έτσι πιστεύω, αλλά αυτά δε λέγονται σε συνεντεύξεις. Χρειάζεται μια ιδιαίτερη κουβέντα, με χαρακτήρα ανθρώπινο και ταυτόχρονα επιστημονικό, γιατί διαφορετικά γινόμαστε καρτούν και αστείοι.

Τι ονειρεύεσαι;
Ό,τι ζω αυτήν τη στιγμή. Προσπαθώ να μη χάνω το τώρα. Είμαι ευτυχής που αναπνέω και έχω συναισθήματα. Δεν είμαι μίζερος, ξινός, έχω λιγότερα νεύρα απ’ ό,τι στο παρελθόν. Τη δύναμή μου θα τη δείξω στους πιο δυνατούς από εμένα και όχι στους πιο αδύναμους. Τώρα πια μπορώ να το πω, μ’ αγαπάω πιο πολύ τελευταία.

Πέρα από το φανατικό κοινό σου, υπάρχει κάποιος που σου έχει πει «Μαζωνάκη δε μ’ αρέσεις!»;
Μου έχει συμβεί. Απαντάω «καλά κάνεις και δε σ’ αρέσω», αλλά συνήθως αυτό αντιστρέφεται εύκολα, όσο εγωϊστικό κι αν ακούγεται.

Επιμέλεια: Χρήστος Αλεξανδρόπουλος
Styling: Al Gica
Grooming: Γιάννης Μαρκετάκης
Χτένισμα: Αλέξανδρος Μπαλαμπάνης
Ευχαριστούμε το καφέ  «Γιασεμί», Μνησικλέους, 23, Πλάκα.

Πηγή : Περιοδικό Hello! τεύχος 112

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *