Ο Γλαύκος Κουμίδης μάς μιλά για τη συμμετοχή του στο πρότζεκτ «Let’s Hippo»

Ο Γλαύκος Κουμίδης μάς μιλά για τη συμμετοχή του στο πρότζεκτ «Let’s Hippo»

Ο Γλαύκος Κουμίδης μάς μιλά για τη συμμετοχή του στο πρότζεκτ «Let’s Hippo»

Μετά την τεράστια επιτυχία του «My Doll Story», ένα ακόμη πρότζεκτ έρχεται να ενισχύσει οικονομικά το Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά και το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω», το οποίο πρoσφέρει μεσημεριανό φαγητό στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία της Κύπρου.

Το νέο πρότζεκτ ονομάζεται «Let’s Hippo» και είναι εμπνευσμένο από τα πέτρινα ιπποποταμάκια του Σοφία για τα Παιδιά, που φτιάχνονται από τα παιδιά στην Κένυα με πολλή αγάπη και μεράκι. Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Sophia Foundation και της Partners Y&R, με διαχρονικό υποστηρικτή τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ο Φιλελεύθερος».

Στο πρότζεκτ πρωταγωνιστούν 20 ιπποπόταμοι οι οποίοι κατασκευάστηκαν στην Κύπρο από fiberglass, με τη βοήθεια του Πανίκου Τεμπριώτη, που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια της όλης προσπάθειας. Ακολούθως, παραδόθηκαν ένας – ένας στα χέρια 20 αναγνωρισμένων Κυπρίων καλλιτεχνών που προσφέρθηκαν να τους φιλοτεχνήσουν αφιλοκερδώς γι’ αυτό τον καλό σκοπό.

Καθένας από τους συλλεκτικούς ιπποπόταμους θα «υιοθετηθεί» από μία εταιρεία ή ιδιώτη έναντι του ποσού των €5000 και το συνολικό καθαρό ποσό θα ενισχύσει το έργο και τις υπηρεσίες του Σοφία για τα Παιδιά. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ)

Ο Γλαύκος Κουμίδης, ένας από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο πρότζεκτ αυτό, μοιράζεται με το Like.com.cy την εμπειρία του:

Από πού εμπνευστήκατε για τη δημιουργία του ιπποπόταμού σας;

Πηγή έμπνευσής μου είναι το γουρουνάκι που ξέραμε. Δυστυχώς δεν υπάρχει πια, ούτε καν σαν ιδέα. Το κάναμε κι αυτό… σουβλάκι.

Μπορείτε να μας κάνετε μια σύντομη περιγραφή του; Πώς προσεγγίσατε τη δημιουργία του από πλευράς χρωμάτων και μοτίβων;

Είναι ο πιο ωραίος ιπποπόταμος στον κόσμο και ξέρει να διαβάζει. Είναι μάλιστα φιλόδοξος, θέλει να γίνει πλούσιος, πολύ πλούσιος. Όχι γιατί του αρέσει να μασά τα χαρτονομίσματα, αλλά για να μπορέσει μια μέρα να βοηθήσει τα παιδάκια στην Αφρική.

Πώς αισθάνεστε για τη συμμετοχή σας στο πρότζεκτ «Let’s Hippo» του Sophia Foundation και της Partners Y&R;

Κατά πενήντα τρία χρόνια νεότερος!

Ο Γλαύκος Κουμίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1950. Σπούδασε αρχιτεκτονική στην Αγγλία (AA School of Architecture, 1969-1974) και ψυχολογία στη Γερμανία (Πανεπιστήμιο Κολονίας, 1979-1983). Είναι μέλος του Επιστημονικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου. Από το 1977 εκθέτει χαρακτική, ζωγραφική και κατασκευές στην Κύπρο και το εξωτερικό, ιδίως στη Γερμανία. Παράλληλα ανέπτυξε λογοτεχνική, μεταφραστική και εκδοτική δραστηριότητα.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *