ΜΟΔΑFASHION NEWSO Gucci εγκαταλείπει τις εβδομάδες μόδας και θα κάνει μόνο 2 συλλογές...

O Gucci εγκαταλείπει τις εβδομάδες μόδας και θα κάνει μόνο 2 συλλογές τον χρόνο

Nέα εποχή για την μόδα αφού ο οίκος Gucci αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο που παρουσιάζει τις συλλογές του

Η ανάγκη για αλλαγή μετά την πανδημία που επηρέασε ολόκληρο τον πλανήτη, φαίνεται ότι είναι επιτακτική και στον χώρο της μόδας. Ο οίκος Gucci ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τις εβδομάδες μόδας αφού μειώνει τον αριθμό των επιδείξεων που βλέπαμε από αυτόν κάθε χρόνο, σε δύο.

Συγκεκριμένα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Gucci, Alessandro Michele, ανακοίνωσε μια νέα τακτική του οίκου στην εποχή που έρχεται, ενώ χαρακτήρισε ξεπερασμένο το παλιό μοντέλο των τεσσάρων επιδείξεων τον χρόνο. Πρόκειται, λοιπόν, να τις περιορίσει σε μόλις δύο.

“Εγκαταλείπω το ξεπερασμένο μοντέλο της εποχικότητας και σκοπεύω να ακολουθήσω έναν νέο ρυθμό που θα είναι πιο κοντά σε μένα. Θα συναντιόμαστε δυο φορές το χρόνο για να αποκαλύπτουμε νέα κεφάλαια σε μια ιστορία. Ακανόνιστα, χαρούμενα και εντελώς δωρεάν κεφάλαια τα οποία θα γράφονται αναμειγνύοντας πολλά στοιχεία και χρησιμοποιώντας διάφορους κώδικές και πλατφόρμες επικοινωνίας” έγραψε ο Alessandro Michele με μια ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του οίκου στο Instagram.”

Αυτή την τακτική ακολούθησε και ο Yves Saint Laurent, που ανήκει επίσης στον όμιλο Kering και περιμένουμε πως θα ακολουθήσουν περισσότεροι.

Όπως αντιλαμβανόμαστε και με βάση τα νέα δεδομένα, ο κόσμος της μόδας που γνωρίζαμε μέχρι τον Φεβρουάριο, φαίνεται ότι σταδιακά αλλάζει κι έρχεται κάτι καινούριο, κάτι που τώρα προσπαθούν να διαμορφώσουν, στις ανάγκες που προκύπτουν.

View this post on Instagram

*DIARIO*

A post shared by Alessandro Michele (@alessandro_michele) on

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS

Φάβα