Ο καιρός τις επόμενες μέρες: Αυξημένα επίπεδα σκόνης

Ο καιρός τις επόμενες μέρες: Αυξημένα επίπεδα σκόνης

Ο καιρός τις επόμενες μέρες: Αυξημένα επίπεδα σκόνης

Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα παρατηρείται σήμερα, με τον κόσμο να καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός, λόγω του μικρού μεγέθους των εισπνεύσιμων σωματιδίων και της πιθανής αρνητικής επίδρασής τους στην ανθρώπινη υγεία.

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καλεί το κοινό και ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς) να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους, μέχρι να παρέλθει το φαινόμενο που παρατηρείται.

Στις τρεις σήμερα το μεσημέρι, οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10 μm (PM10) στην ατμόσφαιρα, ήταν αυξημένες και κυμάνθηκαν μεταξύ 40 και 107 μg/m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο) και ως εκ τούτου αναμένεται ότι η μέση 24ωρη τιμή θα υπερβεί την αντίστοιχη οριακή τιμή των 50 μg/m3 που έχει καθοριστεί με βάση τη σχετική νομοθεσία.

Δείτε τον καιρό για το επόμενο τριήμερο

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά δυνατό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 13 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παροδικά όμως θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Το επόμενο τριήμερο ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, παροδικά όμως θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα της Πέμπτης.

Πηγή : philenews

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *