Ο καιρός τρελάθηκε – Η πρόβλεψη για τις επόμενες μέρες

Ο καιρός τρελάθηκε – Η πρόβλεψη για τις επόμενες μέρες

Ο καιρός τρελάθηκε – Η πρόβλεψη για τις επόμενες μέρες

Του Λούκα Πάρπα

Από τα ψηλά στα χαμηλά και από τα χαμηλά στα ψηλά ο υδράργυρος τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα κάποιοι να κυκλοφορούν με κοντομάνικα μπλουζάκια κι άλλοι με πουλόβερ, ακόμη και σακάκια. Κάποιες ώρες συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις του καιρού οι μεν, αφού οι θερμοκρασίες είναι ανεβασμένες και κάποιες άλλες οι δε, αφού επικρατούν χειμερινές καιρικές συνθήκες.

Η Κύπρος φαίνεται ότι φλερτάρει με τροπικό κλίμα και αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής, προφανώς είναι και η αύξηση των ιώσεων, που έστειλαν πολλούς στους γιατρούς και από εκεί στα σπίτια τους για ανάρρωση.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει ήδη παροδικά την Κύπρο, ενώ χαµηλή πίεση αναµένεται από σήμερα.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, ενώ το απόγευµα αναµένεται να εκδηλωθούν και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ, αλλά παροδικά στα προσήνεµα, µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, αλλά παροδικά στα νότια θα είναι µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 16 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, αναµένεται να πέσουν µεµονωµένες βροχές, ενώ το απόγευµα πιθανό να εκδηλωθεί και καταιγίδα.

Την Τετάρτη και την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις.
Η θερµοκρασία θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα την Τρίτη, ενώ για την Τετάρτη και την Πέµπτη αναµένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας και επιστροφή σε καλοκαιρινές συνθήκες.

Το περασμένο Σάββατο, πάντως, οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, έθεσαν σε κατάσταση μερικού συναγερμού κρατικές υπηρεσίες.

Σε άτομα που υπηρετούν σε σώματα ασφαλείας και τα οποία ήταν εκτός υπηρεσίας, στάλθηκε μήνυμα σύμφωνα με το οποίο «η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί ότι στα παράλια της Κύπρου από τις 11.30 το πρωί μέχρι τις 8.30 το βράδυ, θα επικρατούν πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί άνεμοι, γι’ αυτό και όλοι πρέπει να είναι σε ετοιμότητα».

Οι σφοδροί άνεμοι στα παράλια, όμως, ήταν χαρακτηριστικό γνώρισμα και τις χθεσινής ημέρας, κατά την οποία κάποιοι αγνόησαν τις σχετικές προειδοποιήσεις και πήγαν για κολύμπι.

Ανάμεσα σε αυτούς, ήταν και τουρίστας που κινδύνεψε από θαλάσσια ρεύματα, ενώ κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή των ξενοδοχείων δίπλα από τη Δημοτική παραλία στην Κάτω Πάφο.

Ο ηλικιωμένος τουρίστας, μπήκε στη θάλασσα για να κολυμπήσει λίγο πριν της 11:00 το πρωί, όταν σε κάποια στιγμή παρασύρθηκε από τα κύματα λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή από το πρωί.

Στις φωνές του βοήθεια, ανταποκρίθηκαν άλλοι λουόμενοι και δύο ναυαγοσώστες, που με την έγκαιρη παρέμβασή τους, κατάφεραν να τον οδηγήσουν στη στεριά με ασφάλεια.

Πηγή : Φιλελεύθερος

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *