ΜΟΔΑFASHION NEWSO κόσμος της μόδας ενώνει φωνές και στέλνει ηχηρά μηνύματα κατά του...

O κόσμος της μόδας ενώνει φωνές και στέλνει ηχηρά μηνύματα κατά του ρατσισμού

#BlackLivesMatter: Ο κόσμος της μόδας απαιτεί δικαιοσύνη

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ο θάνατος του George Floyd από τον αστυνομικό Derek Chauvin την περασμένη Δευτέρα στην Αμερική. Μετά από αυτό το τραγικό περιστατικό άρχισαν να εγείρονται διάφορα ζητήματα όσον αφορά τις φυλετικές  διακρίσεις, την κατάχρηση εξουσίας και την αστυνομική βία.

Διαβάστε επίσης: Τα μεγαλύτερα αστέρια του Hollywood ζητούν δικαιοσύνη για τον θάνατο του George Floyd

Θέση κατά του ρατσισμού παίρνει και ο κόσμος της μόδας ο οποίος ταρακουνήθηκε και αυτός από το αυτό που συνέβη και εξόργισε τους πάντες ενώ φέρνει ξανά στην επιφάνεια το θέμα των ανισοτήτων.

Dior: «Αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ανοιχτά το φόβο, το άγχος, το θυμό και τη θλίψη που μπορεί να νιώθουν πολλοί από εσάς. Στον Dior είμαστε σύμμαχοι στον πόλεμο εναντίον του ρατσισμού και η καρδιά μας βρίσκεται μαζί με όσους υποφέρουν εξαιτίας επιθετικών δράσεων και αδικίας. Ο dior δεν δείχνει καμία ανοχή σε οποιαδήποτε δίακριση και δεν δικαιολογεί τη βία. Πιστεύουμε στην ανθρωπότητα και στη σημασία κάθε ανθρώπινης ζωής.»

Διαβάστε επίσης: «Ο ρατσισμός είναι η δική μας πανδημία και δεν έχουμε βρει ακόμη το εμβόλιο»

Marc Jacobs: «Ποτέ μην τους αφήσετε να σας πείσουν ότι ένα σπασμένο τζάμι ή περιουσία είναι βία. Η πείνα ειναι βία. Το να μην έχεις σπίτι είναι βία. Ο πόλεμος είναι βία. Το να ρίχνεις βόμβες σε ανθρώπους είναι βία. Ο ρατσισμός είναι βία. Η ανωτερότητα της λευκής φυλής είναι βία. Το να μην έχεις υγειονομική περίθαλψη είναι βία. Η φτώχεια είναι βία. Το να μολύνεις το νερό για το κέρδος είναι βία. Οι περιουσίες μπορούν να αντικατασταθούν. Οι ανθρώπινες ζωές όχι.»

Pierpaolo Piccioli: «Είμαι ενάντια στο ρατσισμό. Στέκομαι στο πλευρό της μαύρης κοινότητας. Πρέπει να πολεμήσουμε για δικαιοσύνη. Μαζί.» έγραφε το post του καλλιτεχνικού διευθυντή του Valentino, το οποίο συνόδευσε με μια φράση του Martin Luther King στη λεζάντα. «Έρχεται μια μέρα που ο καθένας πρέπει να πάρει μια θέση, που δεν είναι ούτε ασφαλής, ούτε πολιτική, ούτε δημοφιλής αλλά πρέπει να την πάρει γιατί του το λέει η συνείδησή του.»

Valentino

Mary Katrantzou: «Το όνομά του “George Floyd” αντιπροσωπεύει τους σπόρους που φυτεύονται στους ανθρώπους και στη συνέχεια ανθίζουν. Ο σπόρος θα ωριμάσει και θα μας οδηγήσει στην ισότητα και στη δικαιοσύνη. Θερίζουμε όπως σπέρνουμε, είτε για καλό είτε για κακό».

Alexander McQueen: «Ο οίκος Alexander McQueen μοιράστηκε μία εικόνα με το σύνθημα “Black lives matter” για να δηλώσει το παρών στη μάχη κατά του ρατσισμού.»

Louis Vuitton: «Κάντε μια αλλαγή. Ελευθερωθείτε από το ρατσισμό και κατευθυνθείτε προς την ειρήνη. #BlackLivesMatter».

Gucci: «O κόσμος θα πει πως πρέπει να σταματήσει ο ρατσισμός. Ξεκίνα να τον διορθώνεις μέσα από την οικογένειά σου. Ο κόσμος θα πει: Πώς σταματάμε τις προκαταλήψεις; Ξεκίνα να κάνεις τις πρώτες συζητήσεις γύρω από το τραπέζι σου. Ο κόσμος θα πει: Υπάρχει πολύ μίσος. Μάθε τον εαυτό σου να αγαπά. Να αγαπάς τον εαυτό σου τόσο πολύ έτσι ώστε να μπορείς να αγαπάς και τους άλλους. Χωρίς όρια και χωρίς κριτική» Cleo Wade.

Moschino

Zara

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS

Φάβα