Ο Νίκος Κουρούσιης μάς μιλά για τη συμμετοχή του στο πρότζεκτ «Let’s Hippo»

Ο Νίκος Κουρούσιης μάς μιλά για τη συμμετοχή του στο πρότζεκτ «Let’s Hippo»

Ο Νίκος Κουρούσιης μάς μιλά για τη συμμετοχή του στο πρότζεκτ «Let’s Hippo»
Φωτογραφία: ΒΑΣΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ

Μετά την τεράστια επιτυχία του «My Doll Story», ένα ακόμη πρότζεκτ έρχεται να ενισχύσει οικονομικά το Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά και το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω», το οποίο πρoσφέρει μεσημεριανό φαγητό στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία της Κύπρου.

Το νέο πρότζεκτ ονομάζεται «Let’s Hippo» και είναι εμπνευσμένο από τα πέτρινα ιπποποταμάκια του Σοφία για τα Παιδιά, που φτιάχνονται από τα παιδιά στην Κένυα με πολλή αγάπη και μεράκι. Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Sophia Foundation και της Partners Y&R, με διαχρονικό υποστηρικτή τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ο Φιλελεύθερος».

Στο πρότζεκτ πρωταγωνιστούν 20 ιπποπόταμοι οι οποίοι κατασκευάστηκαν στην Κύπρο από fiberglass, με τη βοήθεια του Πανίκου Τεμπριώτη, που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια της όλης προσπάθειας. Ακολούθως, παραδόθηκαν ένας – ένας στα χέρια 20 αναγνωρισμένων Κυπρίων καλλιτεχνών που προσφέρθηκαν να τους φιλοτεχνήσουν αφιλοκερδώς γι’ αυτό τον καλό σκοπό.

Καθένας από τους συλλεκτικούς ιπποπόταμους θα «υιοθετηθεί» από μία εταιρεία ή ιδιώτη έναντι του ποσού των €5000 και το συνολικό καθαρό ποσό θα ενισχύσει το έργο και τις υπηρεσίες του Σοφία για τα Παιδιά. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ)

Ο Νίκος Κουρούσιης, ένας από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο πρότζεκτ αυτό, μοιράζεται με το Like.com.cy την εμπειρία του:

Από πού εμπνεύστηκες για τη δημιουργία του ιπποπόταμού σου;

Ήθελα να δώσω μια χαρούμενη και ευχάριστη διάσταση σ’ ένα ζώο άχαρο, άχρωμο και πολύ επικίνδυνο για τον άνθρωπο.

Μπορείς να μας κάνεις μια σύντομη περιγραφή του; Πώς προσέγγισες τη δημιουργία του από πλευράς χρωμάτων και μοτίβων;

Η έμπνευσή μου για τη δημιουργία του ιπποπόταμου με πολύχρωμα γεωμετρικά σχήματα προέκυψε από τον πλαδαρό όγκο του και το γρίζο σκούρο χρώμα του, αρμονία μέσα από την αντίθεση.

Πώς αισθάνεσαι για τη συμμετοχή σου στο πρότζεκτ «Let’s Hippo» του Sophia Foundation και της Partners Y&R; Τι σημαίνει αυτό το πρότζεκτ για σένα;

Η συμμετοχή μου στη δημιουργία του ιπποπόταμου πέραν της ικανοποίησης της προσφοράς, μου έδωσε την ευκαιρία να μελετήσω αυτό το περίεργο και χαριτωμένο, αλλά επικίνδυνο ζώο. Θέλωπαράλληλα να συγχαρώ το SOFHIA FOUNDATION, PARTNERS Y AND R και όλους τους συνεργάτες που δούλεψαν για την υλοποίηση του.

O Νίκος Κουρούσιης γεννήθηκε στο Μιτσερό το 1937. Σπούδασε στο St. Martin’s School of Art στο Λονδίνο (1960–1961) και στο Hornsey College of Art (1961–1964). Στη συνέχεια, με υποτροφία από το British Council, παρακολούθησε μαθήματα σκηνογραφίας στη Βρετανία (1977), και με υποτροφία του Fulbright έδωσε διαλέξεις και συμμετείχε σε έρευνα
στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Έχει δώσει σειρά διαλέξεων με θέμα την Τέχνη στο Pratt University στη Νέα
Υόρκη (1976 και 1988) και στο South Dakota State University ως φιλοξενούμενος καλλιτέχνης. 

 

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *