O Παναγιώτης Μιχαήλ μάς μιλά για τη συμμετοχή του στο πρότζεκτ Let’s Hippo

O Παναγιώτης Μιχαήλ μάς μιλά για τη συμμετοχή του στο πρότζεκτ Let’s Hippo

O Παναγιώτης Μιχαήλ μάς μιλά για τη συμμετοχή του στο πρότζεκτ Let’s Hippo

Μετά την τεράστια επιτυχία του «My Doll Story», ένα ακόμη πρότζεκτ έρχεται να ενισχύσει οικονομικά το Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά και το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω», το οποίο πρoσφέρει μεσημεριανό φαγητό στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία της Κύπρου.

Το νέο πρότζεκτ ονομάζεται «Let’s Hippo» και είναι εμπνευσμένο από τα πέτρινα ιπποποταμάκια του Σοφία για τα Παιδιά, που φτιάχνονται από τα παιδιά στην Κένυα με πολλή αγάπη και μεράκι. Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Sophia Foundation και της Partners Y&R, με διαχρονικό υποστηρικτή τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ο Φιλελεύθερος».

Στο πρότζεκτ πρωταγωνιστούν 20 ιπποπόταμοι οι οποίοι κατασκευάστηκαν στην Κύπρο από fiberglass, με τη βοήθεια του Πανίκου Τεμπριώτη, που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια της όλης προσπάθειας. Ακολούθως, παραδόθηκαν ένας – ένας στα χέρια 20 αναγνωρισμένων Κυπρίων καλλιτεχνών που προσφέρθηκαν να τους φιλοτεχνήσουν αφιλοκερδώς γι’ αυτό τον καλό σκοπό.

Καθένας από τους συλλεκτικούς ιπποπόταμους θα «υιοθετηθεί» από μία εταιρεία ή ιδιώτη έναντι του ποσού των €5000 και το συνολικό καθαρό ποσό θα ενισχύσει το έργο και τις υπηρεσίες του Σοφία για τα Παιδιά. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ)

Ο Παναγιώτης Μιχαήλ, ένας από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο πρότζεκτ αυτό, μοιράζεται με το Like.com.cy την εμπειρία του:

Από πού εμπνευστήκατε για τη δημιουργία του ιπποπόταμού σας;

Η συνεργασία είναι μια πρακτική που εφαρμόζω συχνά στη δουλειά μου ως καλλιτέχνης και ένα εργαλείο που χρησιμοποιώ στη διδασκαλία μου. Έτσι, λοιπόν, η επιθυμία μου να δουλέψω με μαθητές που ασχολούνται με το αντικείμενο της τέχνης ήταν η αρχή της ιδέας του έργου «Παρατηρητής», όπως ονομάστηκε ο ιπποπόταμος της δικής μου ομάδας.

Μπορείτε να μας κάνετε μια σύντομη περιγραφή του; Πώς προσεγγίσατε τη δημιουργία του από πλευράς χρωμάτων και μοτίβων;

Κάλεσα μαθητές και μαθήτριες του Εργαστηρίου Τεχνών Άσπρο (Μυρτώ Μακρίδου) να κάνουν ο καθένας και η καθεμία τους ξεχωριστά το πορτραίτο του Hippo χρησιμοποιώντας την τεχνοτροπία που επιθυμούσαν οι ίδιοι και προσεγγίζοντας την έννοια του πορτραίτου με τον δικό τους τρόπο. Το αποτέλεσμα που προέκυψε είναι δεκαπέντε πορτραίτα, τα οποία τοποθετούνται στον τοίχο (σε τρεις σειρές των πέντε), με τον Hippo να στέκεται απέναντί τους και να τα παρατηρεί.

Πώς αισθάνεστε για τη συμμετοχή σας  στο πρότζεκτ «Let’s Hippo» του Sophia Foundation και της Partners Y&R; Τι σημαίνει αυτό το πρότζεκτ για εσάς;

Για μένα, ήταν σημαντικό να ενημερωθούν τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρότζεκτ για το Sophia Foundation, τον σκοπό της ίδρυσής του και τις δραστηριότητές του. Τα παιδιά που συμμετείχαν για τη δημιουργία του Hippo είναι οι: Παναγιώτης Μιχαήλ σε συνεργασία με τον Μάριο Τουφεξή, Λήδα Γεωργία Κερκίδου, Αιμιλιάνα Πουρκού, Μαρία Μουταφίδου, Ζώη Λάμπρου, Μύρια Παναγιωτίδη, Λαμπριάννα Ιωάννου, Τζώρτζια Παπαπεύκου, Δάφνη Αρβανίτη, Αναστάσιος Νικολάου, Ειρήνη Γιαννά, Βασιλική Θεοδώρου, Αννέτα Τιμοθέου, Ερμιόνη Αντάρτη, Ελίζα Γεωργίου και Θεοδώρα Ταλαττίνη (Εργαστήριο Τεχνών Άσπρο, Μυρτώ Μακρίδου)

    

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *