Ο Παναγιώτης Πασάντας μάς μιλά για τη συμμετοχή του στο πρότζεκτ «Let’s Hippo»

Ο Παναγιώτης Πασάντας μάς μιλά για τη συμμετοχή του στο πρότζεκτ «Let’s Hippo»

Ο Παναγιώτης Πασάντας μάς μιλά για τη συμμετοχή του στο πρότζεκτ «Let’s Hippo»

Μετά την τεράστια επιτυχία του «My Doll Story», ένα ακόμη πρότζεκτ έρχεται να ενισχύσει οικονομικά το Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά και το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω», το οποίο πρoσφέρει μεσημεριανό φαγητό στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία της Κύπρου.

Το νέο πρότζεκτ ονομάζεται «Let’s Hippo» και είναι εμπνευσμένο από τα πέτρινα ιπποποταμάκια του Σοφία για τα Παιδιά, που φτιάχνονται από τα παιδιά στην Κένυα με πολλή αγάπη και μεράκι. Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Sophia Foundation και της Partners Y&R, με διαχρονικό υποστηρικτή τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ο Φιλελεύθερος».

Στο πρότζεκτ πρωταγωνιστούν 20 ιπποπόταμοι οι οποίοι κατασκευάστηκαν στην Κύπρο από fiberglass, με τη βοήθεια του Πανίκου Τεμπριώτη, που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια της όλης προσπάθειας. Ακολούθως, παραδόθηκαν ένας – ένας στα χέρια 20 αναγνωρισμένων Κυπρίων καλλιτεχνών που προσφέρθηκαν να τους φιλοτεχνήσουν αφιλοκερδώς γι’ αυτό τον καλό σκοπό.

Καθένας από τους συλλεκτικούς ιπποπόταμους θα «υιοθετηθεί» από μία εταιρεία ή ιδιώτη έναντι του ποσού των €5000 και το συνολικό καθαρό ποσό θα ενισχύσει το έργο και τις υπηρεσίες του Σοφία για τα Παιδιά. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ)

Ο Παναγιώτης Πασάντας, ένας από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο πρότζεκτ αυτό, μοιράζεται με το Like.com.cy την εμπειρία του:

Από πού εμπνευστήκατε για τη δημιουργία του ιπποπόταμού σας;

Σαν σύμβολο των αφρικανικών πολιτισμών διαπιστώνουμε ότι στην Αίγυπτο ο ιπποπόταμος θεοποιείται συμβολίζοντας την προστασία και τη δύναμη.

Μπορείτε να μας κάνετε μια σύντομη περιγραφή του; Πώς προσεγγίσατε τη δημιουργία του από πλευράς χρωμάτων και μοτίβων;

Το έργο μου, τοποθετώντας τις φιγούρες που συνήθως φτιάχνω πάνω σε έναν γιγάντιο ιπποπόταμο, υποδηλώνει τη θετικότητα και τη δύναμή του. Οι φιγούρες συμβολίζουν τον Αφρικανικό λαό που θέλει να τιμά τη δύναμη του ιπποπόταμου που ουσιαστικά συμβολίζει την Αφρική. Το χρώμα που χρησιμοποίησα είναι αυτό που χρησιμοποιούν και οι ίδιοι στην Αφρική για τα μικρά γλυπτά ιπποποταμάκια τους, το οποίο βοηθά στο να αναδειχθούν οι φιγούρες μου.

Πώς αισθάνεστε για τη συμμετοχή σας  στο πρότζεκτ «Let’s Hippo» του Sophia Foundation και της Partners Y&R; Τι σημαίνει αυτό το πρότζεκτ για εσάς;

Μου έδωσε πολλή χαρά και ικανοποίηση να δουλέψω για ένα φιλανθρωπικό σκοπό. Ξέροντας πόσο μεγάλη ανάγκη έχουν αυτοί οι άνθρωποι από βοήθεια. Η παραμικρή βοήθεια που μπορεί να προσφέρει κάποιος γι’ αυτούς είναι τεράστια και σημαντική.

Ο Παναγιώτης Πασάντας γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1971. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών στο Α’ εργαστήριο Γλυπτικής με δάσκαλο τον Θ. Παπαγιάννη από όπου αποφοίτησε με άριστα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του 1997-2003 υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Παρουσίασε τέσσερις ατομικές εκθέσεις, ενώ συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις μεταξύ 2001 και 2015. 

 

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *