Ο Σωτήρης Κοντιζάς αποκαλύπτει: Έμαθε τα μυστικά της μαγειρικής στην κουζίνα Κύπριου σεφ!

Ο Σωτήρης Κοντιζάς αποκαλύπτει: Έμαθε τα μυστικά της μαγειρικής στην κουζίνα Κύπριου σεφ!

Ο Σωτήρης Κοντιζάς αποκαλύπτει: Έμαθε τα μυστικά της μαγειρικής στην κουζίνα Κύπριου σεφ!

Μια αποκαλύπτική συνέντευξη στο Down Town Κύπρου και στον Αλέξανδρο Πρίφτη, έδωσε ο Σωτήρης Κοντιζάς, μιλώντας για τα πρώτα του βήματα στον χώρο της μαγειρικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Σωτήρης Κοντιζάς μιλά για πρώτη φορά για τη μεγάλη αδυναμία του, την κορούλα του

Όπως είπε, η μεγαλύτερη “σχολή” γι’ αυτόν ήταν η κουζίνα του Κύπριου σεφ Χριστόφορου Πέσκια. Διαβάστε τα σχετικά αποσπάσματα παρακάτω:

Γιατί η μαγειρική δεν ήταν η πρώτη σας επαγγελματική προτεραιότητα;

Πέρασα στο Πάντειο. «Έπρεπε» να σπουδάσω κι αυτό ήταν οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη. Το μαγειρικό κομμάτι το είχα μέσα μου, με «έτρωγε», αλλά δεν το τόλμησα τότε. Με είχαν πείσει ότι οι προτεραιότητές μου ήταν άλλες. Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού, η είσοδος σε μία σχολή, το εφηβικό άγχος του «κάτι πρέπει να σπουδάσω κι εγώ», κι αυτό το «πρέπει να κάνω κάτι στη ζωή μου». Σπούδασα κάτι που δεν το έχω εξασκήσει και δεν θα το εξασκήσω ποτέ. Οι γνώσεις είναι γνώσεις και το να περνάς σε μια σχολή και να παίρνεις ένα πτυχίο σού αλλάζει τον τρόπο σκέψης. Σε κάνει πιο ολοκληρωμένο. Αλλά δεν ήταν αυτό που ήθελα στη ζωή μου.

Και πώς αντιδράσατε;

Έφυγα. Πήγα κι έκανα δοκιμαστικά σε όλες τις σχολές μαγειρικής, όμως, παράλληλα βρήκα το θάρρος να απευθυνθώ στον Πέσκια, τον συμπατριώτη σας. Του έδωσα το βιογραφικό μου και μπήκα αμισθί στην κουζίνα του για να μάθω. Εκεί έμαθα!  Η κουζίνα ήταν το «48» – κι αυτή ήταν η μεγαλύτερη σχολή που πήγα. Ουσιαστικά η μαγειρική ήταν πάντα το πάθος μου και τόλμησα να το κάνω επαγγελματικά για να μη γίνει απωθημένο.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *