CELEBRITIESSOCIAL LIFEΟ τέως διάδοχος Παύλος στην Κύπρο για τα εγκαίνια της έκθεσης «Ιστορίες χρυσού»

Ο τέως διάδοχος Παύλος στην Κύπρο για τα εγκαίνια της έκθεσης «Ιστορίες χρυσού»

Ολιγοήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στο νησί μας ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά της Ελλάδας, Παύλος, με σκοπό να εγκαινιάσει την έκθεση «Ιστορίες Χρυσού», η οποία φιλοξενείται στη Λεβέντειο Πινακοθήκη.

Από τη Νατάσσα Γεωργίου

Η έκθεση -που εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία την περασμένη Τετάρτη και θα συνεχιστεί μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου – παρουσιάζει 12 χρυσά νομίσματα σε μια ιστορική διαδρομή, με αφετηρία την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και καταλήγοντας στη σύγχρονη εποχή. Σε ένα από τα 12 νομίσματα, απεικονίζεται ο Βασιλιάς Γεώργιος Β’, αδερφός του παππού του Παύλου. Για τους σκοπούς της έκθεσης, η οικογένεια του Παύλου έχει δανείσει στην Πινακοθήκη ένα πορτρέτο του Γεωργίου Β’, φιλοτεχνημένο από τον Philip de Laszlo, μεγάλο πορτρετίστα της εποχής. Είναι ένα έργο που δεν έχει εκτεθεί για πολλά χρόνια και που παρουσιάζεται με την ευκαιρία αυτή στο κοινό.

Αν και αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Παύλος επισκέπτεται την Κύπρο, ουσιαστικά μπορεί να θεωρηθεί και ως η πρώτη, αφού η προηγούμενη επίσκεψη ήταν επαγγελματική και για πολύ λίγες ώρες.

Την πρώτη μέρα της άφιξής του, επισκέφθηκε τη Λεβέντειο Πινακοθήκη, για μια ιδιωτική ξενάγηση στην έκθεση, καθώς και στους χώρους της Πινακοθήκης, όπου φωτογραφήθηκε και παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο περιοδικό «Omikron». Ο Παύλος αναφέρθηκε εκτενώς στη φιλανθρωπική δράση του Prince’s Trust International στην Ελλάδα, που εστιάζει στην καταπολέμηση της μακροχρόνιας ανεργίας η οποία μαστίζει τη νεολαία, καθώς και στην οικογενεική ζωή και την ανατροφή των πέντε του παιδιών.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τα εγκαίνια της έκθεσης, ο Παύλος ανέφερε ότι είναι πολύ χαρούμενος που εγκαινιάζει μια έκθεση με χρυσά νομίσματα, σε μια χρυσή χώρα, με χρυσούς ανθρώπους. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στις ελιές, τα βουνά και την πολή της Λευκωσίας, που είχε την ευκαιρία να γνωρίσει για λίγο και ευχήθηκε «καλές γιορτές και χρόνια πολλά» στους παρευρισκόμενους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παύλος ήταν ευδιάθετος και προσιτός καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψής του, συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με τον κόσμο και έξεφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει σύντομα στην Κύπρο.

 


Παύλος, Φωτεινή Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.


Καίτη Δαυίδ, Γιώργος Δαυίδ, Άντρη Αναστασιάδη, Παύλος.


Μύρνα Παττίχη, Παύλος, Μαρία Γιωρκάτζη.


Eva Maria Ziegler, Λουκία Χατζηγαβριήλ.


Γιάννης Σιουκιούρογλου, Λία Λαπίθη.


Παύλος, Γιώργος Άππιος.


Λήδα Κουρσουμπά, Σταύρος Λουκαΐδης, Ελένη Λουκαΐδου.


Ντόρις Παρασκευαϊδου, Παύλος.


Κάθλιν Ντόχερτι.


Καίτη Δαυίδ, Γιώργος Δαυίδ, Έλλη Φωτιάδου.


Πέτρος Καραδόντης, Νάγια Σαββίδου, Γιάννα Πήττα, Κώστας Χατζημάρκου.


Παύλος Αναστασιάδης, Παύλινα Χασάπη Κοντομά, Δημήτρης Κοντομάς.


Θεοδώρα Δημητρίου, Κατερίνα Στεφανίδου.


Λία Αριστείδου, Δέσποινα Γεωργίου.


 Δάφνη Νικήτα, Ελένη Νικήτα.


Θούλα Πετρούτσιου.


Ανδρέας Κόκκινος, Δήμητρα Κοκκίνου, Χριστίνα Ιωαννίδη, Χρίστος Ιωαννίδης.

 

Χορηγοί επικοινωνίας της έκθεσης είναι Ο Φιλελεύθερος, το Φιλgood και το www.incyprus.com

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS