«Ο Βροχοποιός»: Μια ρομαντική κωμωδία στο Θέατρο Σκάλα

«Ο Βροχοποιός»: Μια ρομαντική κωμωδία στο Θέατρο Σκάλα

«Ο Βροχοποιός»: Μια ρομαντική κωμωδία στο Θέατρο Σκάλα

Η Κύρια Σκηνή του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» θα εγκαινιάσει τη νέα θεατρική χρονιά ανεβάζοντας την ρομαντική κωμωδία του Ν. Ρίτσαρντ Νας «Ο Βροχοποιός» σε μετάφραση Δέσποινας Πυρκεττή και σκηνοθεσία Μόνικας Μελέκη σε επίσημη πρεμιέρα το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 – ώρα 8.30 μ.μ.

Οι δυτικές πολιτείες της Αμερικής παραλύουν κάτω από το βάρος παρατεταμένης ξηρασίας. Μια κοπέλα ζει με τον πατέρα και τους δύο αδελφούς της, που χολοσκούν για τα ζωντανά τους που ψοφούν όσο και για την αδελφή τους που οδεύει να γίνει γεροντοκόρη. Διότι η αλήθεια είναι πως η Λίζυ είναι μια άχαρη κοπέλα. Οι αδελφοί δοκιμάζουν ένα σωρό σχέδια για να την παντρέψουν, όλα εις μάτην. Ούτε και υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη ανακούφισης απ’ την στεγνή ζέστη. Όταν ξαφνικά, απ’ το πουθενά, εμφανίζεται ένας αλητήριος χαρακτήρας, γλυκομίλητος, με μεγαλεπήβολες ιδέες. Είναι βροχοποιός, υπόσχεται να φέρει βροχή για 100 δολάρια. Τρελή ιδέα! Μα είναι τόσο αναζωογονητικός και ευχάριστος ο βροχοποιός, που τελικά η οικογένεια συναινεί. Αρχίζουν μεμιάς να βαρούν μεγάλα χάλκινα τύμπανα για να αφυπνίσουν τον ουρανό, ενώ ο βροχοποιός κάνει τα μαγικά του στην κοπέλα, πείθοντάς την πως έχει μια πολύ δικιά της ομορφιά. Κι εκείνη το πιστεύει, όπως ο πατέρας της πιστεύει πως ο ξένος μπορεί να φέρει βροχή. Κι όντως έρχεται βροχή, όπως έρχεται και η αγάπη.

Μετάφραση : Δέσποινα Πυρκεττή
Σκηνοθεσία : Μόνικα Μελέκη
Σκηνικά – Κοστούμια : Ρέα Ολυμπίου
Μουσική : Χρίστος Ανδρέου
Κινησιολογία : Αλεξάντερ Ιλίεφ
Ηθοποιοί : Ανδρέας Μελέκης, Θανάσης Δρακόπουλος, Σοφοκλής Κασκαούνιας,Μιχάλης Χρίστου, Λουκάς Λουκά. Κριστιάνα Γεωργίου, Φοίβος Γεωργιάδης.

Πρεμιέρα : Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 – Ώρα 8.30 μ.μ.
Τακτικές Παραστάσεις : Κάθε Σάββατο – 8.30 μ.μ. κ Κάθε Κυριακή 6.30 μ.μ.
Στο Παττίχειο Θέατρο ΣΚΑΛΑ
Πληροφορίες/Κρατήσεις : τηλ. 24652800/1 – 99490102

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *