Οι νέες κυπριακές παραγωγές που θα δούμε στο β’ μισό της σεζόν

Οι νέες κυπριακές παραγωγές που θα δούμε στο β’ μισό της σεζόν

ΚΩΜΙΚΕΣ ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΕΣ

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ; Φεβρουάριο στο TV One

ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ; Το TV One απαντά στο «Survivor» της Κυριακής με 22 κωμικές τηλεταινίες, διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας η καθεμία και εμπνευσμένες από τις ανθρώπινες σχέσεις, τα ερωτικά μπερδέματα και φυσικά τη σύγχρονη κυπριακή πραγματικότητα. Πρόκειται για original σενάρια (και όχι ξεπατικώματα κλασικών ελληνικών ταινιών, όπως το αλήστου μνήμης «Comedy Movie Nights» όπου η Αριστοτέλους την είχε δει Μάρω Κοντού στα «Κίτρινα γάντια»), που θα υπογράφουν διάφοροι σεναριογράφοι και θα σκηνοθετήσει ο Βάσος Βάσου, ενώ για τις ανάγκες του εγχειρήματος θα επιστρατευτούν περίπου 50 γνωστοί ηθοποιοί που θα εναλλάσσονται σε διαφορετικούς ρόλους.

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ: Ο Βάσος Βάσου έδωσε δείγματα γραφής με δύο τηλεταινίες την εορταστική περίοδο που μας πέρασε («Ορνιθοσκαλίσματα» και «Απρόσμενα Χριστούγεννα») και οι οποίες κινήθηκαν σχετικά καλά, με αποτέλεσμα το κανάλι να ανάψει το πράσινο φως για τη μεγάλη παραγγελία. Αν διατηρηθεί ένα σχετικά καλό επίπεδο σε κείμενα και ερμηνείες ίσως να αποτελέσει μια ελκυστική εναλλακτική για εκείνους που δεν θα βλέπουν «Survivor». Βοηθάει και το γεγονός ότι είναι αυτοτελείς, οπότε κάποια θα βρεθεί να κάτσει.

ΤΑ ΚΑΚΑ ΝΕΑ: Πέρα από κάποιες εορταστικές το είδος της τηλεταινίας δεν ευδοκιμεί ιδιαίτερα σ’ αυτές εδώ τις ακτές. Επίσης, και το «Comedy Movie Nights» ήταν του Βάσου Βάσου, οπότε ας μας συγχωρεθεί το μικρό καλάθι.

ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΟΣΜΟΝΗΣ: 4 (από περιέργεια κυρίως)

 

ΝΥΧΤΑ ΞΕΛΟΓΙΑΣΤΡΑ

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ; Από 9 Φεβρουαρίου και κάθε Παρασκευή στο TV One αμέσως μετά το «Masterchef 2»

ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ; Ακόμα ένα τηλεγλεντοκοπάδικο, αυτό εδώ θα έχει για παρουσιάστρια τη Μικαέλα Χατζηεφραίμ η οποία θα υποδέχεται στο στούντιο γνωστούς Κύπριους και Ελλαδίτες καλλιτέχνες και μαζί με τους υπόλοιπους καλεσμένους θα θυμούνται τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους. Εννοείται πως θα τραγουδάει και η ίδια, γιατί η ζημιά που προκάλεσε η Βασιλική Χατζηαδάμου είναι, τελικά, πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο υπολογίζαμε.

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ: Μια περιέργεια για το πώς θα είναι η Μικαέλλα ως παρουσιάστρια όσο να πεις την έχουμε. Από ‘κει και πέρα, αν είστε fans του συγκεκριμένου concept και όχι του Λούη, πιθανότατα θα το δείτε κι αυτό (αποφεύγοντας, μάλιστα, τον συνωστισμό του Σαββατόβραδου).

ΤΑ ΚΑΚΑ ΝΕΑ: Πόσα ντιριντάχτα ν’ αντέξουμε ακόμα; Πόσα;

ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΟΣΜΟΝΗΣ: 2 (χρειάζονται πολλά περισσότερα από μια όμορφη παρουσιάστρια για να ξελογιαστούμε)

 

ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ; Από 10 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο στο TV One

ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ; Το «Στην υγειά σας ρε παιδιά» συναντά το «Κυριακή στο χωριό» της ΕΡΤ στη δεύτερη παραγωγή του Βάσου Βάσου για το TV One, που πατάει πάνω στο πατροπαράδοτο format της εκπομπής περιήγησης αλλά με ένα twist: Παρουσιαστές, καλεσμένοι και κάτοικοι, στήνουν ένα τρελό γλέντι στην πλατεία του χωριού (ή όπου αλλού βολέψει), με τοπικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες αλλά όχι απαραίτητα με βιολιά και λαούτα, μπορεί να είναι από επίδειξη φλαμέγκο μέχρι ραπάρισμα – ό,τι διαθέτει το χωριό. Το καλλιτεχνικό κομμάτι θα αναλάβει ο Σταύρος Κωνσταντίνου που θα εκτελεί και χρέη συμπαρουσιαστή, ενώ αναζητείται ακόμα η παρουσιάστρια (έγιναν μέχρι στιγμής κρούσεις στην Αντωνία Χαραλάμπους και την Ελένη Σιδερά).

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ: Αν διαφοροποιηθεί από το κλασικό ντιριντάχτα ίσως και να τραβήξει την προσοχή μας, αλλά ας μη γελιόμαστε, πόσες οι πιθανότητες να δούμε rap battle στην Ξυλοφάγου;

ΤΑ ΚΑΚΑ ΝΕΑ: Δεν παύει να είναι ακόμα μια εκπομπή περιήγησης στα χωριά της Κύπρου, που πλέον έχουν περισσότερα τηλεοπτικά συνεργεία παρά κατοίκους.

ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΟΣΜΟΝΗΣ: 3 (εκτός κι αν κάνουν κάτι με το rap battle που λέγαμε)

 

ΑΤΙΤΛΟΦΟΡΗΤΗ ΣΑΤΙΡΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ; Φεβρουάριο ή Μάρτιο στο TV One

ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ; Οι συζητήσεις για την πολύπαθη σατιρική εκπομπή του TV One ξεκίνησαν ήδη από τον Αύγουστο με στόχο να περιληφθεί στο νέο πρόγραμμα του φθινοπώρου. Η αρχική σκέψη ήταν για show τύπου «Ράδιο Αρβύλα» με αιχμηρή άποψη και τη συμμετοχή μη τηλεοπτικών προσώπων (κυρίως δημοσιογράφων και ιντερνετικών trolls), όμως, οι εμπλεκόμενες πλευρές δεν τα βρήκαν και το project πάγωσε. Στη συνέχεια αποφασίστηκε κάτι σαν variety show με σκετς και σατιρικό δελτίο και με παρουσιαστές τον Παναγιώτη Δημόπουλο, τον Χριστόδουλο Μαρτά και την Κρίστη Παπαδοπούλου. Ούτε αυτό, όμως, κατάφερε να περάσει το στάδιο του πιλότου καθώς το αποτέλεσμα δεν ικανοποίησε τη διεύθυνση του σταθμού – παρά το γεγονός ότι αναγράφονταν για εβδομάδες στο πρόγραμμα με τον (τελείως άστοχο) τίτλο «Η σιωπή των αμνών». Το project μπήκε ξανά στον πάγο για να ξεπαγώσει πρόσφατα, καθώς ανατέθηκε σε εξωτερική εταιρία παραγωγής που ξεκίνησε ήδη επαφές με κειμενογράφους. Για την παρουσίαση προορίζονται ο Παναγιώτης Δημόπουλος, η Ξένια Κωνσταντινίδου και ο Μανώλης Αναστασίου, αλλά τίποτα ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί, ούτε καν το ακριβές concept (που πιθανότατα να είναι στη λογική του σατιρικού δελτίου). Το μόνο σίγουρο είναι πως θα μεταδίδεται δύο φορές την εβδομάδα.

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ: Δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα εάν δεν οριστικοποιηθούν οι συντελεστές, αλλά η ιδέα ενός αιχμηρού τρολαρίσματος τύπου «Ράδιο Αρβύλα» (εάν δεν εγκαταλείφθηκε) φαντάζει ιδιαίτερα ελκυστική.

ΤΑ ΚΑΚΑ ΝΕΑ: Οι συνεχείς αναβολές δεν είναι ποτέ καλό σημάδι (βλ. πλατεία Ελευθερίας), η ιδιοκτησία της Αρχιεπισκοπής δεν εγγυάται απόλυτη ελευθερία, ενώ υπάρχει και το βεβαρημένο παρελθόν του καναλιού στο είδος («Anonymous» κανείς;).

ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΟΣΜΟΝΗΣ: 5

 

SING TO ME

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ; Φεβρουάριο στο Σίγμα. Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή και όταν το «Survivor» θα παίζει και Πέμπτη, μόνο Παρασκευή

ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ; Το πρώτο project του Γιώργου Χουλιάρα στο Σίγμα, παραδόξως, δεν είναι ξεπατίκωμα κάποιου υπάρχοντος format αλλά μια (σχεδόν) original ιδέα που ο δημιουργός του εμπνεύστηκε από ένα βίντεο στο YouTube, όπου η Pink σχολίαζε την ερμηνεία ενός τραγουδιού της από fans της. Ο streaming γίγαντας θα παίξει έναν ιδιαίτερο ρόλο, καθώς μέσω του σάιτ η παραγωγή θα ζητάει από fans και youtubers να ερμηνεύσουν τραγούδια του καλλιτέχνη που θα επιλεγεί. Στη συνέχεια, θα επιλεγούν τα έξι καλύτερα και θα σταλούν στον εν λόγω καλλιτέχνη που θα τα δει, θα τα σχολιάσει on camera και στο τέλος θα ξεχωρίσει το καλύτερο. Στο τέλος κάθε μήνα οι 12-14 καλύτεροι (ένας από κάθε καλλιτέχνη) θα αναμετρώνται μεταξύ τους στο live (ενώπιον κριτικής επιτροπής) κι ο νικητής θα φεύγει με έπαθλο ένα τραγούδι που θα γραφτεί ειδικά για εκείνον. Στο τέλος της σεζόν οι νικητές των live θα αναμετρηθούν στον μεγάλο τελικό με έπαθλο ένα χρυσό συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρία. Την παρουσίαση θα αναλάβει, πιθανότατα, ο Γιώργος Λιανός ενώ, μέχρι στιγμής, το μόνο όνομα που έχει κλειδώσει για την κριτική επιτροπή είναι αυτό της Ευρυδίκης.

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ: Τo Σίγμα και ο Γιώργος Χουλιάρας ποντάρουν πολύ σ’ αυτό το project, καθώς σκοπεύουν να το πουλήσουν στην Ελλάδα, συνεπώς δεν θα υπάρξουν τσιγγουνιές στο budget και θα δοθεί έμφαση στο σκηνικό, την εικόνα και φυσικά τους συντελεστές, ώστε να μη βγει τουλάχιστον φτηνιάρικο ή trash. Το concept παρουσιάζει, είναι η αλήθεια, ενδιαφέρον κι αν τους κάτσουν φίρμες θα γίνει ακόμα πιο ελκυστικό.

ΤΑ ΚΑΚΑ ΝΕΑ: Ο όρος «κυπριακό talent show» προκαλεί αρνητικούς συνειρμούς – οι περισσότεροι, επίσης, δια χειρός Γιώργου Χουλιάρα («Your Song», «Like a Star»)

ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΟΣΜΟΝΗΣ: 6 (θυμάστε τον νικητή οποιουδήποτε κυπριακού talent show; Μήπως τα ίδια τα show; Χμμ)

 

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ; Από τις 20 Ιανουαρίου και κάθε Σάββατο βράδυ στον Alpha

ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ; Μετά την επεισοδιακή της αποχώρηση από την «Παραδοσιακή βραδιά» η Βασιλική Χατζηαδάμου επιστρέφει στην τηλεόραση με ακόμα μια μουσική πρόταση όπου, όπως τονίζει το δελτίο τύπου, «η παράδοση συναντά τα σύγχρονα ακούσματα». Το format οικείο και ασφαλές: Αφιερώματα σε καλλιτέχνες, δημιουργούς, είδη, ρεύματα και περιοχές που καθόρισαν την πορεία του ελληνικού τραγουδιού, παρέα με Ελλαδίτες και Κύπριους καλλιτέχνες αλλά και επώνυμους καλεσμένους στο στούντιο.

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ: Η Βασιλική Χατζηαδάμου σ’ αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα κι αυτή τη φορά διευρύνει τους μουσικούς της ορίζοντες πέρα απ’ την κυπριακή παράδοση.

ΤΑ ΚΑΚΑ ΝΕΑ: Ακόμα μια μουσική εκπομπή στην ήδη συνωστισμένη ζώνη του Σαββατόβραδου. Το είδος πάει για γρήγορο κάψιμο.

ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΟΣΜΟΝΗΣ: 7 (κι αυτό γιατί η Βασιλική θα παίζει απέναντι απ’ τους πρώην της κι όλοι θέλουμε να δούμε τι θα γίνει)

 

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *