Οι αγαπημένες της Finos Film

Οι αγαπημένες της Finos Film

Οι αγαπημένες της Finos Film

Το κοινό αποφάσισε και κατάρτισε μία λίστα με τις δέκα δημοφιλέστερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου που επιλέγει να δει στην τηλεόρασή του.

Ατάκες που δεν λησμονιούνται. Πρωταγωνιστές που ζουν για πάντα στις καρδιές μας και τους παρακολουθείς σαν να ’ναι πάντα η πρώτη φορά. Τζένη Καρέζη, Ρένα Βλαχοπούλου, Μάρω Κοντού, Γεωργία Βασιλειάδου, Ντίνος Ηλιόπουλος, Μίμης Φωτόπουλος, Νίκος Σταυρίδης, Γιάννης Γκιωνάκης… Εκπληκτικές ερμηνείες. Οι ήρωες αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους με κουράγιο και χιούμορ. Δεν το βάζουν κάτω και το παλεύουν. Οι σύγχρονοι άνθρωποι είναι ευπαθείς και μεμψιμοιρούν, μη διακωμωδώντας τα δεινά όπως οι άνθρωποι παλαιότερων εποχών, όπως αυτοί που προβάλλονται στις ελληνικές ταινίες.

Η Finos Film στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της εταιρείας διεξήγαγε κάποιες έρευνες από τις οποίες προκύπτουν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την αγάπη που τρέφει ο κόσμος για τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και ειδικότερα για τη Finos Film. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών, δύο στους τρεις Έλληνες βλέπουν παλιές ελληνικές ταινίες, ενώ μεταξύ αυτών μεγάλο είναι το ποσοστό στις νεότερες ηλικίες. Πάνω από τους μισούς που ρωτήθηκαν και είναι από 18 έως 34 χρόνων βλέπουν Finos Film. Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς ταινίες των τελευταίων τριών ετών, με μέσο όρο προβολής ανά έτος 12 με 15 φορές. Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν και από τα ποσοστά τηλεθέασης που δίνουν τα τηλεοπτικά κανάλια για τις πιο δημοφιλείς ταινίες τα τελευταία τρία χρόνια. Ποιες βρίσκονται στο Top 10; Ποιες είναι οι επιλογές του κοινού;

1. Τζένη Τζένη, 2. Μια Tρελή Tρελή Oικογένεια, 3. Οι Θαλασσιές οι Χάντρες, 4. Δεσποινίς Διευθυντής, 5. Γοργόνες και Μάγκες, 6. Η Παριζιάνα, 7. Μια Κυρία στα Μπουζούκια, 8. Μερικοί το Προτιμούν Κρύο, 9. Το Ξύλο Βγήκε απ’ τον Παράδεισο, 10. Η Θεία απ’ το Σικάγο.


Το Ξύλο Βγήκε απ’ τον Παράδεισο


Δεσποινίς Διευθυντής

Γοργόνες και Μάγκες


Μια Κυρία στα Μπουζούκια


Μερικοί το Προτιμούν Κρύο


Η Παριζιάνα

Οι Θαλασσιές οι Χάντρες

Η Θεία απ’ το Σικάγο


Μια Tρελή Tρελή Oικογένεια

 

Πηγή : Περιοδικό TV Mania, τεύχος 1290

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *