Οι αξέχαστες στιγμές του Karl Lagerfeld! (pics)

Οι αξέχαστες στιγμές του Karl Lagerfeld! (pics)

Οι αξέχαστες στιγμές του Karl Lagerfeld!  (pics)

Ο διάσημος σχεδιαστής Καρλ Λάνγκερφελντ πέθανε σε ηλικία 85 ετών.

Τα αίτια του θανάτου του σύμφωνα με τα ξένα Μέσα ήταν η κακή του υγεία αφού από τα μέσα Ιανουαρίου ταλαιπωρούνταν. Ο διάσημος σχεδιαστής άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Τρίτης σε νοσοκομείο του Παρισίου στο οποίο είχε νοσηλευτεί την προηγούμενη μέρα.

Είχε χάσει δύο από τις πασαρέλες της υψηλής ραπτικής του οίκου Chanel στο Παρίσι στις 22 Ιανουαρίου, αλλά το μόνο που είχε πει ήταν ότι αισθανόταν κουρασμένος και είχε ζητήσει από διευθυντή του δημιουργικού να τον εκπροσωπήσει.

Ο Καρλ Ότο Λάγκερφελντ γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 1933 στη Γερμανία. Ένας από τους κορυφαίους εκκεντρικούς σχεδιαστές μόδας.

Γόνος ιδιαίτερα εύπορης οικογένειας βιομηχάνων, ανατράφηκε με πολλές ανέσεις, διαμορφώνοντας, παράλληλα, μια αντισυμβατική προσωπικότητα. Καυστικός, ενίοτε κυνικός και εξωστρεφής, προκαλούσε ποικίλες αντιδράσεις με τις εκάστοτε, ιστορικές ρήσεις του, που έχουν καταγραφεί στο συνεργατικό πόνημα “The World According to Karl”.

Το ξεκίνημά του στο χώρο της υψηλής ραπτικής καταγράφηκε στα 1963, όταν άρχισε να εργάζεται για λογαριασμό του Ιταλικού Οίκου “Tiziani”, ενώ λίγους μήνες μετά συνεργάστηκε με το αντίστοιχο, Γαλλικό στούντιο “Chloe”. Ακολούθησαν οι Οίκοι “Fendi” (1965) και “Curiel” (1970, Ιταλία) και ο Γαλλικός “Chanel” (από το 1983).

Ας θυμηθούμε κάποιες από τις αξέχαστες στιγμές του σε φωτογραφίες:

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *