ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY

ΕκδηλώσειςΘΕΑΤΡΟΟι «Φωνές» του Άλαν Μπένεταπό την Κεντρική Σκηνή της ΕΘΑΛ

Οι «Φωνές» του Άλαν Μπένεταπό την Κεντρική Σκηνή της ΕΘΑΛ

Οι «Φωνές» του Άλαν Μπένετ επιστρέφουν στο Θέατρο της ΕΘΑΛ για τρεις τελευταίες παραστάσεις σήμερα Παρασκευή 26 Νοεμβρίου και το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Νοεμβρίου

Οι «Φωνές» αποτελούνται από τρεις συγγενικούς μονόλογους, τρεις μικρόκοσμους, ασύνδετους φαινομενικά μεταξύ τους, αλλά με κοινές υπόγειες διαδρομές. «Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη», σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, «Κρεβάτι ανάμεσα στις φακές» σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου και «Μια κυρία των Γραμμάτων»σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου. Ο Γκράχαμ (Φώτης Αποστολίδης) , ένας «μαμάκιας» εξαρτημένος πλήρως από την ελευθεριάζουσα και στα γεράματα μητέρα του…υποχόνδριος, ζηλιάρης, μίζερος και ψυχαναγκαστικός. Η Σούζαν (Πέννυ Φοινίρη), σύζυγος ιερέα, πνίγει την θλίψη της για τον υπερόπτη Θεό στο ποτό, το μίσος της για τις γειτόνισσες στο κλάμα και την απέχθεια της για τον εγωκεντρικό σύζυγό της στα γυμνασμένα μπράτσα ενός Ινδού μπακάλη. Βλέπει κατάματα τον τοίχο που της κλείνει τη ζωή, παίρνει φόρα… και σπάει την καρδιά της σε χίλια κομμάτια. Και τέλος η Αιρήν (Πόπη Αβραάμ), μια «γηραιά κυρία» που αλληλογραφεί με τις αρχές ,ανωνυμογραφεί καταδίδοντας τους γειτόνους της και υποκαθιστώντας την Αστυνομία παρακολουθεί τους γύρω  και συσχετίζει αλλόκοτα σχέσεις και ενοχές με κριτήριο τη σχολαστική της ηθικολογία.

Οι ήρωες μας, άνθρωποι της μεσοαστικής ή μικροαστικής τάξης, ζουν μέσα στην αέναη εσωτερική τους φυλακή, αναζητώντας τη λύτρωση από τα προσωπικά τους αδιέξοδα. Σε γκρο πλάνο αποτυπωμένη η ζωή μοναχικών, κωμικών εκ πρώτης όψεως ανθρώπων. Εγκλωβισμένων μέσα στο απρόσωπο, συχνά απόκοσμο της εποχής μας. Καμουφλάρουν τα δικά τους κακώς κείμενα, τις λάθος εκτιμήσεις και επιλογές που έκαναν και κάνουν, εκθέτοντας τα απόντα πρόσωπα που διεξοδικά αναφέρονται. Το μόνο που τους απασχολεί είναι να μοιραστούν με το θεατή καίρια συμβάντα της καθημερινότητας τους που ανασύρουν από το δικό τους προσωπικό πάνθεον μιας θλιβερής ασημαντότητας!

Θέατρο ΕΘΑΛ,  26 & 27 Νοεμβρίου, 20:00, 28 Νοεμβρίου: 18:30
Προπώληση εισιτηρίων: www.soldoutticketbox.com και σε όλα τα καταστήματα Στεφανής
Πληροφορίες: 25877827

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS