Οι καλύτερες τροφές για δυνατά μαλλιά και νύχια που δεν σπάνε

Οι καλύτερες τροφές για δυνατά μαλλιά και νύχια που δεν σπάνε

Οι καλύτερες τροφές για δυνατά μαλλιά και νύχια που δεν σπάνε

Σίγουρα γνωρίζεις τη φράση , «Είμαστε ότι τρώμε» κάτι που αντανακλάται στα μαλλιά, στα νύχια και στο δέρμα σου. Παρακάτω θα βρεις τις 4 τροφές που θα ενισχύσουν τα μαλλιά και τα νύχια σου.

 

Οι πιπεριές έχουν υψηλά ποσοστά νερού. Μια μεγάλη πιπεριά καλύπτει τον οργανισμό σε νερό, όπως ένα ποτήρι νερό. Γι’ αυτό το λόγο οι πιπεριές βοηθούν ώστε να διατηρηθει το δέρμα και τα νύχια ενυδατωμένα. Επίσης τα νύχια έχουν κατά βάση 16% νερό, εάν αυτό το ποσοστό μειωθεί τότε υπάρχει ευθραυστότητα και τα νύχια ξεφλουδίζουν. Επιπλέον, οι πιπεριές περιέχουν αρκετή βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην καταπολέμηση μυκητιασικών λοιμώξεων, οι οποίες λοιμώξεις μερικές φορές μπορεί να επηρεάσουν και τα νύχια.

Οι άσπρες κηλίδες προμηνύουν ότι έχεις έλλειψη βιταμίνης Ε. Βάλε στο διαιτολόγιό σου τη βρώμη, καταναλώνοντας την για πρωινό με γάλα, σαν porridge. Η βιταμίνη Ε βοηθά στην καλή υγεία των νυχιών σου ,διατηρώντας τα δυνατά και υγιή. Επίσης η βρώμη περιέχει σίδηρο δημιουργώντας προστασία στα νύχια που είναι λεπτά και σπάνε εύκολα.

Εκτός από εξαιρετικό σνακ, οι κολοκυθόσποροι αποτελούν και εξαιρετική τροφή για τα μαλλιά σου. Περιέχουν μεγάλα ποσοστά σιδήρου, τα οποία βοηθούν στην καλύτερη ανάπτυξη της τρίχας, με αποτέλεσμα τη μείωση της τριχόπτωσης. Η πρωτεΐνη που περιέχεται στους κολοκυθόσπορους βοηθά στην διατήρηση της κερατίνης, συστατικό της τρίχας που κάνει τα μαλλιά περισσότερο λαμπερά.

Εάν προσπαθείς να μακρύνεις τα μαλλιά σου, αλλά φαίνονται φθαρμένα στην άκρη και σπάνε, τότε ο ψευδάργυρος θα βοηθήσει τον θύλακα της τρίχας.

Εάν το χρώμα τον μαλλιών σου είναι θαμπό και ξεθωριασμένο, βάλε μερικά καρύδια στην διατροφή σου. Τα καρύδια περιέχουν χαλκό, ο οποίος είναι απαραίτητος για την παραγωγή μελανίνης. Η μελανίνη ενισχύει το χρώμα στα μαλλιά και τα βοηθά να παραμείνουν λαμπερά. Επίσης τα καρύδια βοηθούν στην πιο γρήγορη ανάπτυξη της τρίχας.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *