ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY

GOOD LIFEΤΑΞΙΔΙΟι κορυφαίοι προορισμοί για το 2020 όπως τους επέλεξε η Airbnb

Οι κορυφαίοι προορισμοί για το 2020 όπως τους επέλεξε η Airbnb

Αν σχεδιάζετε ήδη το πρώτο σας ταξίδι για το 2020, πρέπει σίγουρα να ρίξετε μία ματιά στην παρακάτω λίστα.

H Airbnb μετά από μεγάλη μελέτη βρήκε τους τοπ προορισμούς για το 2020. Η διαδικασία που ακολούθησε ήταν να αναλύσει πρώτα τα εσωτερικά δεδομένα για τις πόλεις και τις χώρες που «κλείστηκαν» για τα ταξίδια του 2020, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019, σε σύγκριση με τους προορισμούς που είχαν καταγραφεί την ίδια περίοδο πέρυσι.

Σε γενικές γραμμές, η Airbnb προβλέπει ότι οι άνθρωποι θα ταξιδεύουν περισσότερο σε οικολογικούς προορισμούς και θα αποφύγουν παραδοσιακά δημοφιλείς τουριστικές πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Δείτε παρακάτω δέκα τοπ προορισμούς για το 2020.

10. Ουμπατούμπα, Βραζιλία

Αυτή η πόλη έχει πάνω από 100 παραλίες και είναι γνωστή ως η περιφέρεια πρωτεύουσας του κράτους του Σάο Πάολο. Έχει, επίσης, διάφορα μονοπάτια πεζοπορίας μέσα από το τροπικό δάσος του Ατλαντικού.

9. Αμπερντήν, Σκωτία

Γνωστή ως «Granite City», η Αμπερντήν δεν διαθέτει μόνο εκπληκτική θέα στις ακτές αλλά και πολλά μουσεία, εστιατόρια και γκαλερί.

8. Κάλι, Κολομβία

Γνωστή ως η πρωτεύουσα της σάλσα, αυτή η πόλη είναι ο «παράδεισος» Αφρο-Κολομβιανών και αυτόχθονων πολιτισμών.

7. Βανουάτου, Ωκεανία

Αυτό το έθνος βρίσκεται περίπου 2.000 μίλια ανατολικά της Αυστραλίας και αποτελείται από πάνω από 80 νησιά, με πάνω από 100 μητρικές γλώσσες. Από την πεζοπορία στο ηφαίστειο έως τις καταδύσεις, δεν υπάρχει δραστηριότητα που δεν θα βρείτε εδώ.

6. Γκουανταλαχάρα, Μεξικό

Η Γκουανταλαχάρα είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του Μεξικό και είναι γνωστή για την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, τα ζωντανά φεστιβάλ και τα πολιτιστικά μουσεία.

5. Λουξεμβούργο

Το Λουξεμβούργο, ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO το 1994. Είναι το σπίτι πολλών μεσαιωνικών κάστρων και γοητευτικών χωριών.

4. Σιάν, Κίνα

Η Σιάν είναι γνωστός τόπος γέννησης του κινεζικού πολιτισμού και είναι το σπίτι του διάσημου εκθέματος «Warriors Terracotta».

3. Ρουμανία

Η χώρα αυτή είναι γνωστή για τα αγροτικά της χωριά και τα καταπράσινα δάση. Επιπλέον, ως «μπόνους» για αυτούς που αγαπούν το… μυστήριο, η χώρα είναι το σπίτι του Κάστρου του Μπραν – πιο γνωστό ως Κάστρο του Δράκουλα.

2. Μπιλμπάο, Ισπανία

Το Μπιλμπάο κέρδισε το βραβείο της «Ευρωπαϊκής Πόλης της Χρονιάς» για το 2018. Πρόκειται για μία πόλη με πολλά εστιατόρια και εντυπωσιακή αρχιτεκτονική.

1. Μιλγουόκι, Αμερική

Βρίσκεται στη λίμνη Μίσιγκαν και φιλοξενεί διάφορα πολιτιστικά μουσεία και πάνω από 105 μίλια ποδηλατοδρόμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS

Fried Rice