Οι κριτές του «Masterchef» σε έναν απολογισμό της τηλεοπτικής τους εμπειρίας

Οι κριτές του «Masterchef» σε έναν απολογισμό της τηλεοπτικής τους εμπειρίας

Οι κριτές του «Masterchef» σε έναν απολογισμό της τηλεοπτικής τους εμπειρίας
Φωτογραφία: Serifian Art Studios

Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης, Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Οι τρεις κριτές του «Masterchef» σε ένα απολογισμό της τηλεοπτικής τους εμπειρίας

Από τη Τζοβάννα Βλαχάβα

Και οι κρίνοντες κρίνονται, και τώρα που τελείωσε το «Masterchef» ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος απαντούν με σοβαρότητα, αλλά και χιούμορ, σε όλα όσα θέλουμε να μάθουμε γι’ αυτούς, ως προσωπικότητες και επαγγελματίες. Τους συναντήσαμε στο καλαίσθητο «Library Bistrot» του ξενοδοχείου «Electra Metropolis» και διαπιστώσαμε ότι μοιράζονται μια ζεστή φιλία. Μαζί τους στη φωτογράφιση η Αντζέλικα Λίνο, η οποία προσπάθησε να τους αποσπάσει την προσοχή.

Ποια είναι η εμπειρία σας από το «Masterchef»;
ΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Καταρχάς, ήταν ένα ταξίδι που απολαύσαμε. Θεωρώ πως η επιτυχία του από τη δική μας πλευρά ήταν το ότι είχαμε καλή χημεία μεταξύ μας και αυτό μάλλον βγήκε προς τα έξω. Παιδιά, εσείς τι λέτε;
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΝΤΙΖΑΣ: Σημασία έχει ότι περάσαμε καλά.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: Φοβερά!
Σ.Κ.: Τα πάντα στη ζωή είναι ρουτίνα, η δουλειά επίσης, κι εμείς περάσαμε πέντε μήνες στο «Mastechef». Όταν γουστάρεις αυτή τη ρουτίνα, έχει σημασία. Οπότε, θα μας λείψει.
Λ.Κ.: Εγώ είμαι ο πιο παλιός στο «Masterchef», αλλά ήταν ο πρώτος χρόνος μου μπροστά από τις κάμερες. Μόλις τελείωσε το παιχνίδι και δεν έχουμε πάρει αποστάσεις. Σίγουρα θα ξεκουραστούμε. Περνούσαμε πολλές ώρες μαζί και γνωριστήκαμε καλύτερα. Πέρσι δεν κάναμε παρέα, όπως φέτος, γιατί λόγω της άλλης μου ιδιότητας ήμουν σε διαφορετικό πόστο.
Σ.Κ.: Απλά, έχανες στο πινγκ πονγκ πέρυσι!
Λ.Κ.: Κέρδιζα, μην ακούτε τι λέει ο Σωτήρης.
Σ.Κ.: Φέτος μας πήρε η παραγωγή το τραπέζι.
Π.Ι.: Εγώ, πάντως, επιβεβαιώνω πως ο Λεωνίδας είναι πολύ καλός στο πινγκ πονγκ.
Λ.Κ.: Δεν ξέρω που πήγε το τραπέζι του πινγκ πονγκ, αλλά γενικά περάσαμε υπέροχα και με τους διαγωνιζόμενους, με τους οποίους αναπτύξαμε ιδιαίτερη σχέση, πέραν του φαγητού. Δεν ξέρω, λοιπόν, αν ήταν επιτυχημένη, σίγουρα όμως ήταν μια τρομερά ευχάριστη σεζόν.

Η τηλεόραση φαίνεται πως έχει μπει για τα καλά στη ζωή σας. Υπάρχει γενικότερα σαν πλάνο στο μυαλό σας πλέον;
Σ.Κ.: Δεν ξέρω αν έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Ήταν πέντε μήνες δυνατοί, τα δώσαμε όλα, ταιριάξαμε. Η βασική μας ασχολία είναι οι κουζίνες, από την τηλεόραση είμαστε περαστικοί. Στη δική μου καθημερινότητα τουλάχιστον προσπαθώ να μην αλλάξει κάτι.
Π.Ι.: Σίγουρα δεν είναι αυτή η δουλειά μας. Δεν είμαστε ηθοποιοί, χορευτές ή παρουσιαστές. Είμαστε μάγειρες. Το ότι βρεθήκαμε σ’ αυτό το πρόγραμμα σίγουρα είναι μέρος της δουλειάς μας, γιατί ασχολούμαστε με τη μαγειρική, αυτό που γνωρίζουμε και κάνουμε. Αυτό που λειτούργησε πολύ καλά ήταν πως και οι τρεις ήμασταν ο εαυτός μας. Ό,τι είμαστε, αυτό βγάλαμε στην τηλεόραση. Και περάσαμε καλά για πολλούς λόγους.
Λ.Κ.: Η τηλεόραση δεν είναι η βασική μας δουλειά. Είμαστε χαρούμενοι και ευγνώμονες που ήμασταν παρέα στο πρόγραμμα ως παρουσιαστές-chef. Νιώσαμε τυχεροί.
Σ.Κ.: Και περήφανοι.
Λ.Κ.: Σωστό. Η συμμετοχή σ’ ένα πρόγραμμα που πήγε καλά μας κάνει να νιώθουμε σαν να είχαμε συνέχεια ένα γεμάτο εστιατόριο.
Σ.Κ.: Και πείραμα που πέτυχε θα μπορούσαμε να το πούμε. Ο καθένας είναι χαρούμενος όταν πετυχαίνει κάτι, σωστά;

Το γεγονός πως η δεύτερη σεζόν είχε μεγαλύτερη επιτυχία από την πρώτη πώς το βλέπετε;
Λ.Κ.: Οι λόγοι είναι πάμπολλοι. Σίγουρα δεν οφείλεται μόνο σ’ εμάς.
Π.Ι.: Σίγουρα είχαμε να κάνουμε με μια πολύ καλή παραγωγή. Μπορεί εμείς και οι παίκτες να φαινόμασταν, αλλά από πίσω υπήρχε μια δυνατή ομάδα που δούλεψε σκληρά για το τελικό αποτέλεσμα. Ήταν μια συνολική προσπάθεια.

Η καθημερινότητά σας πόσο άλλαξε;
Π.Ι.: Του Λεωνίδα πολύ, δεν τον βλέπουν στο μαγαζί του!
Λ.Κ.: Πέρα από την πλάκα, ο κόσμος θέλει να μας δει στα μαγαζιά μας. Έχουμε δύο «Feedέλ», στη Γλυφάδα και την Αθήνα, και αν είμαι στο ένα, με ψάχνουν στο άλλο.
Σ.Κ.: Αυτό είναι άσος στο μανίκι!
Λ.Κ.: Η αλήθεια είναι πως το «Masterchef» απαιτούσε πολλές ώρες, αλλά τώρα θα επανέλθουμε, γιατί έχουμε καινούργια μενού να βγάλουμε. Εγώ το έχω έτοιμο, θα βάλω τα πιάτα του Κοντιζά από τα master classes με άλλα ονόματα!

Την αναγνωρισιμότητα πως την εισπράττετε;
Λ.Κ.: Εγώ μέσω της μητέρας μου, που ξαφνικά γύρισα σπίτι και βρήκα όλα μου τα πουκάμισα σιδερωμένα, ενώ τα είχα πεταμένα, γιατί δεν τα φορούσα. Σκέφτηκε πως κάτι γίνεται και μου τα ετοίμασε. Και ότι δε βρίσκουμε τον Κοντιζά εύκαιρο πολύ συχνά, για να πηγαίνουμε για τα τσιπουράκια μας!
Σ.Κ.: Αυτό δεν έχει να κάνει με την αναγνωρισιμότητα, αλλά με τη διαφορετική φάση στην οποία βρισκόμαστε. Σε μερικά χρόνια θα έρθουν στη θέση μου, αλλά τότε τα δικά μου παιδιά θα έχουν μεγαλώσει, θα είμαι κουλ και αυτοί θα με παίρνουν τηλέφωνο να με ρωτήσουν πώς ν’ αλλάξουν πάνα, πώς να αποστειρώσουν μπιμπερό και γιατί κλαίει το μωρό!
Π.Ι.: Η αναγνωρισιμότητα ήταν σίγουρα ένα νέο δεδομένο. Πλέον δεν έχω χρόνο για μένα. Προσπαθώ να βρω χρόνο για τους φίλους, την οικογένειά μου και δεν υπάρχει. Το να σε αναγνωρίζει κάποιος στο δρόμο ήταν η διαφορά από πριν, που δεν είχαμε κάνει τηλεόραση. Τώρα έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο. Πέρυσι ήταν πιο διαχειρίσιμο όλο αυτό που συνέβη, ήρθε σταδιακά.
Σ.Κ.: Εμένα μου έκανε εντύπωση η πρώτη φορά που κάποιος θέλησε να μου μιλήσει. Μετά, απλά έγιναν περισσότερες οι φορές.

Η ριάλιτι πλευρά της εκπομπής σάς έβρισκε σύμφωνους;
Π.Ι.: Ριάλιτι κίτρινης απόχρωσης με ριάλιτι έχει μεγάλη διαφορά.

Μιλάω για ριάλιτι σκέτο.
Π.Ι.: Ριάλιτι σκέτο σημαίνει πως βγαίνει κάτι μέσα από την αληθινή ζωή και απλά το προβάλλουμε. Αυτό γίνεται, δεν είναι κάτι φοβερό.
Λ.Κ.: Ριάλιτι εκ των πραγμάτων προκύπτει από τη στιγμή που έχεις να κάνεις με ανθρώπους οι οποίοι συμμετέχουν σ’ ένα πρόγραμμα. Η αρνητική πλευρά είναι αυτή που ξέρουμε όλοι. Έχουμε δει πολλές διαφορετικές πλευρές του ριάλιτι και στην ελληνική τηλεόραση και στο εξωτερικό. Εμείς δεν αντιμετωπίσαμε ριάλιτι που να προσβάλλει τη δική μας αισθητική μέσα στο παιχνίδι.
Π.Ι.: Η δική μας εμπλοκή στο ριάλιτι πού υπήρχε; Υπήρχαν 22 παίκτες με διαφορετικές προσωπικότητες, άρα διαφορετικές αντιδράσεις.
Σ.Κ.: Κάτσε, ήρθε η σειρά του «ψείρα» τώρα. Τί σημαίνει ριάλιτι; Σημαίνει πραγματικότητα. Υπάρχουν δεδομένα και περιπτώσεις – κι εμένα μ’ αρέσει να παίρνω ακραίες περιπτώσεις για να γίνομαι απόλυτα κατανοητός. Ας πάρουμε, λοιπόν, την περίπτωση να έχουμε μια εκπομπή με 100% μαγειρική. Αν διαρκούσε 60 λεπτά, θα έβλεπε ο θεατής 60 λεπτά μαγειρική χωρίς μοντάζ σχεδόν. Θα το έβλεπε κανείς αυτό;

Πιθανότατα όχι.
Σ.Κ.: Η εκπομπή φέτος κατά γενική ομολογία ήταν ολοκληρωμένη. Αυτό σημαίνει πως υπήρξε μια καλύτερη ισορροπία στο «κόψε-ράψε» που λέγεται μοντάζ. Γιατί ό,τι έγινε φέτος, έγινε και πέρσι. Απλά, έχει να κάνει με το πώς προβάλλεται κάτι. Υπήρχε καλύτερη ισορροπία των στοιχείων της εκπομπής για τον μέσο τηλεθεατή. Γι’ αυτό είχε αυτή την απήχηση.
Λ.Κ.: Υπάρχει κάτι ακόμα που είναι αμιγώς μαγειρικό και ισχύει. Η μαγειρική είναι «δαχτυλικό αποτύπωμα». Αν πας να φας στον Σωτήρη και μετά σου φέρουν τρία πιάτα να ξαναφάς, καταλαβαίνεις ποιο είναι δικό του. Οπότε, είναι πολύ χρήσιμο σε ένα τέτοιο παιχνίδι που ασχολείται με τη μαγειρική να μαθαίνεις την ιστορία του ανθρώπου ο οποίος μαγειρεύει. Είναι χρήσιμο, μπορείς και αποκωδικοποιείς πράγματα. Δηλαδή, αν δεις τη γαστρονομική πορεία των δύο παιδιών που έφτασαν στον τελικό, θα καταλάβεις ότι ο Τιμολέων μαγείρευε το χαρακτήρα του και αντίστοιχα ο Χρήστος το δικό του. Για να το αντιστρέψω, θα πω ότι ο Τσίκιλης όσες φορές προσπάθησε να μαγειρέψει έξω από το χαρακτήρα του, απέτυχε. Ο Σελίμ μαγείρευε επίσης το χαρακτήρα του. Μια-δυο φορές μαγείρεψε έξω από το χαρακτήρα του και πέτυχε, αλλά δεν ήταν ο Σελίμ. Πήγαμε και φάγαμε στο εστιατόριό του και πάθαμε σοκ από το πόσο ωραία ήταν. Οπότε, σ’ αυτό το πρότζεκτ είναι πολύ χρήσιμο να γνωρίζεις το χαρακτήρα του παίκτη, τα βιώματα και την ιστορία του, γιατί είναι αμιγώς συνδεδεμένα με το τι μαγειρεύει. Εγώ, ας πούμε, επειδή έζησα στην Ισπανία, είμαι γαλουχημένος μ’ αυτή τη φιλοσοφία κι αυτό είναι ξεκάθαρο στα πιάτα μου. Ο Σωτήρης έχει μια άλλη φιλοσοφία και είναι ξεκάθαρο στα δικά του πιάτα. Αν μας δώσεις μια συνταγή και μας πεις να την κάνουμε, το παρελθόν μας, το μαγειρικό και το προσωπικό, θα βγει στα πιάτα μας. Το να γνωρίσεις τον παίκτη ως άνθρωπο, λοιπόν, είναι πολύ χρήσιμο.
Σ.Κ.: Έχει απόλυτο δίκιο.
Π.Ι.: Εν κατακλείδι, μιλάμε για 22 διαφορετικές προσωπικότητες που διαγωνίζονται μαγειρικά. Το αν θα τσακωθούν, θα πουν μια κουβέντα παραπάνω, θα αγκαλιαστούν ή θα αγαπηθούν, είναι πράγματα που έτσι κι αλλιώς θα συμβούν σε μια συνεργασία.

Περιμένατε πως στον τελικό θα έφταναν ο Τιμολέων και ο Χρήστος ή είχατε διαφορετικά πρόσωπα κατά νου;
Λ.Κ.: Από εμπειρία –συμβαίνει και στις κουζίνες μας αυτό, όχι απόλυτα, υπάρχει και ποσοστό αποτυχίας–, βλέποντας έναν άνθρωπο πώς κινείται, πώς μιλάει για τη μαγειρική, πώς αντιλαμβάνεται και μεταχειρίζεται την πρώτη ύλη, μπορούμε να καταλάβουμε μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Δεν πέφτουμε πάντα μέσα, γιατί υπάρχουν και παιδιά που μαθαίνουν παρέα μ’ εμάς ν’ αγαπάνε περισσότερο τη μαγειρική. Οι δύο φιναλίστ είναι δικαίως εκεί που βρίσκονται, εξυπηρετώντας ό,τι τους ζητήσαμε σε επίπεδο δοκιμασιών, σ’ ένα δομημένο πρότζεκτ. Στο σχολείο, αν αποτύχει ένας καλός μαθητής, ο καθηγητής θα σκεφτεί: «Είχε μια κακή μέρα, αλλά είναι καλός». Σ’ εμάς ισχύει το αντίθετο. Αν ένας καλός μάγειρας παρουσιάσει ένα κακό πιάτο, δεν μπορούμε να τον περάσουμε, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να κρίνουμε αυτό που φέρνει μπροστά μας.
Σ.Κ.: Αλλιώς δε θα είχαν νόημα οι δοκιμασίες.
Λ.Κ.: Το παράδειγμα που απαντά στην ερώτηση είναι το εξής: ο Συμεωνίδης, που είναι έμπειρος στη ζαχαροπλαστική, σε μια δοκιμασία διαγωνίστηκε με τον Τζώρτζη. Στα παλαιότερα «Masterchef» ήμουν αυτός που έφτιαχνε τις δοκιμασίες και τα πιάτα και πρέπει να πω πως τη δοκιμασία την ετοιμάζαμε μία μέρα πριν, χωρίς να ξέρουμε τους υποψήφιους, ώστε να έχουμε προμηθευτεί τα απαραίτητα προϊόντα. Εκείνη τη μέρα, λοιπόν, ο Κωνσταντίνος και ο Τζώρτζης δοκιμάστηκαν σε γλυκό.
Σ.Κ.: Μας άγχωσε λίγο αυτό, λέγαμε ότι θα σκεφτεί ο κόσμος πως ήταν μια δοκιμασία στα μέτρα του Συμεωνίδη. Ο οποίος, όμως, αποχώρησε γιατί έκανε ένα λάθος.
Λ.Κ.: Ένα ακόμα παράδειγμα, για να καταλάβει ο κόσμος για τι μιλάμε, χωρίς αυτό να μειώνει την αξία του αθλητή, είναι το εξής: η Βούλα Πατουλίδου πήρε χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακους γιατί η αθλήτρια που ήταν πρώτη, η Τζόουνς, έπεσε. Είναι και το μομέντουμ, που δεν είναι διαχειρίσιμο από κανέναν. Μια κακή μέρα, να σκοντάψεις και να σου πέσει το πιάτο. Αν είχαμε τον Σωτήρη να διαγωνίζεται και του έπεφτε το πιάτο δε θα λέγαμε «Α, είναι ο Κοντιζάς». Απλά, δε θα περνούσε.
Σ.Κ.: Δεν ήμουν σίγουρος από την αρχή ότι ο Τιμολέων και ο Χρήστος θα έφταναν στον τελικό, πίστευα όμως ότι θα ήταν στην τελική πεντάδα μαζί με τον Γιώργο Φασιλή –τον οποίο είχα ξεχωρίσει από τις οντισιόν–, τον Αργύρη και τον Συμεωνίδη. Αλλά, ενώ το «Masterchef» έχει αντικειμενικά κριτήρια, αν κάνεις την ίδια κουβέντα με διαφορετικούς ανθρώπους, θα λάβεις διαφορετικές απαντήσεις για το ποιος ήταν ο αγαπημένος τους παίκτης, γιατί είναι έντονο το υποκειμενικό στοιχείο.
Λ.Κ.: Υπάρχει η εξωμαγειρική τηλεοπτική σύνδεση του κόσμου με τα πρόσωπα. Προσωπικά συμπαθώ όλα τα παιδιά, αλλά έχω αδυναμία στον Σελίμ, λόγω της ιστορίας του.
Π.Ι.: Συμφωνώ με τον Λεωνίδα. Από την αρχή είχαμε ξεχωρίσει κάποιους, αλλά η στιγμή καθορίζει τον νικητή. Άσχετα από το μαγειρικό ταλέντο και τις ικανότητες του καθενός, παίζει ρόλο το πώς θα διαχειριστεί το άγχος την ώρα της δοκιμασίας κι αν θα έχει την τύχη με το μέρος του. Δικαίως βρέθηκαν στον τελικό ο Χρήστος και ο Τιμολέων, γιατί οι συνθήκες τους ευνόησαν και αυτοί ευνόησαν τον εαυτό τους με τις επιλογές τους.

Θεωρείτε ότι άθελά σας αδικήσατε κάποιον παίκτη;
Π.Ι.: Σε καμία περίπτωση, ούτε από λάθος ούτε εσκεμμένα. Είμαστε τρεις, με διαφορετικές γνώμες και ποτέ δε συννενοηθήκαμε για ψηφοφορία.
Σ.Κ.: Ήμασταν εκεί, όχι για να πούμε αυτό που θέλαμε, αλλά αυτό που πιστεύαμε γευστικά και μαγειρικά.
Λ.Κ.: Το πιο σημαντικό και χρήσιμο μεταξύ των τριών μας είναι ότι προερχόμαστε από διαφορετικές μαγειρικές σχολές. Θεωρώ πως ό,τι κληθήκαμε να διαχειριστούμε, το γνωρίζαμε απόλυτα και ήμασταν ξεκάθαροι απέναντι στα παιδιά. Ενδεχομένως, κάποιος την ώρα που τον κρίναμε να ένιωσε αδικημένος, όμως δεν είχαμε κακή πρόθεση, προκατάληψη ή εμπάθεια με κανέναν, γι’ αυτό όταν έκλειναν οι κάμερες καθόμασταν με τον παίκτη και του δίναμε περαιτέρω εξηγήσεις.

Θα είστε στο «Masterchef 3»;
Λ.Κ.: Ακόμα δεν έχουμε εικόνα. Ήταν μια εξαιρετική σεζόν για εμάς, αλλά επειδή δεν αποφασίζουμε οι ίδιοι, περιμένουμε να κάνουμε κάποιες συζητήσεις με την παραγωγή.
Σ.Κ.: Χρειαζόμαστε χρόνο να χωνέψουμε αυτό που έχει γίνει, που είναι πολύ όμορφο, για να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις.
Π.Ι.: Αν γίνει το «Masterchef 3» και είναι ίδιοι οι παράγοντες και η σύσταση της οργάνωσης και της παραγωγής, ευχαρίστως να είμαι μέρος της παρέας.

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα προτερήματα και τα μειονεκτήματά σας;
Π.Ι.: Στη δουλειά, αλλά και ως χαρακτήρας, κολλάω στη λεπτομέρεια και πολλές φορές, αν κάτι δεν είναι όπως το θέλω, δεν το συνεχίζω ή δεν το ξεκινάω καν. Η τελειομανία μου άλλοτε είναι προτέρημα και άλλοτε μειονέκτημα, ανάλογα με τις συνθήκες.
Σ.Κ.: Δεν αντέχω το ψέμα και είμαι τελειομανής – πρέπει να ομολογήσω ότι το τελευταίο μου έχει στοιχίσει.
Λ.Κ.: Θα έλεγα ότι είμαι περίεργος άνθρωπος, αυστηρός υπό συνθήκες.

Σας ξάφνιασε η απήχηση που έχετε ειδικά στο γυναικείο κοινό;
Λ.Κ.: Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή ν’ αποχωρήσω από τη συνέντευξη, γιατί η ερώτηση αφορά μόνο τον Πάνο, που έχει λάγνο βλέμμα, ιταλικό ταμπεραμέντο και αέρα αριστοκράτη της γαστρονομίας. Θεωρώ ότι είναι ο ιδανικός από τους τρεις ν’ απαντήσει στην ερώτηση. Ξεκάθαρα ζούμε στη σκιά του! Ακόμα και η μαμά μου θέλει τον Πάνο Ιωαννίδη!
Π.Ι.: Είμαστε διαφορετικές προσωπικότητες, διαφορετικοί τύποι αντρών, άρα ο καθένας έχει το κοινό του.
Σ.Κ.: Φροντίσαμε να καλύψουμε όλη την γκάμα!
Π.Ι.: Έχουμε και οι τρεις τις επιτυχίες μας! Κι αφού αναφέρθηκε σε μένα ο Λεωνίδας, να του πω ότι μια κυρία με την οποία συνεργάζομαι μου μιλάει συνέχεια για εκείνον!

Πάνο, ήταν διαφορετική για σένα η δεύτερη χρονιά του παιχνιδιού;
Π.Ι.: Στο πρώτο «Masterchef», επειδή δεν είχα τηλεοπτική εμπειρία, ήμουν σφιγμένος. Με απασχολούσε πώς θα βγει προς τα έξω η γνώμη και η εικόνα μου. Φέτος χαλάρωσα και ήμουν 100% ο εαυτός μου σε όλα. Χαίρομαι που το έκανα και θεωρώ ότι λειτούργησε θετικά για μένα.

Αυτή την περίοδο πού σας πετυχαίνουμε;
Σ.Κ.: Οι επόμενοι μήνες θα είναι πιεστικοί για μένα. Πέρα από το «Nolan», έχουμε βρει με την ομάδα μου το χώρο για το δεύτερό μας project στην Αθήνα, απ’ ό,τι φαίνεται στον Κεραμεικό. Επίσης, στα τέλη Ιουλίου ξεκινάμε ένα πείραμα στη Νέα Υόρκη, στο Μανχάταν.
Λ.Κ.: Εμείς συνεχίζουμε δυναμικά με το «Feedέλ Urban Gastronomy», στο κέντρο της Αθήνας, και το «Feedέλ Asador», στη Γλυφάδα, ενώ ετοιμάζουμε τα επόμενα βήματά μας για να το επεκτείνουμε.
Π.Ι.: Εγώ έχω δύο ιδιότητες: είμαι μάγειρας και παράλληλα καθηγητής μαγειρικής σε σχολή τα τελευταία δέκα χρόνια. Το δεύτερο το αγαπώ πολύ, μ’ αρέσει να συναναστρέφομαι νέους ανθρώπους και να μοιράζομαι τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου. Η γαστρονομία είναι το πάθος μου, τη θεωρώ τέχνη, έκφραση και ανάγκη. Στο άμεσο μέλλον, πιθανώς το Φθινόπωρο, θα επιχειρήσω πρώτη φορά να δημιουργήσω δικό μου χώρο εστίασης, κάτι που μέχρι τώρα δεν είχε τύχει.

Απέφευγες το ρίσκο;
Π.Ι.: Όχι, ήταν θέμα συγκυριών. Δούλευα ως μάγειρας, κυρίως σε πρεσβείες, μαγείρευα για ένα ελίτ κοινό. Από εδώ και πέρα θέλω να δημιουργήσω κάτι για το ευρύ κοινό, ώστε να μπορεί ο καθένας, ανεξαρτήτως budget, να δοκιμάσει τη μαγειρική μου.

Σωτήρη, ως ο μοναδικός οικογενειάρχης της παρέας πώς νιώθεις που σε λίγο καιρό θα γίνεις δεύτερη φορά μπαμπάς;
Σ.Κ.: Για να είμαι ειλικρινής, με όλο το φόρτο εργασίας δεν έχω προλάβει να το συνειδητοποιήσω. Ακούω φίλους που μου λένε ότι «Με ένα παιδί δεν έχεις καταλάβει τίποτα, από το δεύτερο ξεκινάνε όλα», οπότε είμαι προετοιμασμένος. Το έχω ζήσει μια φορά, περιμένω να δω πώς θα είναι τα δύο μου παιδιά μαζί ως παρέα.

Το ότι έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν φωτογραφίες με την οικογένειά σου σε ενοχλεί;
Σ.Κ.: Δεν είναι ευχάριστο, από τη στιγμή που δεν έχουν πάρει την άδειά σου. Ξέρω ότι αυτό είναι το σύστημα, έτσι λειτουργεί. Δεν τρελαίνομαι με την ιδέα, είμαι χαμηλών τόνων.

Επιμέλεια: Χρήστος Αλεξανδρόπουλος
Μοντέλο: Angelica (Ace Models)
Μακιγιάζ-χτένισμα: Κερασία Κούη
Η φωτογράφηση έγινε στο «Library Bistro» του «Electra Metropolis», Μητροπόλεως 15, Αθήνα, τηλ.  214 1006200, www.electrahotels.gr. 

Πηγή : Περιοδικό Hello!, τ. 166

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *