Οι ΜΕΛΙSSES διασκεύασαν το «Γιατί» των Πυξ Λαξ 25 χρόνια μετά, με άλλο αέρα! (βίντεο)

Οι ΜΕΛΙSSES διασκεύασαν το «Γιατί» των Πυξ Λαξ 25 χρόνια μετά, με άλλο αέρα! (βίντεο)

Οι ΜΕΛΙSSES διασκεύασαν το «Γιατί» των Πυξ Λαξ 25 χρόνια μετά, με άλλο αέρα! (βίντεο)

Οι Πυξ Λαξ, οι οποίοι επανενώθηκαν πρόσφατα για μια μεγάλη συναυλία, έχουν αφήσει ανεξίτηλο το δικό τους μουσικό αποτύπωμα.

Κάποια από τα τραγούδια τους, με τα οποία μεγάλωσε η σημερινή γενιά των 30άρηδων-40άρηδων, έχουν γράψει ιστορία. Και πλέον διασκευάζονται.

Ένα από τα διάσημα κομμάτια των Πυξ Λαξ, το «Γιατί» διασκευάστηκε από τις ΜΕΛΙSSES με το συγκρότημα να βάζει τη δική του «σφραγίδα» σε ένα τραγούδι που έγραψε ο Φίλιππος Πλιάτσικας και κυκλοφόρησε πριν από 25 χρόνια, το 1993.

Ο frontman του συγκροτήματος, ο Χρήστος Μάστορας, έχει μία ιδιαίτερη σχέση με τους Πυξ Λαξ: όπως έχει αποκαλύψει, όταν ήταν μαθητής στο Γυμνάσιο άκουγε τα τραγούδια τους και ηχογραφώντας σαν καραόκε πάνω από τη φωνή του Μπάμπη Στόκα και του Φίλιππου Πλιάτσικα, κατάλαβε την κλίση του στην μουσική.

Η σχέση αυτή αποτυπώθηκε και στη σκηνή των περσινών βραβείων MAD όπου οι ΜΕΛΙSSES τραγούδησαν με τον Μπάμπη Στόκα την μεγάλη τους επιτυχία «Το Κύμα» και μάγεψαν το κοινό.

Μέσα από το ξεχωριστό μουσικό τους πρίσμα και με την αισθαντική ερμηνεία του Χρήστου, οι ΜΕΛΙSSES δίνουν νέα πνοή στο Τώρα το πολυτραγουδισμένο «Γιατί» αποκτά νέα πνοή μέσα από τις ΜΕΛΙSSES και τη φωνή του Χρήστου Μάστορα.

Ακούστε το:

CREDITS
Μουσική/Στίχοι: Φίλιππος Πλιάτσικας
Πρώτη εκτέλεση: Πυξ Λαξ
Drum Machine: Σπύρος Κουδούνης
Σαξόφωνο, κρουστά: Γιάννης Καρακατσάνης
Πλήκτρα: Παύλος Καλτρουμίδης
Μίξη-Mastering: Κυριάκος Κυριακού
Ενορχήστρωση ΜΕΛΙSSES
Παραγωγή: ΜΕΛΙSSES

Πηγή : iefimerida.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *