Οι Metallica οφείλουν τη συνέχειά τους στους Rolling Stones

Οι Metallica οφείλουν τη συνέχειά τους στους Rolling Stones

Οι Metallica οφείλουν τη συνέχειά τους στους Rolling Stones

Η μπάντα αποφάσισε να συνεχίσει την πορεία της μόνο ύστερα από ένα καταλυτικό τηλεφώνημα…

Οι Metallica είχαν αποφασίσει να διαλύσουν το συγκρότημά τους και να σταματήσουν κάθε δραστηριότητα, γύρω στο 2004 λόγω γενικών απογοητεύσεων και προσωπικών «δυσκολιών» που αντιμετώπιζε το κάθε μέλος ξεχωριστά.

Τα μέλη του συγκροτήματος είχαν αποφασίσει από κοινού να παραιτηθούν από κάθε δραστηριότητα, ενώ σύμφωνα με κάποιες φήμες ο Lars Ulrich είχε ήδη ακυρώσει τη συμμετοχή του από το συγκρότημα για το Download festival λόγω προβλημάτων άγχους.

Μιλώντας για τη δύσκολη εποχή, ο Lars εξήγησε ότι η μπάντα αποφάσισε να συνεχίσει την πορεία της μόνο ύστερα από ένα καταλυτικό τηλεφώνημα, όταν οι RollingStones, το σημαντικότερο εν ζωή συγκρότημα της ροκ μουσικής, πρότειναν στους Metallica μια μακρά συνεργασία, με στόχο μια σειρά από κοινές ζωντανές εμφανίσεις.

«Το 2004 ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για το συγκρότημα. Τότε ήταν που αναγκαστικά τέθηκαν διάφορα όρια σε μια σειρά από πράγματα. Αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που πραγματικά διαλύθηκε το συγκρότημα, δεν το είχαμε πράξει αυτό στα 14 χρόνια της ύπαρξής μας, όμως τότε εξαφανιστήκαμε για περίπου ένα χρόνο».

Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο ντράμερ και ιδρυτικό μέλος των Metallica, σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα The Sun.

«Τότε ήταν λοιπόν που οι Rolling Stones μας κάλεσαν στο τηλέφωνο και μας είπαν, ελάτε να κάνουμε μια σειρά κοινών εμφανίσεων στην Καλιφόρνια. Συμφωνήσαμε σχεδόν αμέσως, δεν είναι εύκολο φυσικά για ένα συγκρότημα να πει όχι στους Stones. Αυτό λοιπόν έγινε».

Ο frontman του συγκροτήματος, James Hetfield, ο κιθαρίστας Kirk Hammett και ο μπασίστας Robert Trujillo, θυμούνται πώς όλοι τους εμπνεύστηκαν από το συγκεκριμένο τηλεφώνημα για να συνεχίσουν την κοινή τους πορεία, συμπληρώνοντας ότι: «Αυτή η πρόταση μας έδειξε πραγματικά το δρόμο για να συνεχίσουμε. Είτε είσαι μέλος μιας ομάδας σε ένα γραφείο, ή μέλος κάποιων τύπων σε μια ροκ μπάντα, σε κάποιο σημείο πρέπει αναγκαστικά να βρεις τον τρόπο ώστε να υπάρξεις ξανά ως ομάδα».

Πηγή : www.hit-channel.com

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *