Οι τάσεις στα cocktails που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε μαζί με το brunch μας!

Οι τάσεις στα cocktails που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε μαζί με το brunch μας!

Οι τάσεις στα cocktails που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε μαζί με το brunch μας!

Από τον κουρκουμά στα λαχανικά και από τα προβιοτικά στο sustainable bartending, αυτές είναι οι τάσεις στα κοκτέιλ που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε με το φως της ημέρας.

Από την Νταϊάνα Αζά

Zero waste
Η βιωσιμότητα αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό trend στα κοκτέιλ για το 2018. Κι αυτό εξαιτίας της τεράστιας σπατάλης και σε αυτό τον τομέα, που ξεκινά από τα πλαστικά καλαμάκια και καταλήγει στα εξωτικά φρούτα. Κάνοντας κάποια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, διεθνή μπαρ έχουν αρχίσει να καθιερώνουν το «sustainable bartending», περιορίζοντας τις μεταφορές προτιμώντας τοπικά προϊόντα και παρασκευάζοντας τα δικά τους είδη από το μηδέν.

Juicing’s juicy
Τα λαχανικά κάνουν καλό. Κι ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι πιο cool από ποτέ. Οι bartenders, λοιπόν, που τα πιάνουν αυτά στον αέρα, άρχισαν να πειραματίζονται όλο και πιο πολύ με τα διαθέσιμα υλικά, προσθέτοντας στα κοκτέιλ τους πέρα από τα κλασικά φρούτα, λαχανικά που δεν θα περιμέναμε ποτέ να δούμε στο shaker. Ανάμεσά τους το σέλινο, που είναι από τα βασικά συστατικά της πολύ trendy πια Celery Margarita.

Paint it yellow
Αφού το είδαμε να εισβάλλει στα dressings, στις σάλτσες και τους χυμούς, τώρα ήρθε η ώρα να δούμε τον κουρμουμά (turmeric) να πρωταγωνιστεί και στα κοκτέιλ. Το κίτρινο μπαχαρικό, με καταγωγή από την Ινδία, με την ιδιαίτερη γεύση και τις θεραπευτικές ιδιότητες, αποδεικνύεται πως αποτελεί ιδανικό ταίρι για την τεκίλα, που συνδυάζεται με αγγούρι και κόλιανδρο.

Η επιστροφή των Tiki Drinks
Οι ομπρελίτσες ανοίγουν, τα φύλλα αλόης αναδύονται από τον πάγο, τα μαύρα καλαμάκια γίνονται κόκκινα, μπλε και κίτρινα και τα κομψά γυάλινα ποτήρια παίρνουν ξανά μορφή των Walking Dead. Και όλα αυτά εξαιτίας των hipsters, που αρνούνται να αποχαιρετήσουν το zombie και τα υπόλοιπα tiki drinks, απαιτώντας μάλιστα περισσότερα υλικά και πιο εξτρίμ εμφάνιση.

Προβιοτικά παντού
Το αλκοόλ αποτελεί άσπονδο εχθρό για το στομάχι σου – κανείς δεν πρόκειται να σε πείσει για το αντίθετο. Η «εισβολή» ωστόσο των προβιοτικών στα κοκτέιλ, υπόσχεται να μετριάσει σε ένα βαθμό τη ζημιά. Το κεφίρ και το κομπούχα, λοιπόν, ανακατεύονται με αλκοολούχα όπως το gin, με σιρόπια, χυμούς και φρούτα και κάπως έτσι δημιουργείται η νέα διεθνής τάση των «fermented cocktails».

 

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *