Οι The Duo Needle μάς συστήνονται και μιλούν για το πάθος τους, το κέντημα!

Οι The Duo Needle μάς συστήνονται και μιλούν για το πάθος τους, το κέντημα!

Οι The Duo Needle μάς συστήνονται και μιλούν για το πάθος τους, το κέντημα!
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μηνά

Αυτή τουρκολόγος, έμαθε να κεντά από τη γιαγιά της όταν μεγάλωνε σ’ ένα σπίτι μέσα στο δάσος. Αυτός καλλιτεχνική φύση, μουσικός που βρήκε την κομμωτική σαν τρόπο έκφρασης. Συναντήθηκαν, αγαπήθηκαν και δημιούργησαν το @the.duo.needle που εξελίσσεται μέσα από το παραδοσιακό κέντημα και την εναλλακτική οπτική δυο νέων.

Από τη Φωτεινή Παλληκαρίδου

ΕΝΑ ΤΕΛΑΡΟ Η ΑΡΧΗ
Τα τελάρα ήταν πολύ καλός τρόπος για να πειραματιστούμε με διάφορα χρώματα και βελόνες. Λειτούργησε, δηλαδή, σαν καμβάς για εμάς μέχρι να ανακαλύψουμε τη δική μας ταυτότητα. Τότε ήταν που αποφασίσαμε και νιώσαμε πιο έτοιμοι να περάσουμε και το κέντημα στα ρούχα.

ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Χάρης: Ψάχναμε μια καινούρια ασχολία, ένα καινούριο χόμπι όπου θα μπορούσαμε να περνάμε δημιουργικό χρόνο μαζί και θέλαμε ταυτόχρονα να ασχοληθούμε με κάτι παραδοσιακό, αφού ως νεολαία δεν πρέπει να ξεχνάμε την παράδοσή μας.

Φάνια: Από μικρή είχα επαφή με το κέντημα, αφού η γιαγιά μου είναι από τα Λεύκαρα. Βλέποντάς τη μια μέρα καθώς κεντούσε, μας ήρθε η ιδέα να παντρέψουμε το παλαιό με το καινούριο, δηλαδή το παραδοσιακό με το μοντέρνο, έτσι ώστε να είναι πιο ενδιαφέρον για εμάς τους ίδιους αλλά και για τη νεολαία γενικότερα.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
Πλέον το μπραντ μας αφορά το κέντημα σε διάφορα είδη υφάσματος όπως tshirts, jeans, καπέλα, μαξιλαράκια κ.τλ. Εξάλλου, αυτό είναι που το κάνει και πιο ενδιαφέρον, το ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο καλούπι όσον αφορά το μοντέρνο κέντημα, αφού μπορούμε να δημιουργήσουμε σε διάφορα είδη υφασμάτων, βασικά όπου μπορεί να περάσει η βελόνα και όπου μπορεί να φτάσει η φαντασία σου.

ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΜΟΔΑ
Στόχος μας είναι να ανακυκλώνουμε, να αλλάζουμε στην ουσία τα παλαιά μας ρούχα με την τέχνη του μοντέρνου κεντήματος, έτσι ώστε να δημιουργούμε κάτι καινούριο.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ
Η ταυτότητά μας, γι’ αυτό και δεν πρέπει να χάνεται. Είναι αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τον υπόλοιπο κόσμο.

SELL POINT
Οι παραγγελίες μας για την Κύπρο γίνονται μέσω του facebook και του instagram μας και στέλνονται με κούριερ στον αγοραστή . Για εκτός Κύπρου, μέσω του etsy.com. Δεχόμαστε επίσης παραγγελίες για custom made έργα, τονίζοντας σε κάθε πελάτη ότι μπορεί το έργο μας να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα δικά του γούστα. Μας αρέσει να συνδυάζουμε τις ιδέες του κόσμου με τις δικές μας, αφού πολλές φορές το αποτέλεσμα είναι πιο δημιουργικό.

THIS IS DREAM
Μας αρέσει αυτό που κάνουμε τη δεδομένη στιγμή, γι’ αυτό και δεν έχουμε κάνει σχέδια για το μέλλον. Όνειρό μας είναι να έχουμε κάποια στιγμή ένα κατάστημα με εργαστήρι, έτσι ώστε να παρέχουμε εξυπηρέτηση και διδασκαλία μαζί στον ίδιο χώρο.

Πηγή : Περιοδικό Omikron, τεύχος 268

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *