ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY

GOOD LIFEΤΑΞΙΔΙΔιαδρομή Βουνί Παναγιάς - Αμπελίτης: Μια ανεπανάληπτη εμπειρία δοκιμής κρασιού

Διαδρομή Βουνί Παναγιάς – Αμπελίτης: Μια ανεπανάληπτη εμπειρία δοκιμής κρασιού

Ξεκινήστε μια πανοραμική εκδρομή σ’ ένα υπέροχο τοπίο της ενδοχώρας ακολουθώντας τη διαδρομή του κρασιού Βουνί Παναγιάς – Αμπελίτης, συνοδευμένη με την ευκαιρία να απολαύσετε τα τοπικά κρασιά.

Στο δυτικό τμήμα του νησιού, ανατολικά της ορεινής περιοχής Πάφου, η διαδρομή ξετυλίγεται σε υψόμετρο 800 μέτρων και προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία δοκιμής κρασιού. Στην πορεία, οι επισκέπτες θα χαρούν επίσης να ανακαλύψουν αρωματικά πευκοδάση, μοναδική χλωρίδα και ποικιλία θηλαστικών, αμφίβιων, ερπετών και πτηνών.

ικαριοσ

Τα 10 οινοποιεία της διαδρομής παράγουν λευκά κρασιά με ιδιαίτερη λεπτότητα σε άρωμα καθώς και ελαφρότητα στη γεύση, χάρη στην τοπική (λευκή) ποικιλία Ξυνιστέρι των σταφυλιών που φύονται κατά κύριο λόγο εδώ. Υπάρχουν κάποια στοιχεία πράσινου μήλου, ροδάκινου και βερίκοκου τα οποία χαρακτηρίζουν τα λευκά κρασιά της περιοχής, ενώ η αρχαία και σπάνια ποικιλία κόκκινου σταφυλιού Μαραθεύτικο, εμπλουτίζεται από κόκκινα φρούτα, βιολέτες και τριαντάφυλλα.

Wine Tasting 1

Θα ανακαλύψετε επίσης 27 ποικιλίες αμπέλου, από τις οποίες υπάρχει μια έντονη παρουσία του Carignan Noir και του Cabernet Sauvignon. Τα χωριά σ΄ αυτή τη διαδρομή παράγουν επίσης μερικά από τα καλύτερα κρασιά της ενδημικής Μαύρης (κόκκινης) ποικιλίας, χάρη στο σχετικά υψηλό υψόμετρο και το ήπιο κλίμα, τα οποία ευεργετούν τα αμπέλια και συνδυάζονται για την παραγωγή ευχάριστων σκούρων και ροζέ κρασιών.

Panagia

Αυτή η γραφική διαδρομή προσφέρει τη δυνατότητα δύο εναλλακτικών επιλογών για τον τερματισμό της και περνά μέσα από: Πάφο, Μεσόγη, Τσάδα, Στρουμπί, Πολέμι, Ψάθι, Κανναβιού, Ασπρογιά, Πάνω Παναγιά, Αγία Μονή Χρυσορογιάτισσας, Στατός-Άγιος Φώτιος, Κοιλίνεια, Γαλατάρια, Πενταλιά, Αμαργέτη, Ελεδιό, Αγία Βαρβάρα και της Αχέλειας ή Χούλου, Λεμόνα, Κούρδακα, Λετύμπου και Καλλέπεια.

Vouni Panagias Ampelitis Lrg

Πληροφορίες: https://www.visitcyprus.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS