«Όλα καλά» εκεί στο Σίγμα; Είστε σίγουροι;

«Όλα καλά» εκεί στο Σίγμα; Είστε σίγουροι;

Ρωτάω γιατί σαν να μη μας τα λέτε καλά. Αλλά ούτε και φαίνονται να είναι.

Καταρχάς, το νέο πόνημα με τον υπεραισιόδοξο τίτλο «Όλα καλά» δεν είναι σε καμία περίπτωση το «φρέσκο, πρωτότυπο και καινοτόμο» που μας ζάλισαν τον έρωτα, το κανάλι και οι συντελεστές, με το που ανακοινώθηκε το project. Και δεν είναι το μόνο στο οποίο πιάστηκαν να λένε ψέματα. Μέχρι και λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα μάς διαβεβαίωναν (και από το κανάλι, αλλά και άνθρωποι της εκπομπής) πως το concept είναι πιο κοντά στο «Δέστε τους» με τέσσερις ισότιμους παρουσιαστές, ο καθείς στον ρόλο του φυσικά αλλά με ισοδύναμη παρουσία στο τιμόνι της εκπομπής.

Αντ’ αυτού, είδαμε κάτι που θα μπορούσε να τιτλοφορείται «Όλα καλά για σένα», όπου «σένα» εννοούν την Ευριπίδου, γύρω από την οποία στήθηκε ακόμα ένα απογευματινάδικο ίδιο κι απαράλλαχτο με αυτά που βλέπουμε στο νησί την τελευταία 20ετία και με μοναδική διαφορά την (υπεράνθρωπη) προσπάθεια που κάνουν οι συντελεστές να σε πείσουν ότι βλέπεις κάτι «διαφορετικό και πρωτοποριακό» και όχι μία αδέξια μετενσάρκωση του «Όλα για σένα» με το 50% των περσινών συντελεστών και το 100% της ίδιας ακριβώς μετριότητας.

Τους πιστώνουμε το γεγονός ότι, αν μη τι άλλο, προσπάθησαν να μοιάσουν στο «Δέστε τους» όμως, όπως πολύ καλά θα ξέρει η μία εκ των τεσσάρων, η Τζώρτζια Παναγή που συμμετείχε στο βραχύβιο sequel «Ξαναδέστε τους», κάτι τέτοιο απαιτεί τουλάχιστον έντονες προσωπικότητες με ευστροφία, αμεσότητα, ατάκα και γατίσια αντανακλαστικά. Και, no offense, αλλά αν αυτοί οι τέσσερις ήταν κάτι τέτοιο θα το είχαν κάνει αυτό πολύ-πολύ νωρίτερα και δεν θα χαράμιζαν τα νιάτα τους (και τον χρόνο μας) στο ίδιο τετριμμένο, ανούσιο και ψυχαγωγικό όσο ο Ebola, απογευματινάδικο εδώ και χρόνια.

ΟΚ, δεκτό ότι όλα αυτά σας ακούγονται υποκειμενικά κι ό,τι για κάποιους εκεί έξω η Ευριπίδου φαντάζει σαν Ellen DeGeneres (ή άντε το πολύ Κατερίνα Καραβάτου για να μη λέτε ότι υπερβάλλω) και η Χριστιάνα Αντωνίου ως η κυπριακή απάντηση στη Sarah Silverman ενώ μπορεί να βρίσκουν τα νιαουρίσματα, τις χαριτωμενιές, τις αναγουλιαστικές αλληλοφρονήσεις («καταπληκτικά τα βίντεο που έκανες χρυσή μου», «μα τι ωραία που τα λες γλυκιά μου», «μα πόσο ωραία περνάμε όλοι εδώ φίλοι μου» – αφήστε να τα πει και κανένας τρίτος ρε παιδιά), την ατέλειωτη συγκατάβαση και το απλοϊκό χιούμορ ως τα μοναδικά και απαραίτητα συστατικά της «τηλεόρασης για νοικοκυρές» (γούστα είναι αυτά άλλωστε), όμως, ακόμα και οι πιο σκληροπυρηνικοί fans της Ευριπίδου και της παρέας της θα συμφωνήσουν πως το «Όλα καλά» όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα τα καινούριο σε ένα ήδη κορεσμένο είδος αλλά μοιάζει με πισωγύρισμα, ειδικά για την Τζώρτζια που έδειξε ότι διαθέτει ικανότητες να κρατήσει μία ανάλογη εκπομπή πάνω της, μετά το βραχύβιο μεν αλλά απρόσμενα καλογυρισμένο και fun «Cup of Joy» πέρσι στον Alpha.

Κι εδώ γεννιούνται οι απορίες: Γιατί όλοι αυτοί οι τηλεορασάνθρωποι που μάχονται ότι δεν υπάρχει νέο αίμα κι ότι ανακυκλώνονται οι ίδιοι και οι ίδιοι δεν έδωσαν την ευκαιρία, ας πούμε, στην Τζώρτζια, να δοκιμαστεί στο εν λόγω φορμάτ αντί να καταφύγουν πάλι στην Ευριπίδου η οποία συνδέθηκε με (αλλά δεν προκάλεσε είναι η αλήθεια) την κατάρρευση τριών γνωστών brands την περσινή σεζόν στο TV One. Η Ευριπίδου θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε έναν διαφορετικό ρόλο, π.χ. ως μία αυστηρή και αμείλικτη σχολιάστρια μόδας και styling που θα καυτηρίαζε εμφανίσεις επωνύμων και μη (ρόλος που ομολογουμένως της πήγαινε ως κριτής στο Star Κύπρος – η καλύτερη εμφάνισή της by far) παρά να επιμένει σ’ εκείνον της οικοδέσποινας-με-το-στανιό.

Βασικά και οι τέσσερις έχουν καλά στοιχεία (π.χ. η ενότητα «ροκ εν τρολ» αν και δεν είναι όλα πετυχημένα, όμως, η Χριστιάνα παραμένει η καταλληλότερη γι’ αυτή τη δουλειά), αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί επιμένουν να τα χαραμίζουν σε ένα φορμάτ που δείχνει, εκτός από ετοιμοθάνατο, κι επιπλέον να μην τους κάθεται καλά. Θα μπορούσαν, ας πούμε, να το μεταφέρουν σε άλλη ζώνη (είναι γνωστό, άλλωστε, στην πιάτσα ότι ο Χουλιάρας μισεί τη μεσημβρινή γιατί τη θεωρεί -και είναι- κατώτερη εμπορικά με ελάχιστη διαφήμιση και περίεργο κοινό) και να επιχειρήσουν αυτό το τύπου «Δέστε τους» χωρίς το άγχος της συγκατάβασης, της ατσαλάκωτης εικόνας και της πολιτικής ορθότητας Αν και νομίζω πως πρέπει να επαναφέρει τα διαβόητα γκάλοπ της. Ορίστε και τροφή για σκέψη, να μην παραπονιέστε μετά ότι κάνουμε στείρα (και κακόβουλη) κριτική χωρίς προτάσεις.

Προσωπική πάντα άποψη απ’ όσα είδα στις πρώτες εκπομπές και σε συνάρτηση με τη μουδιασμένη πρεμιέρα (13,4% και 10,9% στους 18-44) αλλά και με τυχόν εσωτερικά προβλήματα (αυτό με το «ομάδα που τελικά είναι πάνελ της Ευριπίδου» δεν πρόκειται να φύγει), το «Όλα καλά» προορίζεται για ακόμα μία προσθήκη στη μακρά λίστα με τις απογευματινές αστοχίες του Σίγμα στη μετα-Ελίτα εποχή (η Κωνσταντίνα θα πρέπει να θυμάται – υπήρξε μία από αυτές) που κανείς δεν θα θυμάται μετά τη μία σεζόν (και ΑΝ τη βγάλει – τουλάχιστον μ’ αυτή τη μορφή). Από την άλλη, Χουλιάρας είναι αυτός και γνωστός για το πείσμα του, μιλάμε άλλωστε για τον άνθρωπο που ουσιαστικά επέβαλε την Αριστοτέλους – αν και δεν βλέπω να πιάνει το κόλπο του Πυγμαλίωνα δύο φορές σε μια ζωή. Το σίγουρο είναι πάντως πως θα προσπαθήσει αν και μεταξύ μας θα πρέπει να βιαστεί. Ο νέος μεγαλομέτοχος του καναλιού δεν φημίζεται για την υπομονή του – ειδικά όταν το δοκιμασμένο και προσοδοφόρο «Power of Love» περιμένει στη γωνία να ανοίξει κάποιο διαθέσιμο time slot στην απογευματινή ζώνη…

 

INFO

«Όλα καλά»

Δευτέρα – Παρασκευή, 13.30, στο Σίγμα

 

 

 

 

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *