ΕκδηλώσειςΕΚΘΕΣΕΙΣΟμαδική έκθεση με τίτλο "Paper" στην isnotgallery

Ομαδική έκθεση με τίτλο “Paper” στην isnotgallery

H isnotgallery παρουσιάζει την Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου, στις 19:00 την ομαδική έκθεση Paper. 

Στην έκθεση, την οποία επιμελούνται οι Άντρος Ευσταθίου και η Μαρία Κοφτερού, συμμετέχουν οι εικαστικοί Μαρίνα Γεραλή, Άντρος Ευσταθίου, Γιάννης Κοφτερός, Μαρία Κοφτερού, Χαριτίνη Κυριάκου, Άγγελος Μακρίδης, Ανθή Πάφιου, Αρσάκ Σαρκισσιάν, Στέφανο Μπονάτσι, Τατιάνα Φεραχιάν, Σιμώνη Φιλίππου. 

Erga Se Xarti

Η έκθεση αποτελεί μια εποπτεία του χαρτιού ως μια από τις βασικές ύλες για την καλλιτεχνική δημιουργία, μέσα από διαφορετικές εικαστικές προσεγγίσεις. Από την πρακτική του σχεδίου ως ένα τρόπο του καλλιτέχνη να θέσει ερωτήματα ταυτότητας, μνήμης και χώρου, την τέχνη του βιβλίου ως την εξερεύνηση των επικοινωνιακών προεκτάσεων του μέσου και την γλυπτική με χαρτί ως πειραματισμό με την φόρμα και τις συμβάσεις που συνδέονται με το υλικό, στην φωτογραφία και την χαρακτική ως μέθοδοι αποτυπώσεων του φευγαλέου κόσμου.

Erga Se Xarti3

Η πρόσφατη αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για έργα πάνω σε χαρτί και η νοσταλγία για το βιβλίο υφίστανται λόγω των αρετών του χαρτιού σε σχέση με την οθόνη αλλά και λόγω της συμβολικής διάστασης του σαν πολιτιστικό προϊόν. Σε σχέση με την χρήση της οθόνης το χαρτί έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα του άγχους και ότι οι αναγνώστες συγκεντρώνονται καλύτερα πάνω από ένα βιβλίο παρά μπροστά από ένα υπολογιστή. Με την κυριαρχία της οθόνης στην σημερινή ψηφιακή εποχή, το χαρτί αποκτά καινούργια σημασία.

Στα πλαίσια της καλλιτεχνικής δημιουργίας η χρήση του χαρτιού συνδέεται με την αίσθηση του υλικού που συντροφεύει τον δημιουργό, θεατή ή αναγνώστη.

Paper2

Το χαρτί, το οποίο βγαίνει σε λεπτά φύλλα, φτιάχνεται από πολτό φυτών και άλλων ινωδών ουσιών και χρησιμοποιείται για ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών όπως το γράψιμο, το σχέδιο, το τύπωμα, το τύλιγμα των φαρμάκων, είναι στενά συνυφασμένο με την διάδοση της γνώσης και την καλλιτεχνική δημιουργία. Τα μυστικά κατασκευής του ξέφυγαν από τα όρια της Κίνας και ταξίδεψαν στους Δρόμους του Μεταξιού μαζί με άλλες ιδέες και τεκμήρια πολιτιστικής ανταλλαγής για να γίνει η κυρίαρχη τεχνολογία επικοινωνίας και καταγραφής των παρατηρήσεων του ανθρώπου. Συχνά λευκό σε χρώμα, εξακολουθεί να αποτελεί την επιφάνεια πάνω στην οποία άνθρωποι ανά τον κόσμο δίνουν υπόσταση στις σκέψεις τους προσπαθώντας να ερμηνεύσουν τον χαοτικό κόσμο που τους περιβάλει.

Paper

Ώρες και μέρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 10:00-13:00 & 15:00-18:00 Σάββατο 11:00-14:00, Κυριακή και Δευτέρα κλειστά. Μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου.

Is Not Gallery, Οδυσσέως 11, 1017, Παλιά Λευκωσία
Πληροφορίες: τηλ. 99569498
www.isnotgallery.com

Erga Se Xarti2

Erga Se Xarti1

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS