OMIKRONΑριάνα Ντεμιάν - Role model: Γνωρίζουμε καλύτερα την δικηγόρο, σχεδιάστρια, fashion girl

Αριάνα Ντεμιάν – Role model: Γνωρίζουμε καλύτερα την δικηγόρο, σχεδιάστρια, fashion girl

Το επιδραστικό κορίτσι της μόδας, δεν εγκλωβίστηκε ποτέ στην εντυπωσιακή της εικόνα. Στις σελίδες που ακολουθούν, φωτογραφίζεται με τα statement κομμάτια της σεζόν από την Kult Boutique και απαντά στις ερωτήσεις, που όλοι θέλουμε να της κάνουμε.

Από την Τάνια Νεοκλέους

Δικηγόρος, σχεδιάστρια, fashion girl. Αν αφαιρέσουμε τους προηγούμενους τίτλους, ποια είναι η Αριάνα Ντεμιάν, πέρα από όσα γνωρίζουμε;

Το τελευταίο διάστημα συστήνομαι ως η μητέρα του Χρίστου, γιατί τρέχω μαζί του παντού. Όταν με ρωτάνε με τι ασχολούμαι, τους απαντώ πως φτιάχνω τις Canvag και τους δείχνω την τσάντα ή το keyring, που έχω περασμένο στον καρπό του χεριού μου. Κάπου εκεί αρχίζουν να δείχνουν ενδιαφέρον και ξεκινάει μια συζήτηση, η οποία μπορεί να οδηγηθεί μέχρι και στις σπουδές μου στη νομική. Η αλήθεια είναι πως είμαι αρκετά κλειστός χαρακτήρας, γι’ αυτό και κάποιος που με γνωρίζει, έχει πολλά να ανακαλύψει.

Ari3

Το επίθετό σου δεν είναι κυπριακό. Από πού κατάγεσαι;

Είμαι μισή Λιβανέζα από τη μεριά του πατέρα μου. Γεννήθηκα στην Αθήνα και μετακομίσαμε Κύπρο, για να διευκολύνουμε το ταξίδι μεταξύ των δύο χωρών, αφού οι δουλειές του πατέρα μου ήταν στη Βηρυτό.

Τι θυμάσαι πιο έντονα από τα παιδικά σου χρόνια;

Θυμάμαι έντονα μια μεγάλη χελώνα να τριγυρνάει στην αυλή του νηπιαγωγείου μου στην Κηφισιά. Θυμάμαι, επίσης, να ανυπομονώ να δω τους φίλους μου σε κάθε χώρα. Νιώθω πως το γεγονός ότι μεγάλωσα ανάμεσα σε δυο πολύ διαφορετικές χώρες, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να δω και να ζήσω διαφορετικούς κόσμους, διαφορετικές νοοτροπίες, θρησκείες, τρόπους έκφρασης, ιδεολογίες κτλ. Είμαι πολύ τυχερή που οι πολυεθνικές κουλτούρες ήταν μέρος της καθημερινότητάς μου. Νομίζω αυτό είναι που με έκανε να έχω τρομερή ενσυναίσθηση και να κατανοώ τον άλλο ό,τι και αν συμβαίνει.

Ari1

Οι σπουδές που έχεις κάνει ήταν στη νομική. Τι σε οδήγησε σε αυτή την κατεύθυνση;

Σίγουρα ένα μέρος αυτής της απόφασης προέκυψε από τα Α-levels, που είχα επιλέξει στο Λύκειο. Για εμένα σε εκείνη την ηλικία ήταν προτεραιότητα να αποκτήσω ένα ασφαλές χαρτί, το οποίο θα μου έδινε την ευκαιρία να έχω μια δουλειά, που θα μπορούσα μέσω αυτής να μάθω πώς λειτουργεί η κοινωνία. Εννοείται πως δεν θα τελείωνα τις σπουδές μου, το μεταπτυχιακό και την πρακτική μου ως δικηγόρος, αν δεν αγαπούσα την νομική. Επέλεξα, όμως, από νωρίς να δουλέψω και σε άλλους τομείς, γιατί ήθελα να εκμεταλλευτώ τη ζωή μου στο Λονδίνο και να βρω ενδιαφέρουσες, σύγχρονες δουλειές σε εταιρείες όπως οι Disney, Warner brother, Sky, BBC και Cabinet office. Το πτυχίο της νομικής μού επέτρεψε να κάνω αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Τώρα η νομική βρίσκεται στη ζωή μου μέσω του Αλέξανδρου.

Ένας άλλος τομέας με τον οποίο ο περισσότερος κόσμος σε έχει ταυτίσει είναι και ο χώρος της μόδας. Τι σημαίνει για σένα;

Μόδα για εμένα είναι η ελευθερία. Να μπορείς να κοιτάζεις πίσω στα 20s, για παράδειγμα, να τα φέρνεις στο σήμερα και από εκεί να βγαίνει κάτι σύγχρονο. Μόδα είναι τα ρούχα που φοράς, να μην υπαγορεύουν το φύλο σου. Να αποδέχεσαι τον εαυτό σου και να εκφράζεις τις ιδέες σου, χωρίς δεύτερη σκέψη. Να υποστηρίζεις όχι μόνο αυτό που φοράς αλλά και αυτά που πιστεύεις, έστω και αν θεωρείται ταμπού. Το τι διαλέγουμε να φορέσουμε είναι παρόμοιο με μία ψήφο. Όπως δίνεις την ευκαιρία στο άτομο που ψηφίζεις να προωθήσει τα πιστεύω σου, έτσι και με το τι διαλέγεις να φορέσεις, είναι σαν να επιλέγεις ποιος σε εκφράζει, τι μέλλον θες. Η μόδα είναι η αγοραστική μας ψήφος. Η μόδα είναι η άποψη της εποχής.

Τα τελευταία χρόνια διατηρείς το δικό σου brand, το οποίο έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τις γυναίκες της Κύπρου. Ποια φιλοσοφία βρίσκεται πίσω από αυτό;

Το Canvag γεννήθηκε από τη δική μου ανάγκη να δημιουργήσω ένα προϊόν, μέσα από το οποίο θα μπορούσα να επικοινωνήσω τις σκέψεις μου στον έξω κόσμο αλλά και που την ίδια ώρα θα ήταν πρακτικό και εύκολο να φορεθεί από οποιονδήποτε, οποιαδήποτε ώρα της μέρας. Εννοείται πως πλέον όλα πρέπει να είναι στο πλαίσιο της βιωσιμότητας, γι’ αυτό και τα Canvag είναι φτιαγμένα στον τόπο μας με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Σήμερα φωτογραφίζεσαι με την ιδιότητα του μοντέλου, παρουσιάζοντάς μας τις κορυφαίες τάσεις της μόδας, που θα υιοθετήσουμε τον φετινό χειμώνα. Ποιες από αυτές έχεις εντάξει στην καθημερινότητά σου; 

Αυτό που αγαπώ περισσότερο είναι τις αντιθέσεις, γι’ αυτό και σίγουρα θα με δείτε να φοράω κάτι κλασσικό, όπως ένα κουστούμι αλλά σε συνδυασμό με αθλητικά ή κάτι funky, όπως έγχρωμο τοπ ή με μια cool Canvag. Μου αρέσει πολύ που πλέον τα χρώματα που κάποτε θεωρούνταν «καλοκαιρινά», τα βρίσκουμε στις χειμερινές συλλογές των οίκων.

Ari2

Ως προσωπικότητα, ανήκεις στις γυναίκες που ξεχωρίζουν με την αισθητική τους. Πώς θα περίγραφες το προσωπικό σου στυλ;

Μου αρέσει να νιώθω άνετα, γι’ αυτό και πολλές φορές θα με δείτε με αθλητικά, παρόλο που λατρεύω και τα ψηλά παπούτσια. Συνήθως συνδυάζω παλιά ρούχα με καινούρια. Θα με δείτε να φοράω ακόμη και σακάκι του παππού μου. Δεν φοβάμαι τα χρώματα και τους κόντρα συνδυασμούς. Μπορώ να φορέσω κάτι casual με επίσημο τρόπο ή και το αντίθετο.

Ari4

Τον τελευταίο χρόνο έχουν συμβεί πολλές αλλαγές στη ζωή σου, με δύο από τις πιο χαρακτηριστικές τον γάμο σου με τον Αλέξανδρο Κληρίδη και την πρόσφατη γέννηση του γιου σας, Χρίστου. Ποια σκέψεις κάνεις πάνω σ’ αυτά;

Πραγματικά σκέφτομαι πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξει η ζωή μας από τη μία μέρα στην άλλη, πόσω μάλλον να βλέπεις αυτό το θαύμα της φύσης, μια ζωή να γεννιέται και να μεγαλώνει στα χέρια σου. Προσωπικά είμαι ευγνώμων για αυτά που μου έδωσε και μου δίνει καθημερινά η ζωή. Ο γιός μας, μας θυμίζει πως καμιά δυσκολία δεν έχει σημασία στο τέλος της ημέρας, όταν μπορείς καθημερινά να διαλέγεις να γιορτάζεις τις χαρές της ζωής.

Με τον Αλέξανδρο Κληρίδη είστε μαζί εδώ και αρκετά χρόνια. Τι αγαπάς σε αυτόν σήμερα;

Δεν είναι ποτέ ένα πράγμα. Η λίστα είναι ατελείωτη και κάθε μέρα διαφορετική. Αυτό που είναι αξιοθαύμαστο, όμως, είναι η ενέργειά του και η όρεξή του για τη ζωή. Όσο απαιτητική και αν είναι η επαγγελματική του ζωή, πάντα επιδιώκει να ξεκινά καινούργια projects, να ασχολείται με καινούριες δραστηριότητες, να ανακαλύπτει καινούριους προορισμούς. Έχει big mood.

Ar8

Ο ερχομός του Χρίστου, ποιες αλλαγές έφερε στη σχέση των δυο σας;

Ένα παιδί αλλάζει εσένα ως άνθρωπο και τις προτεραιότητες σου. Οι μέρες μας πια περιστρέφονται γύρω από τις ανάγκες του παιδιού. Οι δύο μας, ως ομάδα, στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, για να έχουμε τη δύναμη να είμαστε δίπλα στο παιδί. Σίγουρα δεν έχουμε την ίδια ανεμελιά, που είχαμε προηγουμένως. Πλέον σε κάθε έξοδο έχουμε μαζί μας και όλα τα απαραίτητα του μωρού, κινούμαστε γύρω από τα ωράρια του ύπνου του και γενικά προσαρμόζουμε κάθε δραστηριότητα. Έχουμε αναγνωρίσει τις αλλαγές που φέρνει ένα παιδί και ξέρουμε πως θα ήταν παράλογο να προσπαθήσουμε να πάμε πίσω στην προηγούμενή μας ζωή. Αυτή είναι η νέα μας πραγματικότητα, αυτή είναι η εξέλιξη της σχέσης μας και τη λατρεύουμε.

Ari5

Τι είδες να αλλάζει περισσότερο σε σένα με τον ερχομό του παιδιού;

Καταρχάς σέβομαι όλους τους γονείς του κόσμου, που προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο για τα παιδιά τους. Έχω αποκτήσει ολοκληρωμένη άποψη για φεμινιστικά και κοινωνικά θέματα, επειδή τώρα πραγματικά γνωρίζω τις δυσκολίες, με τις οποίες μπορεί να έρθει αντιμέτωπος ένας γονιός και κυρίως μια μητέρα που θηλάζει. Η ζωή μου άλλαξε από τη μέρα που έμαθα ότι ήμουν έγκυος. Κλείστηκα σπίτι, έχασα events, γάμους, βαφτίσεις, πάρτι κολλητών μου, γιατί οι πρώτοι τρεις μήνες της εγκυμοσύνης μου ήταν λίγο δύσκολοι και φοβόμουν μην νοσήσω με κορωνοϊό. Τώρα πλέον δεν έχω την ίδια ρουτίνα με πριν. Έχει αλλάξει ολοκληρωτικά η ζωή μου σε όλους τους τομείς, από το πότε κάνω μπάνιο μέχρι το πόσο γρήγορα μασάω το φαγητό μου. Ο χρόνος και η ενέργειά μου είναι πολύτιμα και στην πραγματικότητα δεν έχω ποτέ ελεύθερο χρόνο.

Ar10

Τι δεν έχει αλλάξει σε σένα με τον ερχομό του παιδιού;

Ευτυχώς ακόμη έχω φαντασία και σκέφτομαι τα επόμενα δημιουργικά μου βήματα. Στην εκτέλεση δυσκολεύομαι λίγο αυτή την περίοδο. Δεν έχει αλλάξει επίσης ότι η Άλις, ο σκύλος μας, βρίσκεται κανονικά στο σπίτι μαζί μας.

Ar6

Ποια είναι μέχρι στιγμής η πιο όμορφη στιγμή της μητρότητας;

Κάθε λεπτό που έρχεται μπορεί να σου φέρει απίστευτα συναισθήματα, πολλές φορές και αντίθετα μεταξύ τους. Για παράδειγμα, μπορείς να είσαι χαρούμενος και εξαντλημένος την ίδια ώρα. Το φαντασμαγορικό, όμως, είναι πως το παιδί, που κρατάς στην αγκαλιά σου, δεν θα είναι ποτέ ξανά τόσο μικρό και δεν υπάρχει τρόπος να αιχμαλωτίσεις αυτή τη στιγμή, όσες φωτογραφίες και αν βγάλεις. Το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να το απολαύσεις. Κάθε λεπτό είναι μοναδικό.

Νιώθεις τυχερή για την τροπή που έχει πάρει μέχρι σήμερα η ζωή σου; Υπάρχουν πράγματα που θα ήθελες να αλλάξεις;

Τη ζωή μας εμείς την καθοδηγούμε. Μας μεγαλώνουν με την προοπτική πως πρέπει να σπουδάσουμε και να βρούμε μια δουλειά. Οτιδήποτε άλλο κάνεις, το κάνεις μόνος σου, ψάχνοντας τον τρόπο και αρχίζοντας κάθε μέρα από την αρχή. Πέρασα από πολύ ψάξιμο μέσα μου, άλλαξα πολλές δουλειές, μέχρι να αποφασίσω να φτιάξω κάτι δικό μου. Φύλαξα λεφτά και έπρεπε να εξηγήσω τον εαυτό μου στην οικογένειά μου, πριν γίνουν οι πιο μεγάλοι υποστηρικτές του Canvag. Δεν ήταν εύκολο. Είμαι τυχερή για τους ανθρώπους που έχω δίπλα μου και για πολλούς ανθρώπους, που συναντώ στην πορεία. Νιώθω ευλογημένη που έγινα μητέρα. Δεν υπάρχει κάτι που θα άλλαζα. Όλοι οι δρόμοι έχουν τις δυσκολίες και τις εκπλήξεις τους.

Ar7

Φωτογραφίες: Δημήτρης Βαττής

Styling: Shona Muir

Μακιγιάζ: Μαίρη Μυριανθοπούλου (Ilona make up team by Inglot)

Μαλλιά: Μάριος Νεοκλέους

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS