OMIKRONΔανάη Παππά: Say hello to Spring!

Δανάη Παππά: Say hello to Spring!

Η νεαρή πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής επιτυχίας «Σασμός», βιώνει τη δική της «Άνοιξη» και στην επαγγελματική και στην προσωπική της ζωή.

Συνέντευξη στον Γιώργο Πράσινο
Φωτό
: Ιωαάνα Τζετζούμη
Επιμέλεια-Styling:Πωλίνα Λάμπογλου
Μακιγιάζ-Μαλλιά:Θάνος Βογιατζής

Ποιο είναι το πρώτο που σκέφτεσαι όταν ακούς τη λέξη «Άνοιξη»;
Πως το καλοκαίρι είναι όλο και πιο κοντά – μου αρέσει που ανθίζουν τα λουλούδια, που η μέρα μεγαλώνει (χαμογελάει). Το καλοκαίρι όμως είναι η αγαπημένη μου εποχή. Τότε έχω τα γενέθλιά μου, και είναι η περίοδος που έχουμε κενό από τις δουλειές, πάμε διακοπές, αλλάζει η διάθεσή μας…

Φέτος, παίζεις στον «Σασμό». Περίμενες την μεγάλη επιτυχία της σειράς;
Διαβάζοντας το βιβλίο αλλά και τα πρώτα επεισόδια, κάπως ένιωθα ότι θα είναι πολύ καλό. Βέβαια, αυτή την τόσο μεγάλη επιτυχία που συνέβη, όχι, δεν την περίμενα. Νιώθω ευγνώμων γι’ αυτό. Σε αυτό, όμως, έχουν συντελέσει πολλά μαζί. Κι είμαι τυχερή που παίζω σε μια σειρά δίπλα σε μεγάλα ονόματα της υποκριτικής, όπως ο Δημήτρης Ήμελλος, ο Δημήτρης Λάλος, η Μαρία Πρωτόπαπα, η Μαρία Τζομανάκη, ο Ορφέας Αυγουστίδης κ.α. Δεν συμβαίνει συχνά στην τηλεόραση, το casting σε μια σειρά να αποτελείται από τόσο σημαντικά ονόματα. Επίσης, πρόκειται για μια δυνατή ιστορία, η οποία διαδραματίζεται στην αγαπημένη μου Κρήτη. Όπου «μπαίνει» η Κρήτη, είναι σα να μπαίνει και μια μαγική «χρυσόσκονη».


Danae Papa

Όταν σου είπαν ότι θα υποδυθείς ένα «κακό» κορίτσι, τι σκέφτηκες;
Όταν με κάλεσαν σε casting για την σειρά, θέλησα να διαβάσω το βιβλίο στο οποίο βασίζεται ώστε να προετοιμαστώ όσο το δυνατό καλύτερα. Από την αρχή, η «Θοδώρα» μού έκανε κλικ. Η casting director της σειράς, Μιράντα Ρωσταντή, δεν μου είχε πει για ποιο ρόλο θα έκανα casting. Εκεί, όταν μου έδωσαν να διαβάσω ατάκες από την «Θοδώρα», σκέφτηκα από μέσα μου «εδώ είμαστε, αυτό θα το κάνω, είναι δικό μου!» Νιώθω πως ήταν καρμικό. Η «Θοδώρα» είναι τελείως κόντρα ρόλος σε σχέση με τον χαρακτήρα μου – δεν έχω ξανακάνει, άλλωστε, την κακιά, κι έτσι την ήθελα πολύ την πρόκληση.

Τι σου λένε στον δρόμο;
Στην αρχή τη σειράς με «έβριζαν» πάρα πολύ, δεν τους άρεσε καθόλου που ήμουν τόσο κακιά. Αργότερα, που έγινε και ο φόνος του «Πετρή», κάτι που άθελά της είχε προκαλέσει εκείνη, ε, τότε με… «σιχάθηκαν». Αλλά, σιγά-σιγά, είδαν πως και εκείνη δεν περνάει καλά στον γάμο της, πως χάνει το παιδί της, και αρχίζουν να την συμπαθούν. Ίσως και να την καταλαβαίνουν λίγο… Τώρα μου λένε στο δρόμο «αχ, καημένη τι έχεις περάσει με αυτόν τον γάμο; Μακάρι να πάνε όλα καλά!» και τέτοια.


Danae Papa1

Η ηρωίδα σου μοιάζει να είναι ο μόνος χαρακτήρας στο σήριαλ που δεν κάνει τα πάντα προκειμένου να είναι με τον έρωτα της ζωής της, όπως κάνουν οι άλλοι ήρωες. Η «Θοδώρα» αφήνει τον έρωτα της ζωής της, και το μετανιώνει. Φταίει ο εγωισμός της;
Πραγματικά είναι όπως το λες. Αυτό το έκανε από τον εγωισμό της, γιατί ο «Πετρής» την «έφτυσε» -την τελευταία φορά που συναντήθηκαν- λέγοντάς της «ακόμα και να ήσουν ο τελευταίος άνθρωπος στην γη, δεν θα πήγαινα μαζί σου!» Την μείωσε πολύ.

Λειτουργείς κι εσύ με τον εγωισμό;
Νομίζω είμαι εγωίστρια στην αρχή μιας κατάστασης. Με πιάνει και αντιδρώ έτσι. Στην πορεία, το ξανασκέφτομαι, και λέω «γιατί σκάω»; Πάντα, όμως, κάνω πίσω. Είμαι και ενοχική…Αν αντιδράσω άσχημα και έχω δίκιο, θα πάω και θα ζητήσω «συγγνώμη», δεν θα το κρατήσω.


Danae Papa2

Ποια είναι η πιο συγκινητική αντίδραση που είχες, μέχρι σήμερα, από θαυμαστή σου;
Κάτι που πάντα με συγκινεί είναι ένα περιστατικό όταν ήμουν σε ένα μαγαζί και δίπλα μου ήταν μια οικογένεια. Κάποια στιγμή, ήρθε η μαμά και μου λέει: «Θέλω να σου πω ότι η κόρη μου, η Νεφέλη, είναι μεγάλη θαυμάστριά σου και ξεκίνησε χορό επειδή χορεύεις κι εσύ». Χαιρετάω την Νεφέλη, και αμέσως μου λέει με θάρρος: «Με εμπνέεις να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος. Λατρεύω τον χορό και τον ξεκίνησα επειδή χορεύεις και εσύ!» Πραγματικά, συνειδητοποίησα πως για κάποιους ανθρώπους γινόμαστε πρότυπα.

Ενώ είσαι αρκετά ενεργή στα social media, και έχοντας πολλές χιλιάδες followers, δεν τοποθετείσαι -συχνά τουλάχιστον- για μεγάλα κοινωνικά θέματα, όπως ας πούμε το #metoo. Γιατί επιλέγεις αυτή την στάση;
Είχα τοποθετηθεί μία φορά για το #metoo όταν με ρώτησαν σε κάποια συνέντευξη, αλλά μετά δεν θέλησα. Αυτό συμβαίνει γιατί -ούσα λίγο καιρό στον χώρο-, αφενός δεν έχω κάποιο περιστατικό που να με αφορά ώστε να το αναφέρω, και αφετέρου, ήθελα να αφήσω τα θύματα να πουν την ιστορία τους, να μάθουμε τι συμβαίνει από εκείνους που έχουν να καταγγείλουν περιστατικά κακοποίησης, να τους υποστηρίξουμε και όχι να βγαίνει ο καθένας να λέει γενικότητες ή ό,τι άκουσε… Και στα μεγάλα θέματα, όπως ο πόλεμος, οι εκλογές, προτιμώ να κρατάω μια απόσταση, γιατί πρέπει να έχεις μια σφαιρική γνώση και αντίληψη ώστε να τοποθετηθείς. Και αν υπάρχουν -ακόμα και δύο ή τρία- άτομα που επηρεάζονται από μένα, όπως η μικρή Νεφέλη, δεν θέλω να ακούσουν μια γνώμη μου για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα μέσα σε 15 δευτερόλεπτα που διαρκεί ένα instagram story, ή ακόμα και 1 λεπτό.


Danae Papa 3

Έχεις νιώσει πίεση ή άσχημα από μηνύματα θαυμαστών στο Instagram;
Μου συμβαίνει. Υπάρχουν άτομα που στέλνουν μηνύματα από την χαρά τους, αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν ότι από την άλλη μεριά του τηλεφώνου, ο άλλος τρέχει, έχει δουλειά, έχει πονοκέφαλο, δεν έχει μια καλή μέρα, και δεν μπορεί να απαντήσει σε 50 τέτοια μηνύματα την ημέρα. Δεν γίνεται να νομίζει πως είναι το κέντρο του κόσμου. Όταν τα μηνύματα γίνονται πιο ενοχλητικά, σταματώ να απαντώ, και κάποιες φορές κάνω και block. Έχω φτάσει σε ένα σημείο και τα αναγνωρίζω, από την πρώτη στιγμή που τα ανοίγω.

Σου έχουν δημιουργήσει πρόβλημα και στα προσωπικά σου;
Μου στέλνουν μηνύματα ακόμα και το βράδυ, αλλά ευτυχώς, έχω απενεργοποιήσεις τις ειδοποιήσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όχι, δεν μου έχουν δημιουργήσει τέτοια προβλήματα. Δεν δίνω σημασία γιατί είναι μέρος της δουλειάς. Δεν το κατακρίνω, γιατί απλά έτσι γίνεται.


Το θέατρο σε ενδιαφέρει;
Ναι, με ενδιαφέρει πολύ. Απλά έχω συνηθίσει σε μια κατάσταση, με την τηλεόραση, και θέλω η πρώτη μου κίνηση στο θέατρο να είναι μετά από απόλυτη σκέψη. Μακάρι να προκύψει κάτι.

Ποια ήταν τα όνειρά σου ως έφηβη και πώς άλλαξαν σήμερα;
Μέχρι το Γυμνάσιο, ονειρευόμουν την αρχιτεκτονική – οι βαθμοί μου ήταν για Αρχιτεκτονική. Στο Λύκειο, κάπως κατάλαβα ότι δεν με ενδιαφέρει αυτό το πράγμα. Τότε, ήρθαν στο σχολείο μας ένας σκηνοθέτης και μια χορογράφος για να κάνουμε μια παράσταση, σαν μιούζικαλ. Εγώ πάντα συμμετείχα στις σχολικές παραστάσεις, οπότε είπα «θα πάω στην οντισιόν και ό,τι γίνει!». Με πήραν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο και από τις πρώτες πρόβες ένιωθα ότι χτύπαγε η καρδιά μου δυνατά, ότι εκεί πρέπει να είμαι. Μετά η χορογράφος με κάλεσε να πάω στην σχολή χορού της, όποτε ήθελα. Κάπως έτσι, άνοιξε ένας νέος κόσμος για μένα. Από τότε, λοιπόν, δεν σταμάτησα να χορεύω και να ψάχνω για νέες συγκινήσεις. Κάποια στιγμή, ήρθε μια ευκαιρία, για να συμμετάσχω σε μια σειρά, το «Τατουάζ», όπου και εκεί είπα «θα το δοκιμάσω, δεν έχω κάτι να χάσω». Δεν περίμενα ότι θα με αγαπούσε τόσος κόσμος, με τον οποίο θα «περνάγαμε» κάθε βράδυ, από τις 21:00 μέχρι τις 23:00 η ώρα, μαζί. Ασφαλώς μέσα σε αυτό, είδα και την άσχημη πλευρά του θέματος.

Danae Papa4

Τι συνέβη;
Δέχθηκα πολλά αρνητικά σχόλια, αναφορικά με την υποκριτική μου. Ήταν τα πρώτα μου βήματα και μου φαινόταν πολύ περίεργο όπου κάποιοι άνθρωποι μπήκαν στην διαδικασία να γράψουν τόσο αρνητικά σχόλια για ένα κορίτσι που μόλις ξεκινούσε. Στην αρχή με στενοχώρησε, με επηρέασε, δεν μπορώ να το κρύψω… Μέσα από συζητήσεις, όμως, μαλάκωσε αυτό μέσα μου. Κρατάω μια φράση της γιαγιάς μου, που μου είπε: «Δανάη μου, δεν είσαι τηγανιτές πατάτες για να αρέσεις σε όλους!» Είναι μια φράση που θα με ακολουθεί στην υπόλοιπη ζωή μου.

Φαίνεσαι ένα κορίτσι χαρούμενο, που πάντα γελάει – η χαρά της ζωής! Έτσι είσαι και στο σπίτι σου;
Ναι, έτσι είμαι. Είμαι ήσυχη, δεν θα μιλήσω αν δεν έχω σκεφτεί τι θα πω, αλλά γελάω και χαμογελάω πολύ. Και θέλω να έχω θετική ενέργεια συνεχώς. Δεν θέλω με τίποτα να φέρνω αρνητική ενέργεια, για κανένα λόγο.

Danae Papa5


Με τον σύντροφό σου, τον Λάμπρο Λάζαρη, είστε τρία χρόνια μαζί, αλλά τελευταία το επικοινωνείς περισσότερο στα stories σου. Πότε ένιωσες σίγουρη για να το δημοσιοποιήσεις;
Νομίζω πως το έφερε ο χρόνος – ένιωσα ασφάλεια μέσα σε αυτή την σχέση, και αποφάσισα να το βγάλω προς τα έξω. Αφού περνάω καλά, θεωρώ πως και όσοι με αγαπάνε και με στηρίζουν, θα θέλουν να ξέρουν πως είμαι χαρούμενη, και να το βλέπουν, οπότε αυτό ήταν το κομβικό σημείο. Δεν έχω βγάλει και κάποια άλλη σχέση μου ποτέ προς τα έξω. Νομίζω, ήθελα πολύ να το κάνω αυτό, κι έτσι έγινε. Πάντα προχωρώ με το ένστικτό μου.


Ποια ήταν η στιγμή που θεώρησες πως ο Λάμπρος είναι «ο άνθρωπός σου»;
Δεν ξέρω, είναι πολλές τέτοιες στιγμές. Ως άνθρωπος, δεν βλέπω κάτι μεγάλο για να πάρω μια απόφαση, αλλά κρίνω από πολλά και μικρά, καθημερινά πράγματα. Μπορεί να είναι μια απάντηση, μια αντίδρασή του σε ένα σχόλιο, ακόμα και ο τρόπος που περπατάει κάποιος ή που σε παίρνει αγκαλιά όταν δεν είσαι καλά. Τέτοιες στιγμές, που λες «εδώ είμαστε, μου αρέσει πολύ!»


Πώς γνωριστήκατε;
Από κοινή παρέα.


Danae Papa6

Μέσα σε αυτά τα χρόνια, πόσο άλλαξε η σχέση σας;
Έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Καταρχάς, έχουμε μεγαλώσει εμείς οι ίδιοι. Είμαστε στις ηλικίες που ο κάθε χρόνος έχει σημασία. Μεγαλώνουμε μαζί, και εξελισσόμαστε. Αυτό που μου αρέσει πιο πολύ στον Λάμπρο είναι πως με «πιέζει» συνεχώς να γίνομαι καλύτερη. Για παράδειγμα, ήταν μια περίοδος, πέρσι, που είχα πολλά να κάνω, και από την άλλη δεν είχα κέφι για τίποτα – ήθελα να κάνω τα μισά και αν. Βλέποντάς με ο Λάμπρος μου έλεγε «ξανασκέψου το, είναι καλό για σένα να τα κάνεις», με ενθάρρυνε πολύ. Οποιοσδήποτε άλλος, θα έλεγε «δεν πειράζει μωρέ, μην κάνεις τίποτα, θα είμαστε μαζί». Ο Λάμπρος είναι πολύ υποστηρικτικός προς εμένα. Και είναι κάτι που μου έκανε εντύπωση, από την πρώτη στιγμή.


Περνάνε σκέψεις από το μυαλό σου για την φθορά στη σχέση;
Σίγουρα σκέφτεσαι τέτοια πράγματα, σε θεωρητικό επίπεδο. Ευτυχώς, δεν έχω δει κάτι τέτοιο να συμβαίνει στην σχέση μας. Προσπαθούμε κάθε μέρα και οι δυο για την σχέση μας, την «δουλεύουμε». Προσπαθούμε να μην βαριόμαστε. Είμαστε διαφορετικοί ως χαρακτήρες. Αρχικά, από τις πρώτες διαφορές είναι πως ο Λάμπρος ξυπνάει νωρίς το πρωί για να «τρέξει» τις δουλειές του, και εγώ -αν δεν έχω δουλειά- δεν θα σηκωθώ από το κρεβάτι πριν τις 11:00 ή 12:00. Κι όμως, αυτό είναι το αλατοπίπερο της σχέσης! Μια φορά που θα μπορούμε, θα γίνει το δικό μου, και θα μείνουμε για χουζούρεμα, και την άλλη, θα σηκωθούμε νωρίς και θα πάμε για πρωινή βόλτα στο πάρκο.


Σκέφτεσαι την ημέρα που θα φορέσεις το νυφικό σου;
Είναι νωρίς ακόμα. Πριν από λίγο καιρό πάντως φόρεσα νυφικό για τον «Σασμό! (γελάει).

Φωτογραφίζεται με δημιουργίες του σχεδιαστή Βασίλη Ζούλια

Περιοδικό “Omikron”, τεύχος 295.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS