ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

OMIKRONΔρ. Άγγελος Καρατζιάς: Τέλειοι γλουτοί με BBL

Δρ. Άγγελος Καρατζιάς: Τέλειοι γλουτοί με BBL

Το καλοκαίρι βρίσκεται κοντά και μαζί του έρχονται οι εμφανίσεις με μαγιό! Ο Δρ. Άγγελος Καρατζιάς, ειδικός πλαστικός χειρουργός αισθητικής και αποκατάστασης, μας μιλά για τη νέα τάση της αυξητικής γλουτών Brazilian Butt Lift.

Με ποιες μεθόδους μπορεί να γίνει η αυξητική γλουτών ή ο ανασχηματισμός και η ανόρθωση των γλουτών; Υπάρχει μέθοδος που να συνδυάζει την αυξητική γλουτών με την ανόρθωση γλουτών;
H ανόρθωση γλουτών είναι μια διαδικασία που ανασχηματίζει τους γλουτούς και ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς, μειώνει ή αυξάνει την ποσότητα λίπους στον γλουτό, με αποτέλεσμα το δέρμα να είναι ομαλότερο και πιο σφιχτό και οι γλουτοί στρογγυλεμένοι και με καλύτερες αναλογίες. Σε μερικούς ασθενείς μπορεί να επιτευχθεί ένα καλύτερο σχήμα στην περιφέρεια των γλουτών με την τοποθέτηση λίπους μόνο, το γνωστό «Brazilian butt lift» ή BBL. Η μέθοδος αποτελεί μια από τις αποτελεσματικότερες παρεμβάσεις ανασχηματισμού και διόρθωσης των οπισθιών με μόνιμο αποτέλεσμα και πολύ ψηλά ποσοστά ικανοποίησης ασθενών καθώς μειώνει το λίπος από περιοχές που είναι σε περίσσεια και το τοποθετεί σε περιοχές που μειώθηκε με την πάροδο του χρόνου.

Μπορεί η αυξητική γλουτών να έχει μόνιμο αποτέλεσμα διατηρώντας παράλληλα το σωματικό βάρος;
Τα αποτελέσματα στην αυξητική γλουτών είναι μόνιμα με την προϋπόθεση ότι ο ασθενής διατηρεί σταθερό το βάρος του, δηλαδή αποφεύγοντας τις μεγάλες αυξομειώσεις που προκαλούν χαλάρωση στο δέρμα. Με αυτό τον τρόπο το λίπος που αφαιρείται αλλά και μεταφέρεται σε άλλες περιοχές μένει σταθερό και αμετάβλητο στο χρόνο.

Ποια διαδικασία απαιτείται μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης;
Η χρήση προηγμένης χειρουργικής τεχνολογίας, υλικά μιας χρήσης και τεχνικές για τη μείωση της διάρκειας της περιόδου αποκατάστασης είναι απαραίτητα για την τελειοποίηση των αποτελεσμάτων. Επίσης, για να μειωθούν οι κίνδυνοι επιπλοκών και να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα αποτελέσματα, συνιστούμε την αποφυγή του καπνίσματος, την επιλογή μιας ισορροπημένης διατροφής και τουλάχιστον την ήπια άσκηση σε εβδομαδιαία βάση. Οι διαδικασίες μετά από μια τέτοια παρέμβαση δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολες για τον ασθενή. Συνήθως απαιτείται παραμονή στο σπίτι για 2-3 μέρες μέχρι την πλήρη ανάρρωση, χρήση ειδικού ενδύματος για μείωση του οιδήματος και λήψη άφθονων υγρών με παράλληλη αποφυγή λήψης αλκοόλ.

Ποια είναι τα βασικά πλεονεκτήματα της επαναστατικής μεθόδου της λιπομεταφοράς;
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Brazilian butt lift είναι το γεγονός ότι ο ασθενής ταλαιπωρείται λιγότερο αλλά και ότι δεν υπάρχουν μεγάλες ουλές που θα “μαρτυρούν” την επέμβαση. Με άλλα λόγια, μιλάμε για ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα. Το άλλο πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ο πολύ μικρός χρόνος αποκατάστασης, πράγμα που είναι λογικό αφού στην ουσία δεν θα γίνουν μεγάλες τομές αλλά μικρές οπές. Σε γενικές γραμμές, δεν απαιτείται νοσηλεία και ο ασθενής μπορεί να φύγει από τη κλινική σχεδόν αμέσως μετά την επέμβαση. Το μόνο που θα χρειαστούν είναι μερικές μέρες αποχής από βαριές σωματικές εργασίες. Η εν λόγω επέμβαση μπορεί να γίνει και σε άνδρες, αφού πλέον και αυτοί εκφράζουν ενδιαφέρον για της διαμόρφωση των γλουτών. Θα πρέπει να τονιστεί ότι η διάρκεια ζωής του αποτελέσματος εξαρτάται και από τον εκάστοτε ασθενή, αφού θα πρέπει να προσέχει το σώμα του μετά την επέμβαση καθώς η απότομη ή μεγάλη απώλεια ή αύξηση βάρους μπορεί να εξαφανίσει σχεδόν άμεσα το αποτέλεσμα.

Είναι τελικά η αυξητική γλουτών ένα ταμπού που πρέπει να ξεπεραστεί;
Ακούγεται σαν μια θετική εξέλιξη, μια απομάκρυνση από τις διαταραγμένες διατροφικές και επικίνδυνες προσπάθειες για αδύνατες σιλουέτες. Αυτό συμβαίνει απλά επειδή τα πρότυπα ομορφιάς άλλαξαν. Η λογική δεν είναι απλά να κάνουμε μεγαλύτερους γλουτούς αλλά να δημιουργήσουμε μια νέα εικόνα της οπίσθιας επιφάνειας του σώματος που να είναι πιο ελκυστική και αισθητικά πιο ωραία παράλληλα τονίζοντας και τους γλουτούς. Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε το Brazilian Butt Lift πρέπει να ταξινομήσουμε τις κατηγορίες της οπίσθιας επιφάνειας του γυναικείου σώματος. Υπάρχουν τέσσερις τύποι σώματος:
– Το Α σχήμα (A Shape) το γνωστό στα ελληνικά σαν αχλάδι.
– Το V σχήμα (V Shape) γνωστό στα ελληνικά σαν μήλο.
– Το τετράγωνο σχήμα (Square Shape)
– Το στρογγυλό σχήμα (Round Shape)
Κατανοώντας αυτά τα δεδομένα και αξιολογώντας την κάθε περίπτωση ξεχωριστά μπορούμε να προβούμε στην εξατομικευμένη παρέμβαση βελτίωσης χωρίς κατ´ανάγκην να προβούμε σε υπερβολές και αφύσικα αποτελέσματα.

Ποιες γυναίκες συνήθως επιλέγουν την συγκεκριμένη μέθοδο; Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η μέθοδος αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί;
Συνήθως την συγκεκριμένη μέθοδο επιλέγουν γυναίκες και άντρες με έλλειψη όγκου στους γλουτούς και πρόβλημα χαλάρωσης. Μπορούμε να πούμε πως το Brazilian Butt Lift ή BBL είναι μία επέμβαση που μπορούν να κάνουν όλες σχεδόν οι γυναίκες αφού δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική και στα χέρια ενός έμπειρου χειρουργού οι παρενέργειες ή επιπλοκές είναι μειωμένες σε πολύ αποδεκτά επίπεδα. Η ιδανική υποψήφια λοιπόν θα λέγαμε ότι είναι μία γυναίκα που μόλις έχει αδυνατίσει ή έχει καταλήξει κοντά στο ιδανικό της βάρος αλλά έχει λίπος αλλού στο σώμα της. Το λίπος της ασθενούς είναι απολύτως απαραίτητο για να γίνει η λιπογλυπτική. Να σημειώσουμε ότι η επέμβαση μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, κάτι που δεν ισχύει για όλες τις αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις. Το Brazilian Butt Lift θέτει κάποιους περιορισμούς όσον αφορά τις γυναίκες που μπορούν να το κάνουν. Οι περιορισμοί αυτοί αφορούν το σωματότυπο και τον δείκτη σωματικής μάζας και λίπους. Από αυτή την επέμβαση αποκλείονται οι ασθενείς με προβλήματα παχυσαρκίας, πολύ αδύνατοι και σε σπάνιες περιπτώσεις λόγω χρόνιων προβλημάτων υγείας. Εννοείται ότι μία επίσκεψη στον γιατρό είναι η καλύτερη μέθοδος για να μάθετε αν το σώμα σας είναι ιδανικό για αυτή την επέμβαση.


Πόσο άμεσα μπορεί να επιστρέψει μια γυναίκα στις καθημερινές της δραστηριότητες μετά την συγκεκριμένη επέμβαση;
Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες στις 7-10 μέρες αλλά πάντα εξαρτάται από το κάθε άτομο. Τα σύγχρονα μηχανήματα που χρησιμοποιούμε πλέον επιτρέπουν πολύ εύκολη ανάρρωση και μειωμένο πόνο. Παράλληλα υπάρχουν συγκεκριμένες μη παρεμβατικές θεραπείες που γίνονται στο ιατρείο μετεγχειρητικά που επιταχύνουν ακόμη περισσότερο την επιστροφή στην καθημερινότητα.

Info: Ο Δρ. Άγγελος Καρατζιάς είναι πλαστικός χειρουργός αισθητικής και αποκατάστασης στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22 020721 και στις ιστοσελίδες:

www.drkaratzias.com

WWW.vasercy.com

WWW.renuvionbydrkaratzias.com

Facebook:

Dr. Angelos Karatzias – Plastic Surgeon

Renuvion By Dr. Angelos Karatzias

Vaser 3D Lipo Cyprus

Instagram:

drangeloskaratzias

renuvionbydrkaratzias

vaser3dlipocyprus

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS