OMIKRONΔρ. Νίκος Μεταξωτός: Με το βλέμμα στο αύριο της υγείας και της...

Δρ. Νίκος Μεταξωτός: Με το βλέμμα στο αύριο της υγείας και της ομορφιάς

Ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Νίκος Μεταξωτός, MD, PhD, Διδακτωρ τής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών και ιδρυτής της SYMMETRIA, αποκωδικοποιεί την πολυδιάστατη έννοια της ομορφιάς και μας αποκαλύπτει σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο ΟΜΙΚΡΟΝ, όλα αυτά που τον καθιέρωσαν μεταξύ των πλέον γνωστών πλαστικών χειρουργών στον κόσμο και ανέδειξαν τη SYMMETRIA ανάμεσα στα σημαντικότερα κέντρα υγείας, ομορφιάς και αντιγήρανσης του πλανήτη μας.

Dr

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ

Με δυναμική παρουσία στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη η SYMMETRIA®, χάρη στα πρωτοποριακά πρωτόκολλα που εφαρμόζει, την ανάπτυξη καινοτομιών και πρωτοποριακών ιδεών και το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης που παρέχει, συγκαταλέγεται στις κορυφαίες κλινικές ομορφιάς στον κόσμο. Το αποδεικνύει η πληθώρα διεθνών διακρίσεων και βραβείων που έχει λάβει, ανάμεσά τους τα BEST CLINIC AWARD, EUROPEAN QUALITY AWARD, BEST MEDICAL PRACTICE AWARD, PATIENT SERVICE AWARD και BEST CLINIC WITH INTERNATIONAL EXPANSION. Ο σχεδιασμός των χώρων της SYMMETRIA®, ισορροπεί μεταξύ υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας, προσφέροντας στον επισκέπτη μία ολοκληρωμένη εμπειρία που ικανοποιεί και τις 5 αισθήσεις.

 ΑΠΟ ΤΟ “COSMETIC BEAUTY”  ΣΤΟ “HEALTHY BEAUTY”

Σήμερα υπάρχει μια διαφορετική τάση στον τομέα της υγείας και της ομορφιάς που αλλάζει τα δεδομένα που είχαμε και όσα κάναμε μέχρι τώρα. Σε μια περίοδο πανδημίας προοικονομείται ένα  αύριο όπου η ομορφιά θα συνάδει απόλυτα με την υγεία. Μελετώντας ιστορικά την αντίληψη της ομορφιάς στο χρόνο, τα πρότυπα ομορφιάς συνδέονταν πάντα με την υγιή εμφάνιση, ιδιαίτερα μετά από περιόδους μεγάλης φτώχειας ή πανδημιών. Ο Covid-19 έρχεται να ανατρέψει την αναζήτηση της ομορφιάς  «της μεταμόρφωσης» και να μας οδηγήσει στην αναζήτηση μιας εικόνας όσο πιο κοντά γίνεται στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Ο νέος ορισμός της ομορφιάς, που δίνεται μέσα από την υγιή εμφάνιση, επηρέασε αισθητά, όχι μόνο τον χώρο των προϊόντων ομορφιάς αλλά και ολόκληρη την επιστήμη της πλαστικής χειρουργικής, επεμβατικής ή μη και γενικότερα της αισθητικής ιατρικής. Αυτές τις τάσεις τις είχαμε παρατηρήσει πολύ πριν τον Covid-19 και απλώς πλέον επιβεβαιώθηκαν και επιταχύνθηκαν.

 Η SYMMETRIA® ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Οι καταναλωτικές συνήθειες μετά την εμπειρία της πανδημίας  έχουν αλλάξει ριζικά. Ο ορισμός της ομορφιάς ξαναγράφεται και αποκωδικοποιείται μέσα από την συνολική προσέγγιση του ατόμου, σε ευέλικτους χώρους παροχής υπηρεσιών και προϊόντων ομορφιάς. Η ανάπτυξη καινοτομιών και πρωτοποριακών ιδεών στο χώρο της υγείας και ομορφιάς είναι πραγματικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο την τελευταία εικοσαετία. Στην Ελλάδα, πρωτοπόρος σε αυτό το χώρο, η SYMMETRIA®, με έντονο άρωμα εξωστρέφειας, ξεκίνησε το 2005, από την Αθήνα, και μετέφερε σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή την εικόνα της Ελλάδας της ιατρικής προόδου και τεχνογνωσίας, προχωρά τώρα σε νέα μαθήματα καινοτομίας.

Η SYMMETRIA® σχεδιάζει την δημιουργία νέων πρωτοποριακών  χώρων, εύκολα προσβάσιμων στον καταναλωτή, σε κέντρα μεγάλων πόλεων του εξωτερικού, αλλά και της Ελλάδας προσφέροντας πάντα υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, και μια ολοκληρωμένη εμπειρία φροντίδας, value for money, σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον μέσω των SANITIZED PROTOCOLS. Με σύμμαχο την τεχνολογία, σε μία ψηφιοποιημένη εποχή που οι περισσότερες ανάγκες και απαιτήσεις διετελούνται πλέον διαδικτυακά, οι online συνεδρίες και ο αναβαθμισμένος τεχνολογικά εξοπλισμός, δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα, όσον αφορά την προσαρμογή στα καινούργια δεδομένα.

Discover

Η συνεργασία με τον όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ μας δίνει την δυνατότητα μελέτης του γενετικού κώδικα στην υγεία και προτάσεις με πρωτόκολλα ομορφιάς και αντιγήρανσης εξατομικευμένα για τον κάθε καταναλωτή. Μια ομάδα ειδικών γιατρών και διατροφολόγων, μελετούν τόσο τις επιδράσεις του σύγχρονου lifestyle στην καθημερινότητά μας όσο και το γενετικό μας κώδικα μέσω εξειδικευμένων εξετάσεων όπως SKIN DNA, Polygenic Risk Factor, Nutrigenetics, Metabolomics, Oxidative Stress, Food Intolerance, PRS Genetic BMI, καθορίζοντας τις πραγματικές ανάγκες του οργανισμού και προτείνουν λύσεις με απώτερο σκοπό την βελτίωση της υγείας, ένα πιο όμορφο και λαμπερό πρόσωπο, καθώς και ένα υγιές σώμα στοχεύοντας στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής και στη διατήρηση της ευζωίας. «Στοχευμένα συμπληρώματα και βιταμίνες, πρωτόκολλα αντιγήρανσης και διατροφικές συμβουλές συνδυαστικά με θεραπείες σε πρόσωπο και σώμα, δεν γυρίζουν το χρόνο πίσω, αλλά μας χαρίζουν επιπλέον χρόνο με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες», τονίζει ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Νίκος Μεταξωτός, MD, PhD.

Και όλα αυτά γίνονται χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθεί κανείς από το χώρο του. Με διεθνείς ιατρικές συνεργασίες, online συνεδρίες μέσω πλατφόρμας και 3D απεικονίσεις του προσώπου και του σώματος, μπορεί κάποιος πολύ εύκολα να υποβληθεί σε έναν ολοκληρωτικό έλεγχο και να λάβει ένα εξατομικευμένο πρωτόκολλο με προτάσεις θεραπειών, που μπορεί να πραγματοποιήσει στη χώρα του με τους γιατρούς και διατροφολόγους που τον παρακολουθούν.

Dr.Age says “SCIENCE IS SEXY”

Ο σημερινός καταναλωτής αναζητά την καινοτομία, την χρηστικότητα και την αποτελεσματικότητα σε κάθε επιλογή του. Ενδιαφέρεται περισσότερο για το περιβάλλον και αναζητά μέσω προσωπικών επιλογών όχι μόνο υπηρεσίες και προϊόντα που θα του προσφέρουν τα αποτελέσματα που υπόσχονται αλλά ταυτόχρονα θα δείχνουν και σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. Μέχρι τώρα μία μάρκα επέβαλε στον καταναλωτή τους κανόνες της και απαιτούσε από αυτόν να ενταχθεί σε αυτήν. Σήμερα αυτό έχει αντιστραφεί. Μία μάρκα, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της, πρέπει να προσαρμόζονται οι ίδιες στις καθημερινές συνήθειες και ανάγκες του καταναλωτή αντιστρέφοντας έτσι το παιχνίδι της εξουσίας. Αυτό ακριβώς κάνει για παράδειγμα, η Dr.Age®, μια πρωτοποριακή μάρκα, που σχεδιάζει προϊόντα και πρωτόκολλα  υγείας του δέρματος για την αντιμετώπιση στοχευμένων προβλημάτων, ανάλογα με το τριτημόριο του προσώπου που εντοπίζονται και ανάλογα με τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής των καταναλωτών. H Dr.Age, το πιο hot beauty brand της Post-Covid εποχής, λανσαρίστηκε πρώτα στην Αμερική και πρόσφατα ήρθε και στην Κύπρο στα Beatyline.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS