OMIKRONΕβελίνα Σκίτσκο: Summer Goddess

Εβελίνα Σκίτσκο: Summer Goddess

Κάτω από τον καυτό ηλιο του καλοκαιριού η Εβελίνα Σκίτσκο, υποδέχεται τις μέρες του φωτός και μιλά για το «GNTM» και τη «μαμά» της, Έλενα Χριστοπούλου, για τα γεγονότα που τη μεγάλωσαν απότομα αλλά και για εκείνο που θα την κρατά για πάντα παιδί.

ΑΠΟ ΤΗΝ Τάνια Νεοκλέους
ΦΩΤΟ: Δημήτρης Βαττής
STYLING: Σοφία Ευσταθίου
MAKE UP: Aliona Argyrou, Ilona Make Up
HAIR: Ησαΐας Αριστοδήμου

Δύο χρόνια μετά το «GNTM», από όπου συστήθηκες στο ευρύ κοινό, σήμερα για ποιο πράγμα εξακολουθείς να νιώθεις κερδισμένη από την εμπειρία σου σ’ αυτό;
Πιστεύω πως το μεγαλύτερο θετικό που αποκόμισα μέσα από το παιχνίδι είναι το γεγονός ότι με έκανε να βεβαιωθώ για το τι θέλω πραγματικά ως Εβελίνα. Και αυτό, δεν είναι άλλο από την απόφασή μου να ασχοληθώ με τον χώρο της μόδας. Στο παιχνίδι, παρόλη την κούραση και τις δυσκολίες, που μπορεί να αντιμετώπισα, συνειδητοποίησα και είπα για πρώτη φορά στον εαυτό μου πως και θέλω και αγαπώ αυτή τη δουλειά.

Η Έλενα Χριστοπούλου, η μάνατζέρ σου, ήταν ένας από τους ανθρώπους που συνέβαλαν σε αυτή σου τη συνειδητοποίηση;
Ο σημαντικότερος, θα έλεγα. Η Έλενα Χριστοπούλου εδώ και τρία χρόνια παραμένει η μάνατζέρ μου, η φίλη μου, η μαμά μου. Ήταν ο άνθρωπος που πίστεψε σε μένα, όταν ακόμα εγώ δεν μπορούσα να πιστέψω στον ίδιο μου τον εαυτό. Έκανε και κάνει τα πάντα για μένα και με στηρίζει στο να πραγματοποιώ τα όνειρά μου. Ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα μου και στα επαγγελματικά αλλά και στα προσωπικά μου. Της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη.


Μαγιό, DYAD by EFIERI. Κοσμήματα, IOANNA KODJAPASHI. Σκουλαρίκια, UNORDINARY MUSE.

Σε ποιες περιπτώσεις είναι αυστηρή μαζί σου;
Από τη στιγμή που είναι η μάνατζέρ μου, θεωρώ ότι οφείλει να είναι (και) αυστηρή. Ο χώρος της μόδας έχει και πολλές δυσκολίες, αλλά και πολλές απαιτήσεις από τους ανθρώπους που επιλέγουν να ασχοληθούν μαζί του, γι’ αυτό σε ό,τι αφορά τη δουλειά πάντα θα την ακούσω χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο κορωνοϊός ποια σχέδια σού ανέτρεψε αυτή τη διετία;
Όπως και όλους τους ανθρώπους, έτσι και εμένα ο κορωνοϊός μάς ανάγκασε σε μια υποχρεωτική στασιμότητα, από την οποία ευχόμαστε να βγούμε σύντομα. Εγώ κάνω κάποια δειλά βήματα, στο να αρχίσω να βγαίνω σιγά-σιγά στο εξωτερικό. Πριν από δύο μήνες είχα πάει στην Κωνσταντινούπολη, ενώ τώρα προσπαθώ να βγω σιγά-σιγά στην Ευρώπη.


Μαγιό Sophie Deloudi, KULT BOUTIQUE. Γυαλιά ηλίου GUCCI . Κοσμήματα, IOANNA KODJAMPASHI.

Οικονομικά είχε κόστος σε σένα όλη αυτή η κατάσταση;
Φυσικά είχε. Η δουλειά ενός μοντέλου είναι έτσι κι αλλιώς από τη φύση της ασταθής. Τον ένα μήνα μπορεί να έχεις κλεισμένες δουλειές κάθε μέρα, τον επόμενο να μην έχεις τίποτα. Δεν υπάρχει σταθερότητα και αυτό από μόνο του είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολο. Πόσω μάλλον με την πανδημία, που για έναν άνθρωπο όπως είμαι εγώ που οι δουλειές μου έχουν να κάνουν κυρίως με το εξωτερικό, αυτή ήταν μια κατάσταση που με έφερε σε πολύ δύσκολη θέση.

Υπήρξαν στιγμές που να αμφισβήτησες, κατά πόσο κάνεις για αυτόν τον χώρο;
Δυστυχώς, όσο και να προσπαθείς να είσαι δυνατή, υπάρχουν στιγμές που είτε είσαι στα κάτω σου, είτε είσαι σε μια περίεργη ψυχολογική κατάσταση, που θα αμφιβάλεις λίγο για τον εαυτό σου. Υπάρχουν στιγμές που θα ακούσεις πιο πολλά «όχι» από «ναι». Αυτό είναι δεδομένο. Πρέπει, όμως, να μάθεις σε κάθε «όχι» να μην τα βάζεις κάτω και να θέλεις να γίνεσαι καλύτερη. Γι’ αυτό χρειάζεται να έχεις δυνατή προσωπικότητα και χαρακτήρα.

Είσαι μοντέλο εδώ και σχεδόν μια δεκαετία. Θυμάσαι την πρώτη σου επαφή με αυτόν τον χώρο;
Η πρώτη μου επαφή ήταν στα 13 μου, όταν έκανα βόλτες με τις φίλες μου και με προσέγγισαν οι σχεδιαστές NatarGeorgiou. Με ρώτησαν εάν είχα ασχοληθεί με το κομμάτι αυτό και εάν θα με ενδιέφερε μια φωτογράφιση για το look book τους. Μου έδωσαν την κάρτα τους, την οποία ακολούθως πήγα στη μαμά μου, αφού εγώ σαν μικρό παιδί δεν είχα ιδέα πώς έπρεπε να το χειριστώ. Με τη μαμά μου αποφασίσαμε να το δοκιμάσω και αν δεν μου άρεσε να σταματούσα. Τελικά, όχι μόνο μου άρεσε, άλλα είναι η δουλειά που κάνω μέχρι σήμερα.

Πουκάμισο και φούστα Iceplay, LABELS.
Κολιέ με κοχύλι OURS (@OURS_THEBRAND). Γυαλιά ηλίου GUCCI.

Σε ποια ηλικία άρχισες να βγάζεις τα δικά σου λεφτά από το μόντελινγ;
Στα 13 μου έκανα την πρώτη μου δουλειά μου, την οποία άρχισαν να διαδέχονται σιγά-σιγά και άλλες: editorials, shows, look books, καμπάνιες. Ήμουν ένα παιδί, που από την ημέρα που ξεκίνησα τις φωτογραφίσεις, δεν ζήτησα ποτέ ξανά λεφτά από τη μαμά μου. Αυτό ήταν κάτι που με βοήθησε και να ωριμάσω αλλά και να νιώσω από πολύ νωρίς κάπως πιο «ανεξάρτητη».

Η μητρότητα στα 19, επηρέασε τα σχέδια που είχες σε εκείνη την ηλικία;
Η μητρότητα είναι ό,τι πιο όμορφο μού έχει δώσει η ζωή. Το ότι συνέβη στα 19, σίγουρα επηρέαζε τα πράγματα που σχεδίαζα, αφού τότε ετοιμαζόμουν να πάω για σπουδές στο εξωτερικό. Τελικά αποφάσισα να μην πάω με δικιά μου επιλογή. Εμπιστεύομαι τη ζωή και είμαι άτομο, που πιστεύω πραγματικά ότι όλα γίνονται για κάποιον πολύ καλό λόγο. Η γέννηση της κόρης μου έχει αλλάξει όχι μόνο το πώς βλέπω κάποια πράγματα, αλλά και εμένα ως άτομο. Με έχει κάνει πιο δυνατή και πιο σίγουρη. Είναι το νόημα της ζωής και νιώθω τυχερή που κατάφερα να το βρω σε τόσο μικρή ηλικία.

Το ότι μεγάλωσες απότομα, το ένιωσες τότε;
Όταν γέννησα την Αριάνα πράγματι ένιωσα ότι μεγάλωσα πολύ απότομα. Η γέννησή της με έκανε να νιώσω ξαφνικά πιο δυνατή και πιο σίγουρη για τον εαυτό μου. Ήθελα να παλέψω για εμένα και τη μικρή. Για εμάς. Η μητρότητα σίγουρα δεν είναι εύκολη. Προσπαθείς συνέχεια να είσαι «τέλεια» μαμά. Αλλά όσο και να προσπαθείς, δεν υπάρχει το τέλειο. Προσπαθείς απλά να κάνεις ό,τι μπορείς από τη δίκη σου πλευρά, έτσι ώστε να μεγαλώσει το παιδί σου σωστά, με αγάπη.

Ήσουν πάντα ώριμη στο να χειρίζεσαι τις καταστάσεις γύρω σου;
Ναι. Λόγω του ότι είμαι η μεγάλη κόρη και μάλιστα με αρκετά μεγάλη διαφορά από τα αδέρφια μου, όπως είναι λογικό είχα από μικρή περισσότερες ευθύνες. Πιστεύω πως κάθε δυσκολία που περνάμε στη ζωή, μας ωριμάζει χωρίς να το καταλάβουμε και όλα παίζουν ρόλο στον χαρακτήρα που τελικά γινόμαστε.


Tοπ Miu Miu, KULT BOUTIQUE. Μαγιό από προσωπική συλλογή.
Γυαλιά ηλίου BOTTEGA VENETA.
Παπούτσια ΑLDO.
Κοσμήματα, IOANNA KODJAPASHI.

Σήμερα είσαι ιδιαίτερα δημοφιλής με τον λογαριασμό σου στο Instagram να ακολουθείται από 115 χιλιάδες ανθρώπους. Είναι κάτι που το αντιμετωπίζεις καθαρά ως εργαλείο δουλειάς;
Το Instagram μπήκε στη ζωή μου μετά το παιχνίδι και η αλήθεια είναι ότι στην αρχή δεν γνώριζα καν πώς να το χειριστώ. Δεν είχα καμία επαφή με τον χώρο αυτό και ούτε ήταν κάτι που με απασχολούσε. Έπρεπε, όμως, να το μάθω επειδή στη σημερινή εποχή όλα τα μοντέλα έχουν δυνατά social media. Σκέψου ότι υπάρχουν κάστινγκ στο εξωτερικό, που για να σε δεχτούν να παραβρεθείς, πρέπει ο λογαριασμός σου στο Instagram να έχει από έναν αριθμό ακολούθων και πάνω.

Οι εικόνες, που ανεβάζεις, εκπέμπουν θηλυκότητα. Η ίδια πότε αισθάνεσαι όμορφη;
Αισθάνομαι όμορφη όταν είμαι χαρούμενη. Όταν δεν είμαι αγχωμένη και πιεσμένη. Γενικά, τα έχω βρει με τον εαυτό μου και είμαι χαρούμενη για αυτό, γιατί ξέρω πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία μέχρι να το καταφέρεις. Η αυτοπεποίθηση είναι ένα πολύ σημαντικό και ταυτόχρονα πολύ δύσκολο πράγμα. Αλλά όταν την έχεις, νιώθεις ασταμάτητη. Νιώθω όμορφη όταν βλέπω ότι αυτά που θέλω, τα κατορθώνω. Αυτό μού δίνει μια απίστευτη δύναμη, που δεν μπορώ να την εξηγήσω.

Ο έρωτας σε κάνει όμορφη;
Φυσικά. Όταν είσαι ερωτευμένος, άλλωστε, φαίνεται από μέσα προς τα έξω. Το να είσαι σε ένα περιβάλλον αγάπης, εμπιστοσύνης και κατανόησης είναι πολύ σημαντικό.

Τα τελευταία δύο χρόνια, όπως ξέρουμε, είσαι ερωτευμένη. Τι το ξεχωριστό νιώθεις ότι έχει η σχέση σου με τον Ευγένιο Αντωνίου;
Το ότι καταλαβαίνουμε απόλυτα ο ένας τον άλλον. Αυτό που θαμάζω στον Ευγένιο είναι το πόσο συντροφικός είναι. Το πόσο πιστεύει στα όνειρά μου και το πόσο θέλει να με βλέπει να τα κατορθώνω. Με στηρίζει στα πάντα, χωρίς δεύτερη σκέψη. Πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον που να σε ενθαρρύνει να πηγαίνεις μπροστά και όχι αντίθετα.


Μαγιό Iceplay, LABELS. Γυαλιά ηλίου, SAINT LAURENT. Παπούτσια από προσωπική συλλογή.

Αυτή η εποχή πώς σε κάνει να αισθάνεσαι; Πώς προγραμματίζεις να περάσεις το υπόλοιπο του καλοκαιριού;
Ευτυχώς φέτος το καλοκαίρι έκανα τις διακοπές μου, όπως ήθελα. Πέρασα πολύ όμορφα και είμαι σίγουρη πως θα έχουμε λίγες ακόμη μέρες «ελεύθερες».

Τι σου έχει λείψει να κάνεις με τις φίλες σου;
Μου έχει λείψει να πάμε ένα όμορφο ταξίδι όλες μαζί. Δεν το έχω καταφέρει ακόμη και είναι κάτι που θα το ήθελα πολύ.

Τοπ, TOMMY HILFIGER.
Μαγιό, MARKS&SPENCER.

Η κατάσταση του κορωνοϊού μάς έκανε να μην κάνουμε μεγάλα σχέδια. Εσύ κάνεις αυτή τη στιγμή;
Πάντα θα κάνω σχέδια. Και μπορεί η κατάσταση αυτή να μας έχει πάρει λίγο πίσω, αλλά πρέπει να έχουμε πίστη και ελπίδα. Όλα θα γίνουν. Περιμένω με την πρώτη ευκαιρία να συνεχίσω τις δουλειές μου κανονικά και να μπω ξανά στην ρουτίνα μου. Όλα στη ζωή μας έρχονται για κάποιο λόγο. Εμείς πρέπει να είμαστε δυνατοί και θετικοί!


Μαγιό Dolce&Gabbana, KULT BOUTIQUE. Κολιέ από ημιπολύτιμους λίθους και κοχύλια, OURS (@OURS_THEBRAND). Σκουλαρίκια και κολιέ, IOANNA KODJAPASHI.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟ PARKLANE, A LUXURY COLLECTION RESORT & SPA, LIMASSOL ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

Περιοδικό “Omikron”, τεύχος 292.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS