OMIKRONKeep it Fresh: «Η διατροφή είναι το Α και το Ω»

Keep it Fresh: «Η διατροφή είναι το Α και το Ω»

Διανύοντας τη δεύτερη εγκυμοσύνη της, η Άντρεα Κυριάκου μάς βάζει στην κουζίνα του σπιτιού της και μιλάει για μαγειρική, διατροφή και την ανάγκη να ξέρουμε τι βάζουμε στον οργανισμό μας. Η φρεσκάδα και η ποιότητα στις πρώτες ύλες είναι η αρχή κάθε οικογενειακής ιστορίας που γράφεται γύρω από ένα τραπέζι…

ΤΩΝΙΑ ΣΤΑΥΡΙΝΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΤΤΗΣ

SHONA MUIR

Μπλε φόρεμα Sfera

Πλεκτό Marks & Spencer

Μπεζ playsuit Marks & Spencer

Η υγιεινή διατροφή δεν είναι θέμα στέρησης και περιορισμών αλλά ποικιλίας, φρεσκάδας και διαλεκτών πρώτων υλών… «Κατά τη διάρκεια της πρώτης μου εγκυμοσύνης άρχισα να διαβάζω, να ενημερώνομαι και να με προσέχω περισσότερο και κατ’ επέκταση τον Λαμπρινό μας που μοιραζόμασταν το ίδιο σώμα», λέει η Άντρεα Κυριάκου η οποία από τότε ακολουθεί έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, όχι μετρώντας θερμίδες αλλά βάζοντας ως προτεραιότητα την ποιότητα και τη θρεπτική αξία σε κάθε της γεύμα. Με τον σύζυγό της Γιώργο Μερκή, ακολουθούσαν πάντα ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης, αλλά ο ερχομός του γιου τους και τώρα περιμένοντας τον ερχομό της κόρης τους, έχουν γίνει ακόμη πιο ευαισθητοποιημένοι στο θέμα του φαγητού.

Antrea Kyriakou

«Η διατροφή μας είναι το Α και το Ω», λέει η ίδια. «Το να μεγαλώνεις ένα μικρό ανθρωπάκι είναι μεγάλη ευθύνη και προσπαθείς για το καλύτερο σε όλους τους τομείς. Η διατροφή είναι σίγουρα από τις μεγαλύτερες έννοιες μιας μανούλας. Θες το μωρό σου να παίρνει ότι χρειάζεται για να αναπτύσσεται σωστά». Επιπλέον, η μητρότητα την έχει κάνει να σκέφτεται ακόμη περισσότερο τις επιπτώσεις της κατανάλωσης στο περιβάλλον. «Σίγουρα ο κόσμος στον οποίο θα ζήσουν τα παιδιά μας είναι κάτι που πλέον απασχολεί όλους μας. Η βιωσιμότητα στην παραγωγή, η προέλευση των πρώτων υλών και ο περιορισμός της σπατάλης είναι θέματα που οφείλουμε να σκεφτόμαστε από τη στιγμή που γεμίζουμε το καλάθι μας στην υπεραγορά, μέχρι τον τρόπο που μαγειρεύουμε και καταναλώνουμε στα σπίτια μας».

Ανάμεσα στην εκπομπή της στο ραδιόφωνο του Sfera, τις επαγγελματικές φωτογραφήσεις και το προσωπικό της ιστολόγιο @feedme.fashion, είναι σημαντικό να εξοικονομεί χρόνο με κάθε τρόπο. Για τα καθημερινά γεύματα επιλέγει τη φρεσκάδα και την ποιότητα που προσφέρουν τα προϊόντα του Lidl. Εκεί, λέει, αισθάνεται σίγουρη ότι θα βρει όλα όσα χρειάζεται για τα γεύματα και τα υγιεινά σνακ της ημέρας. «Μου αρέσει πολύ η μαγειρική τη βρίσκω αγχολυτική. Στις δύσκολες μέρες βρίσκω ηρεμία στην κουζίνα», λέει. «Ο χρόνος μου όμως με δουλειά και οικογένεια είναι περιορισμένος έτσι δεν μπορώ να ετοιμάσω όλα τα γεύματα. Συνήθως φτιάχνω βραδινό όπου είμαστε όλοι στο σπίτι». Εκεί που τελειώνουν οι υποχρεώσεις και μαζεύονται γύρω από το τραπέζι, μετρώντας τις πιο πολύτιμες στιγμές της ημέρας. Αυτές που δίνουν περιεχόμενο στη λέξη οικογένεια.

Antrea

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS