ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

OMIKRONMataroa: Το gin που αποτελεί έμπνευση για τους καλύτερους bartenders παγκοσμίως

Mataroa: Το gin που αποτελεί έμπνευση για τους καλύτερους bartenders παγκοσμίως

TO GIN ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ BARTENDERS ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ GIN LOVERS!

Εξάγεται σε 17 χώρες, βρίσκεται στα καλύτερα μπαρ του κόσμου και αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους κορυφαίους bartenders παγκοσμίως. Μιλάμε για το success story του Mataroa, ένα ταξίδι που ξεκίνησε το 2019, με την κυκλοφορία στην αγορά του Mataroa Mediterranean Dry Gin και συνεχίστηκε  το 2020 με το λανσάρισμα του Mataroa Pink.

H EMΠΝΕΥΣΗ

Βέβαια, το ταξίδι που ενέπνευσε τη δημιουργία του ταχύτατα επιτυχημένου Gin της ποτοποιίαw-αποσταγματοποιίαw Μελισσανίδη, ξεκίνησε πολλά – πολλά χρόνια πριν. Καθώς Mataroa ήταν η ονομασία ενός νεοζηλανδικού μεταγωγικού πλοίου του βρετανικού Ναυτικού, που συνέδεσε το όνομά του με δύο σημαντικά ταξίδια στη Μεσόγειο το 1945, την ταραγμένη περίοδο που ακολούθησε τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το πρώτο, από τη Μασσαλία στη Χάιφα, έγινε τον Αύγουστο και μετέφερε 173 παιδιά, τα οποία ήταν όλα Εβραίοι πρόσφυγες που σώθηκαν από το κολαστήριο του Μπούχενβαλντ  ενώ το δεύτερο, είχε  ξεκινήσει από τον Πειραιά, τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, όπου μετέφερε 150 νέους –τη «Γενιά του Mataroa»- στους οποίους το γαλλικό κράτος είχε δώσει υποτροφία για σπουδές στο Παρίσι.  Ανάμεσά τους, μορφές που έλαμψαν κατά το δεύτερο ήμισυ του 20ού αιώνα όπως οι Κορνήλιος Καστοριάδης, ο Κώστας Αξελός, ο Νίκος Σβορώνος, ο Αριστομένης Προβελλέγιος, η Νέλλη Ανδρικοπούλου… Έτσι, το Mataroa  έγινε συνώνυμο με τη διάσωση, τη γνώση, τη δημιουργία ευκαιριών, τον διάλογο των λαών.

M6


TO
ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ MATAROA

Το 2019, λοιπόν, ύστερα από δοκιμές τεσσάρων χρόνων στη συνταγή, το Mataroa γίνεται έμπνευση για το Mataroa Mediterranean Dry Gin. Στη θέση του πλοίου ένα μπουκάλι, στη θέση των επιβατών, πολύτιμα συστατικά των ακτών της Μεσογείου: καρποί άρκευθου από την Κροατία, ρίζα αγγελικής και λεβάντα από τη Γαλλία, σπόροι κόλιανδρου από την Τυνησία), ρίζα όρις  από την Ιταλία, φύλλα δάφνης από τη Συρία, γλυκόριζα από την Τουρκία, φλούδες πορτοκαλιού από την Ισπανία, φλούδες λεμονιού από την Αίγυπτο, χαμομήλι από την Κύπρο μας και μαστίχα από τη Χίο της Ελλάδας. Ένα μοναδικό χαρμάνι που συμβολίζει τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος, την αφοσίωση στην αριστεία και την αίσθηση της συνέχειας που χαρακτηρίζει αυτό το μοναδικό κομμάτι γης γύρω από τη Μεσόγειο. Και δεν αρκεί, αμέσως μετά την κυκλοφορία του, να ενθουσιάσει και τους πιο απαιτητικούς gin lovers και να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους καλύτερους bartenders του κόσμου. 

Ένα χρόνο και κάτι μετά, ήρθε να προστεθεί το Mataroa Pink, μια νέα και ταχύτατα εξελισσόμενη στη διεθνή αγορά πρόταση που αποτυπώνει μια διαφορετική πλευρά της κατηγορίας των τζιν, τα ροζ τζιν. Η σύνθεση του του οποίου  βασίζεται στην ήδη αγαπημένη σύνθεση του Μataroa Mediterranean Dry Gin, εμπλουτισμένη με δύο συστατικά-κλειδιά, πάντα Μεσογειακά, το Ρόδι και τον Ιβίσκο. Ελάχιστα πιο ελαφρύ σε αλκοολικούς βαθμούς, αλλά με εξίσου πλούσια και ιδιαίτερη γεύση, το Mataroa Pink μπορεί να αποτελέσει βάση για premium cocktails, αλλά να σερβιριστεί και μόνο του, με λίγο πάγο. 

P

M

Mataroa Gin x Themis Z

Φέτος, το brand συνεργάζεται με την διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια Themis Z –με σπουδαίες συνεργασίες στο βιογραφικό της, ανάμεσά του και ο Οίκος Dior- και παρουσιάζει μια limited edition φιάλη, η οποία περικλείει τη μυστική συνταγή του Mataroa Mediterranean Dry Gin. Απολαύστε το σκέτο με λίγο πάγο, ή μέσα σε κάποιο Mataroa Signature Cocktail, και κρατήστε τη φιάλη ως ένα κομψοτέχνημα στο χώρο σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS