OMIKRONMatthias Breschan: Παράδοση και καινοτομία

Matthias Breschan: Παράδοση και καινοτομία

Matthias Breschan
Ο ελβετικός οίκος πολυτελών ρολογιών Longines συμπληρώνει 190 χρόνια και ο διευθύνων σύμβουλος του, Matthias Breschan, μιλάει για μια νέα εποχή διαχρονικής πολυτέλειας.

Μπορείτε να μας περιγράψετε το όραμα και τη φιλοσοφία που αντιπροσωπεύει ο οίκος Longines;
Σήμερα το όνομα Longines αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι αποτέλεσμα της αφοσίωσης του οίκου στις καταβολές και τις αξίες του. Έχουμε παραμείνει αξιόπιστοι, διαχρονικοί και σταθεροί, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στον έξω κόσμο και θεωρούμε ότι η κληρονομιά και η καινοτομία είναι αλληλεξαρτώμενες έννοιες. Το όραμα του ιδρυτή του οίκου, Auguste Agassiz και του ανιψιού του Ernest Francillon, υπήρξε εξ αρχής η προσήλωση στην ποιότητα και αυτό αντιπροσωπεύει μέχρι σήμερα τον οίκο.

Σε ποιους απευθύνονται τα ρολόγια Longines;
Σε αυτούς που αναζητούν την κομψότητα και αυθεντικότητα. Το Longines ξεχωρίζει χάρη στην κομψότητα, η οποία αποτελεί μέρος του DNA μας. Η κομψότητα είναι κάτι στο οποίο δίνουμε σημασία όταν επιλέγουμε τις διαφορετικές συνεργασίες μας, τους πρεσβευτές μας και, φυσικά, όταν σχεδιάζουμε τα ρολόγια μας. Θα το συνοψίσω ως κουλτούρα της εταιρίας μας! Και θα συνεχίσει να αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο της επωνυμίας μας στο μέλλον.

Ποια είναι τα νέα σας μοντέλα;
Το 2022, λανσάραμε νέα μοντέλα τόσο στην κλασική όσο και στην αθλητική συλλογή μας με νέα μεγέθη, καντράν, λουριά και μεγάλη γκάμα διαφορετικών χρωμάτων. Επιπλέον, όλα τα αυτόματα ρολόγια είναι πλέον εξοπλισμένα με αποκλειστικά διαμετρήματα Longines με ελατήριο ισορροπίας σιλικόνης. Τον Ιούνιο, επαναπροσδιορίσαμε το εμβληματικό ορθογώνιο ρολόι μας, με το Longines DolceVita X YVY. Μια νέα είσοδος στο τμήμα «Watchmaking Tradition» είναι το The Longines Master Collection 190th Anniversary, μια σειρά τριών αποκλειστικών ρολογιών που διατίθενται σε κίτρινο χρυσό, ροζ χρυσό, και τα δύο σε περιορισμένη έκδοση 190 τεμαχίων ή σε ατσάλι, με στόχο τον εορτασμό του ορόσημου των 190 μας χρόνων.

Mattias 5


Μπορείτε να περιγράψετε τις καινοτομίες που αφορούν τις συλλογές Spirit και Ultra-Chron;
Το Longines Spirit Zulu Time και το Longines Ultra-Chron, συνδέουν την κληρονομιά με την καινοτομία και γράφουν νέα κεφάλαια στην πλούσια ιστορία του Longines. Το Longines Spirit Zulu Time διαθέτει πολλαπλές ζώνες ώρας και υπογραμμίζει τη μακροχρόνια σχέση μας με τον κόσμο της αεροπορίας και την πλούσια τεχνογνωσία μας στον έλεγχο ρολογιών ζωνών ώρας από το 1908 για ρολόγια τσέπης και από το 1925 για τα ρολόγια χειρός. Αυτό το νέο μοντέλο ξεχωρίζει με την τεχνολογία αιχμής που επιτρέπει τη ρύθμιση του ωροδείκτη ανεξάρτητα από την ένδειξη GMT. Και ας θυμηθούμε ότι ο Longines επινόησε το πρώτο ρολόι χειρός GMT!

Με το Longines Ultra-Chron που κυκλοφόρησε το 1968, η Longines ήταν η πρώτη που χρησιμοποίησε υψηλή συχνότητα για καταδυτικό ρολόι. Το Longines Ultra-Chron είναι μια τεχνολογία που έφερε επανάσταση στη χρονομέτρηση χάρη στην ακρίβειά της. Ήταν φυσικό λοιπόν ένα τέτοιο εμβληματικό κομμάτι να ζωντανέψει τη χρονιά που η Longines γιορτάζει την 190η επέτειό της. Έτσι, δημιουργήσαμε ένα εντελώς νέο ρολόι εργαλείων εμπνευσμένο από τους αισθητικούς κώδικες καθώς και από τα επαγγελματικά χαρακτηριστικά κατάδυσης του μοντέλου του 1968. Αυτά τα ρολόγια ανταποκρίνονται στις επιθυμίες κάθε λάτρη των ρολογιών με πάθος για τα εμβληματικά ρολόγια μιας από τις πιο καινοτόμες εποχές της ωρολογοποιίας. Θα κερδίσουν επίσης νέους λάτρεις που θα ενθουσιαστούν να φορέσουν ένα κομμάτι της ιστορίας στους καρπούς τους.

Και πώς η μακραίωνη παράδοση Longines αντανακλά τη σύγχρονη εποχή;
Σήμερα, ένα ρολόι αποτελεί σύμβολο, εκφράζει συναίσθημα και δεν είναι απλά ένα πρακτικό αντικείμενο: για παράδειγμα, το να φοράς ένα Longines HydroConquest δεν σε κάνει δύτη, αλλά αντανακλά μια σπορ και δυναμική εικόνα του εαυτού σου. Προσαρμόζετε τα ρούχα σας, τα παπούτσια σας, το χτένισμά σας ή τα κοσμήματά σας στις δραστηριότητές σας και στην ψυχική σας κατάσταση, στην εικόνα του εαυτού σας που θέλετε να προβάλετε στις διαφορετικές συνθήκες της ζωής. Είναι ακριβώς το ίδιο με ένα ρολόι και μου αρέσει να λέω ότι η Longines έχει ένα μοντέλο στον κατάλογό της για κάθε μέρα, κάθε περίσταση ή κάθε διάθεση. Το να φοράω Longines στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: το ρολόι μου έχει μια ιστορία να πει, όπως κι εγώ έχω κάτι να σου πω!

Περιοδικό “Omikron”, τεύχος 297.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS