Ομιλία Τραμπ: Αναμένεται συμφιλιωτική προς μουσουλμάνους ηγέτες

Ομιλία Τραμπ: Αναμένεται συμφιλιωτική προς μουσουλμάνους ηγέτες

Ομιλία Τραμπ: Αναμένεται συμφιλιωτική προς μουσουλμάνους ηγέτες

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο περιφερειακής Συνόδου, για τον τρόπο αντιμετώπισης του ισλαμικού φονταμεταλισμού.

Πάντως, όπως αναφέρουν πηγές που επικαλείται το CNN, η ομιλία του προέδρου έχει γραφτεί από το ίδιο πρόσωπο που συνέταξε το Διάταγμα απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ σε πολίτες μουσουλμανικών χωρών.

Σε κάθε περίπτωση, το περιεχόμενο αναμένεται σε περισσότερο συμφιλιωτικούς τόνους, καλώντας τις χώρες του μουσουλμανικού κόσμου σε στενότερη συνεργασία με τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους.

Στο πλαίσιο της περιφερειακής Συνόδου ο Τραμπ συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αλ Σίσι, τον οποίο διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα τον επισκεφθεί επίσημα στο Κάιρο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες τις φουρτούνες από τις αποκαλύψεις για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του Νοεμβρίου και πραγματοποιεί πολυήμερη περιοδεία σε χώρες της Μέσης Ανατολής και στη συνέχεια της Ευρώπης.

Την πρώτη μέρα της επίσκεψής του στο Ριάντ, ο Τραμπ και ο μονάρχης της Σαουδικής Αραβίας υπέγραψαν εμπορικές συμφωνίες 350 δισ. δολαρίων. Στο ποσό-μαμούθ περιλαμβάνεται και η πώληση όπλων.

Πηγή : news.in.gr, philenews.com

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *